Могат ли да се учат две специалности паралелно в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124227)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Могат ли да се учат две специалности паралелно в Германия
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1663 пъти
Здравейте,
в момента съм 11кл и съм се насочила към следване в Германия. Проблемът ми идва от нерешителността да избера между две специалности. Разкъсвам се между психологията и медицината. Мисля го от доста време, и се чудех дали не мога да ги уча и двете паралелно. Знам че в Германия няма възможност да се учи задочно, но при някои специалности не се следи дали присъстваш. Затова се чудех дали е възможно да съчетая медицината и психологията. Мисля първо да запиша медицина и чак след 3-4година там да запиша паралелно с нея в същия университет и психология.

Имам и още един въпрос, който не е свързан с темата, ако някой може да ми отговори. Как стоят нещата с заемите и социалните стипендии там. Защото знам, че първите 1-2години е невъзможно да работиш. Аз за първата година имам парите да кажем, но за 2рата със сигурност не.

Благодаря Ви за отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7ddb9c7e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Можеш да комбинираш професии, но ако са идентични, да тези имат общо, все пак психиката е свързана с медицината, но не са така близки както други. Чувала съм, че става с туризъм примерно и икономика, защото после паралелно се работят. Иди в някоя фирма, която подготвя хората за изпращане да учат там и разпитай, аз също съм 11 клас и ще уча там, но друго и затова не знам за медицината.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 62575ec376
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не ти трябва психология да следваш, ако учиш медицина. Просто специализираш психиатрия и имаш право не само да провеждаш психотерапии, но и да предписваш медикаменти. Което психолозите не могат! След психологията трябва да направиш платена следдипломна квалификация (след мастер), за да се наречеш Психотерапевт. Тя е скъпа и трае около 5 години. От които имаш една година НЕПЛАТЕН стаж в клиника и живееш на заем. Дори когато получиш заветната диплома за психотерапевт, не можеш просто така да си отвориш кабинет. Има квоти и ако искаш да си на хубаво място трябва да купиш от някого кабинета му. Тоест да дебнеш да се пенсионира. Цените за кабинет започват от 150 000 евро. Но някъде в селските райони има и недостиг, за Мекленбург-Форпоммерн знам. Обаче учиш бакалавър, мастер и следдипломна и накрая отиваш на майната си? Който го влече, ок.

Лекарства така или иначе само медици предписват. Тоест, ако имаш клиент с психози, трябва да го пратиш и на психиатър. Психиатрите не достигат в Германия, часовете им са запълнени с месеци напред. Ще имаш хляб.

Аз съм психолог в Германия и ако имах акъл и дисциплина да изуча медицина, хич нямаше да се чудя. В последна сметка е по-лесно: изучаваш се и почваш работа, а не тепърва след унито да търсиш следдипломни, то и там се кандидатства, не всекиго взимат и т. н.

Самото следване на медицина обаче не оставя време за работа, докато психологията за мен беше сложна първата година (за която ти имаш средства) и след това потръгна благо. Бачках си и се издържах без проблеми, дори последните три години работех постоянно на половин работен ден.

Може да се информираш за студентски заем, ако решиш медицина. Той ще те мотивира допълнително да не прекъсваш, защото само дипломата ти гарантира връщането му.

Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8e93465865
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   На теория можеш, на практика - не.
В смисъл - не пресилвай да учиш две трудни специалности едновременно, защото ще се провалиш и в двете.
Погледни, има много форуми с мнения и фейсбук групи за студенти, от коя специалност имат по-добри впечатления и започни с нея. Ако нещо не ти хареса по време на обучението, можеш спокойно да я смениш с другата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 88abdca046
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стипендии може да се каже, че направо няма. Студентски кредити, също. А ако си се насочила към медицина направо забрави да работиш - невъзможно.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 62575ec376
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбира се, че има студентски заеми, ето няколко примера:

http://www.studis-online.de/StudInfo/Studienfinanzierung/studiendarlehen.php

Стипендии няма, но то и обучението е безплатно, а като студент ползваш и доста намаления.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 67939d7fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Студентски заеми се дават от банки и частни органицзации, като най-често се опира до BAf?G - кредит, предоставен от държавата. Само че малката подробност за последния е, е че трябва да си живял в страната най-малко 5 години и тогава ти отпускат заема, евентуално. Изобщо най-реалистичният вариант е да имаш средствата за следването или да работиш, за да си учиш там.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9ae21d9cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Авторката:

Благодаря Ви отново за коментарите, помогнаха ми доста.

Към №2, аз искам да следвам психология просто, защото ми харесва самата специалност. Не знам дали искам да я практикувам, просто искам да я изучавам. А до това да специализирам психиатрия, има време да реша поне това, но засега съм се насочила към офталмология. Явно ще ми се наложи да се откажа поне на този етап от мечтата ми да уча психология, не искам да пренебрегвам медицината докато я следвам.

До останалите, аз няма да мога да се издържам след първата година сама. По думите на всички първите няколко години трябва само да се учи, а не и да се работи, защото медицината и работата няма да могат да се съчетаят. Затова съм се насочила към някакви заеми, дори в крайна сметка да не са студентски.

Имам още един въпрос към Вас, ако можете да ми отговорите. Знаете ли дали приемат в Charit? специалност медицина с 4444 на TestDaf или трябва да са всичките 5555. Навсякъде пишат, че 4444 са достатъчни за прием, но тук-там има и мнения, че някои университети искат 5ци на TestDaf при тази специалност. Ще съм Ви много благодарна, ако ми отговорите и на това.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9f599cfaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз лично никога не бих си причинил да уча медицина. Учи това само ако много, МНОГО те влече, защото иначе не си заслужава да си загубиш половината живот в учене, при условие, че има специалности, които се завършват за 3, 4 или 5 години. :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 62575ec376
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Напиши имейл до учебен отдел за чуждестранни струденти на шарите и те ще ти отговорят за миналия прием какви са били критериите. Не се притеснявай да питаш унито за каквото и да е. Политиката е: пълна прозрачност. Инфото е документирано и достъпно за всички.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker