Цветни лещи.Съвети? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124228)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6735)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Цветни лещи.Съвети?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1925 пъти
Здравейте. От доста време се каня да си купя цветни лещи за очи, но без диоптър, тъй, като нямам проблеми с очите и зрението. Очите ми са кафяви, както и косата и съм с леко мургава кожа, така, че мисля, че зелени лещи ще ми стоят най-добре и естествено. Но нямам и най-малка представа на какви цени вървят КАЧЕСТВЕНИТЕ лещи и какви точно грижи се полагат. Виждала съм на някои хора как около самата зеница избива естественият цвят на окото, а по краищата на ириса е цвета на лещата, което е много грозно. А аз искам зелени лещи, които да стоят максимално естествено и да не си личи, че съм с лещи. Също така и при много хора гледам как като си ги сложат и склерата, тоест бялото на окото се зачервява. Тази червенина избледнява ли след няколко минути? Защото зачервените очи са като сигнална лампа, че си с лещи, а аз не искам да си личи. Ако си купя едни колко време ще мога да ги нося, ако си ги слагам да речем 2-3 пъти в седмицата? В оптиката ли трябва да отида, за да си намеря хубави лещи или другаде. От къде мога да си купя качествени лещи, които няма да повредят зрението ми? За строгата хигиена съм запозната. Знам и, че не се спи с тях и не се носят повече от десетина часа, съхраняват се във физиологичен разтвор, ако не се лъжа, май така се казваше. Но бих искала да чуя съветите и препоръките на хора, които носят и са запознати. Ще се радвам да ми помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7f5f9e120b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Отиди в някоя оптика и там можеш да направиш поръчка, по-добре така, ще ти излязат малко скъпи, но поне ще са качествени и ще можеш да ги ползваш дълго време. Виждала съм лещи в магазин ''На тъмно'', но са 15-20 лева, сметни колко са качествени и, че няма да може да ги носиш повече от едно лято.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d0f2d3fb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Единствените качествени, които можеш да намериш по интернет са Solotica, които не се доставят в България ако не се лъжа и Desio (каквито имам аз и съм супер доволна, идеално покриват и не си личи, че съм с лещи), но ги взех на 65 лева, което е и най-евтината цена, на която можеш да ги намериш. Всичко друго е лъжа и измама, затова най-добре е първо да посетиш оптика, но внимавай да не ти препоръчат Freshlook, CooperVision или Bausch and Lomb, защото всички тези марки са доста известни, но ще се прецакаш - пробвала съм ги всичките и изобщо не стояха добре, пък и бързо се изсушаваха.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5bc88649da
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Оптика. И аз исках да си слагам само че сини. После се отказах защото се чувствах като някой комплексар. Харесвам си се с кафяви. Иначе струваха по 50 лв едната.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ab1d6167f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм носила лещи с диоптър. Отказах се, защото си купих готини очила, понеже ми идваше скъпо с лещите. Трябва да си купиш разтвор за тях. Препоръчвам ти "mono green". Преди да сложиш лещите трябва да си измиеш ръцете много добре. Зачервяване не съм имала. Според мен то е от някакво възпаление. Всички лещи си имат срок на годност. Може да си купиш едногодишни лещи, както и такива за три месеца. Има и еднодневни. За колкото по-малък период от време си ги купиш, толкова по-добре. Дори да не ги носиш често, не ги носи след посочения срок. Освен, че не се спи с тях, не трябва и да се къпиш с тях. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cd5f9ce571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Занимаваш се с глупости. Стой си с твоите си очи... с цветни лещи ще изглеждаш адски неестествено, не себе си и особняшко. Бъди такава, каквато са те сътворили... много по-красиво, уверено и привлекателно би изглеждала. :)))

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c6a5c3f2d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Съглaснa съм със номер 5-Природaтa сaмa е решилa кaкво дa нaпрaви с нaс и тя знaе нaй-добре. Тaкивa нещa кaто грим, изкуственa косa, лещи, плaстични оперaции и пр. не използвaм и досегa никой не е кaзвaл, че съм грознa. Помисли пaк преди дa си купиш.
С. #

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e03bd8c6c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като човек принуден да носи лещи всеки ден, имам доста висок диоптър, направо ти се чудя, че доброволно искаш да се подложиш на това, ама като имаш чак такова силно желание, пробвай. Обаче за да си нямаш проблеми, най-добре не поръчвай от разни неизвестни сайтове, ами върви в някоя оптика, но имай предвид, че нещата не свършват с купуването на лещите, защото те си вървят в комплект с течност и специални контейнерчета, така че цялата работа може да ти излезе и към 70-80, че дори и 100 лева. Обаче всичко си зависи какви точно лещи ще си купиш, обаче пак ти казвам не купувай евтини неща, защото можеш доста лошо да си възпалиш очите. За хигиената вече си знаеш. Никакво слагане/махане ако не си с идеално чисти ръце, винаги пресен разтвор, никакво спане с лещите и гледаш да не ги носиш повече от 10, мах 12 часа на ден. Голяма грижа си е, да знаеш! Ако случайно ще приспиваш някъде, примерно при приятелка, винаги трябва да имаш контейнерче и чист разтвор, не можеш да ходиш с тях да плуваш... направо им завиждам на хората, които си имат здрави очи и никога не съм разбирала как някой може да си причинява това без нужда. Ама сега и да ти го разправям, не ми вярваш, така че купи си лещи и се убеди сама колко е досадна цялата работа и как заради единия цвят не си струва.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f732e8346a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ако очите ти са по-специфични няма да ти стоят добре. Моите очи са чисто жълти и не ми стоят добре лещи, и ако твоите очи са по-специфични може и на теб да не ти стоят добре, но ти желая успех. Г. 13 години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker