Новото ми семейство - бременна на 17 г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Новото ми семейство - бременна на 17 г.
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 3669 пъти
Здравейте, много съм объркана и не знам от къде да започна.. И така на 17 години съм и съм бременна в 5 месец. Живея с приятеля ми и с неговите родители. Когато разбрах, че съм бременна бях объркана, но в крайна сметка решихме да оставим бебето, за което не съжелявам. Проблема ми е, че техния начин на живот е по-различен от този които съм свикнала.. Приятеля ми е на 24, но не разполага с много пари, а и има много дългове с една дума родителите му ни издаржат. Винаги съм искала сватба, но те ми казаха, че нямат възможност за това и че повечето хора днес не правили сватби, а аз някак си исках, понеже няма да имам и бал. И това мога да го превъзмогна, но те наистина са много стиснати, обикалят няколко магазина когато пазаруват, заради някаква си разлика от 10 стотинки. Взеха от някъде вълнени дрежки за бебето, за да не купуват.. Нямало да ни е нужна количка и такива неща, който мен ме дразнят.. Не мога да си взема спокойно нищо за ядене без да гледам цената.. Моето семейство не е кой знае колко богато, но винаги съм можела да си позволя поне каквото си поискам за яден.. Не знам какво да правя, а приятеля ми не се интересува от нищо. По цял ден е на работа. Ако може да кажете какво е вашето мнение, благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 5d28e11f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моето мнение е да си ходиш у вас, вашите да помагат с бебето, да си завършиш образованието и да не подлагаш дедето си на тая мизерия.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5ba9533db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами няма как трябва да се съобразиш с този, които дава парите, иначе много хора са така като ходят до магазина, но на мен ми се струва глупаво, то и да обикаляш магазините да вземеш нещо по-евтино си е загува на време.. Прецакваш си живота, а още нямаш 18. Много е кофти да живееш с нечии родители. Но пък твоите родители немогат ли сватба да направят?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5d28e11f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   То като се роди ще има разходи, кой ще ги поема? Аз сега имам бебе и до тука за раждане и изследвания сме дали към 1500 лв и съм ходила все при държавни доктори. Отделно един по 3 лв някъде на ден се пада за памперси, и то от евтините. Това са си 100 лв месечно. Ако го кърмиш ще ти е безплатно, но повечето майки имат недостатъчно мляко. Количка ще ти трябва защото бебто трябва да се разхожда и не може да го носиш, защото то ще иска да спи а теб ще те заболят ръцете. Ще трябва да му купувате и лекарства за колики, козметика и всичко е скъпо. А като почне да расте дрехите ще ги сменя много бързо. Все стари дрехи ли ще му обличаш? Ходи си при вашите да тинпомагат, че горкото детенце.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0139af26e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не мисля, че са стиснати. Трябва да си благодарна, че изобщо са те приели в къщата си и ти дават да ядеш, че и твоето дете ще хранят. Нямаш си на идея колко месечно струва отглеждането на едно бебе. Явно приятелят ти е некадърен щом не взима нещата в свои ръце. На 24 не е толкова малък, трябва да си понесе последствията, а не да чака мама и тате да му гледат детето. Защо не се върнеш при твоето семейство, щом толкова държиш да можеш да ядеш каквото пожелаеш?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b4632441fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   " но те наистина са много стиснати"
Извинявай, моето момиче, ама не може да чакате на стари хора да ви издържат!
Мъжът ти е на 24г, какво му пречи да работи, защо не ползвахте презарватив? !? !
Ей, много сте се разглезили...

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e6e325b335
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво си мислим ли?

Ами първо на първо, че деца се раждат не на 17, а някъде на 27, когато човек завърши образованието си, започнал е някаква работа и вече се самоиздържа, а и бебето си.

Второ - относно образованието точно не виждаме да си много напред. Грешки като "съжЕлявам", "издАржат", "дреЖки" и т.н. могат трудно да бъдат приети от едно българско момиче през 21-и век, на което всичко му е осигурено - храна, покрив, дрехи, безплатно образование и пр. Да беше някоя циганка, едва завършила 3-и клас би било по-разбираемо.

Трето - с приятелят ти сега сте във възраст, в която връзката ви едва ли ще просъществува дълго... От една страна защото "още не сте се наиграли, наживяли" и т.н. А от друга - понеже сега се развивате като личности и кой знае на какъв акъл ще сте след 5 години примерно... И какво ще правите с детенцето тогава, като то ще бъде само на 5 все още?

И какво "работи" приятелят ти по цял ден, след като техните ви издържат? Имам някои подозрения, но няма хич да ти стане приятно от тях... В най-добрия случай кибичи някъде охрана за 300-350 лв., които после си харчи сам за удоволствия.

Сега се оплакваш от свекърите си, но когато започнеш да се самоиздържаш може и това, от което сега се оплакваш, да ти се стори недостижим лукс на фона на приходите, които сама ще си докарваш... Въобще - така ли се влиза в живота като тебе? Циганка да беше, ама пък тя би се радвала ако имаше удобствата, които ти имаш... Щото не е лесно цял живот да живееш в катун и да спиш в картонени коптори заедно с кучетата и конете.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4b07c50353
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз не разбрах, къде са твоите родители в цялата ситуация?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8dec10ef86
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Чакай малко дават ти, издържат те и ти си недоволна?
Щом искаш качеството на живот да ти е като при мама да беше си седяла при нея или да беше учила та да си го създадеш сама. Защо си останала с мнението, че родителите на приятеля ти са ти длъжни с нещо? Защо си мислиш, че ти имаш право на глас как и къде да харчиш малкото пари, които хората са изкарали с труда си?
Хората виждат че си негодна да се грижиш за бебето си, и ти носят вълнени дрешки. Ти какво очакваше, да те наградят и да те гледат като царица, само защото си си вдигнала краката пред сина им?
Сега си позволяваш да даваш оценка на начина на живот на родителите на приятеля си, обаче май забравяш че само след 3-4 месеца ти ще трябва да осигуряваш на своето си дете, това което поиска, а как ще стане това?
Като си пристанала малка в бедно семейство, на мъж с много дългове сега поне бъди благодарна, че ви осигуряват покрив над главата и хляб на масата.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0a9ea14522
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   а ти какво очакваш - това са им възможностите на хората, това правят. когато друг те издържа, купува всичко за вас, за детето, плаща дълговете на приятеля ти, нямаш право на претенции, защото изцяло зависите от тях.
затова разумните хора първо завършват училище, намират си работа, стъпват си на краката и тогава правят деца. когато сами си градите дом, изкарвате си парите, ще си решавате как да ги харчите. сега нямаш друг избор освен да благодариш и да търпиш.
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 46890e4912
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мнението ми е, че трябва да си много прост, да родиш на 17. И това дете кой ще ви го гледа? Ако изобщо останеш със сегашния си приятел, което не ми се вярва много, и двамата ще бачкате за по 400 лв. няма и толкова, вас няма да можете да издържате, какво остава за дете. И ако се разделите (не е задължително да стане, но е много вероятно) кой ще те иска с това дете?

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9510e9c3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   като не ти харесва говори с него ако не се разберете върви при родитлите си като са по заможни

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2ed1f42a65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Мило момиче, много скоро ще разбереш, колко си се прецакала. И то сама. Когато забременя и обмисляхте дали да задържите бебето, не помислихте ли с какво ще го храните и облечете поне на първо време? Тук дори няма да се спирам на абсурдната ти мисъл, че някой е длъжен да ти прави сватба, защото си забременяла, и няма да имаш бал. Изненадва ме мисълта, че си решила да имаш бебе, без да си спечелила и една стотинка, и смяташ, че родителите на мъжа ти са длъжни да ви издържат и плащат сметките, че дори и да купуват дрешки за бебето. Знаеш ли колко струва една бебешка количка? И като толкова те дразни, като ти казват, че може и без нея, отиди и си я купи сама! Тези хора не от добро обикалят магазините, за да търсят по-евтина храна. И не стига, че в бедността си са приели и теб да хранят, а имаш и претенции. Не си можела да си купиш нищо, без да гледаш цената? Така се пазарува с чужди пари. Един ден, когато започнеш работа, ще видиш с колко труд се изкарват. А дотогав ще се наложи да подвиеш опашка, и да приемеш и малкото, което така или иначе получаваш наготово. Защото дори и майчинство няма да получаваш. И не разбирам още на 24 години мъжът ти какви толкова големи дългове има, щом не е купувал жилище? Дано не са от хазарт, че тогава съвсем ще я втасаш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1e0e2a7b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Родителите ти отсъстват от разказа ти. Наистина, не е много добра идея, през септември бебе да се облича с вълнени дрехи, нито е вярно, че количка няма да ви трябва. Но това е най-малкото. Да речем, че дрешки ви подаряват за раждането на детето. Да речем, че взимате количка от познати. Ами памперси? Адаптирано мляко? Козметика? Лекарства? Кремчета и пюрета? Кой трябва, и кой ще ги осигури на детето ти? Ти лично, в качеството си на майка, какво можеш да му предложиш? Запитвала ли си се някога? Убедена съм, че не! Предполагам, че си в немилост от семейството ти-не мога по друг начин да си обясня липсата на каквато и да е подкрепа от тяхна страна. Освен, ако я има, но си пропуснала да го напишеш. С две думи-бъди благодарна, че са те приютили тези хорица. Останалото го обсъди с приятеля си. Потърси начин да се свържеш с вашите и да получиш подрепата им. Поне за детето-то няма никаква вина! И преди да започнете да ръсите деца едно след друго, се информирайте относно средствата за контрацепция! Успех и Бог да пази детето ти!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6e657cc1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

15.   :)
Коментарът ми е към коментиращите, не към бъдещата Майка!

1. УЧЕНЕТО не само не помага да си по-заможен, а напротив - прави те АДСКИ БЕДЕН, особено в днешно време, особено в България. Примери колкото щеш - огледай се - всички милиардери са даже без средно образование (купените дипломи няма да обсъждам), няма да обсъждам и от къде са им парите... Колкото до ИСТИНСКИТЕ висшисти, експерти в някоя област, различна от престъпни финанси, мениджърство и подобни, МИЗЕРСТВА!

2. Да родиш на 27? То сега е модерно и на 57! Ама затова - цитирам - "България намалява с 8 човека на минута! ВСЯКА минута! ". Колкото по-стар го правиш - толкова по-голяма е вероятността да е недъгаво е роденото! Да не говорим, че пропагандата е такава, щото да си дадеш младостта и силите на думбазите, да им охраниш политическите търбуси, пък на дърти години да правиш някаква жалка форма на "семейство".
Само до преди 30-40 години хората са раждали на 14-15 години и са живели щастливо, ама не, днешната тълпа много знае...

3. И била млада, нямало да продължи връзката им дълго. А коя ще продължи, бе... Тая на банкерите с цяла тълпа мутреси подире си ли? ! Или да хойка още 10 години като шафрантия па после да хване някой шаран да ползва, ползван парцал? !? !? !

4. Хулите мъжа й. На 24 вие какво направихте? ! Казваш - учи, па си противоречите - ако УЧИШ, то системата е такава - на 23 завършваш в най-добрия случай, ако си в по-ЕЛИТНО училище - и на по-голяма възраст.
Момичето казва, че мъжа й работи. РАБОТИ! Ама сигурно не е политик или друг обирджия! А работи достойно! Затова и нищо не му плащат - това е западния 21 век!!!
И верно - майката не работи. Сега е модерно да натириш пеленачето си в някоя дупка (на която още и плащаш здраво), пък ти да идеш да гушиш бея излегнал се на гърба ти с някоя фирмичка. Затова и растат самотни, недъгави, изтерзани, съсипани деца, хора, мрачни и безнадеждни... Ма нали те са си виновни, дето мама се гърчи за къшей хляб, вместо да им даде любовта си (и това НЕ става с уморена въздушна целувчица за лека нощ! ). Виновни ли са, че тълпата не само не ги обгрижва, не им осигурява детство, игри, забавления, учение, смислено, идеали, ами ги натирва в други институции да им пият...

Слепи ли сте? ! Като кучета се пояждате по между си и давате задници на върхушката която ви яде.

Както и да е.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 31698af873
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Моето мнение е, че си се забъркала в голяма каша. На 17 си, нямаш образование, нямаш работа, явно и свекърите ти, ако изобщо можеш да ги наречеш така, при положение, че дори брак не си сключила със сина им, не са във възторг и не искат хич да ти помагат, мъжът ти също... така, че сега тепърва ще видиш в какъв филм си се вкарала! Дупе да ти е яко, че не те виждам! Дано поне вашите ти помогнат, че иначе направо ще е страшно! Ама така е, като се поддавате на импулсите и не мислите за последиците. Да стана майка, та да стана майка! Е, като не можа да изчакаш няколко години сега ще видиш голям зор, ама сама си си го избрала, така, че коя съм аз да те съдя? Мога само да ти стискам палци да се справиш, че определено ще ти е нужен късмет!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 02dcdb8555
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здрасти казвам се Мери. Боже нямаш проблеми повярвай ми аз идвам от Италия и не говоря Български а това го пише и превежда брат ми. Само да ти кажа че имам трима братя и сме израснали в един бъркоч. На21 съм. Единия ми брат е на 25 и трябваше да се ожени на шестнадесети май но естествено че родителите ни нямат пари а той не е завършил и не работи. Така де нямаше сватба. Просто говори с тях и се надявай да се оправят нещата
Пожелавам ти късмет и продължавай напред

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ecc2d236e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Кой каквото прави, за себе си го прави. Ти си направила своя избор в живота и си носиш последиците. Къде е проблемът? Искаше да си голяма, да си жена и майка - сега си живей живота, който си си избрала. Няма лесно никъде. Аз избрах например да следвам в СУ и да работя на три места, за да се издържам, защото нашите нямаха пари...и до 30 г. не посмях да мисля дори за деца. Моето също не беше лесно. Така всеки си носи кръста. Ти обаче още не си разбрала, че не си дете, а възрастен - майка, ще си ти ОТГОВОРНА за друг, не другите са отговорни за теб!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1a526f4c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   И аз не разбрах защо някой друг трябва да ви прави сватба. На всички ни се искат много неща, но всеки се простира според чергата си. Нито рокля съм имала, нито ресторанти с танци. Събрахме се у нас и отпарзнувахме, за толкова ни стигнаха парите, а родителите бяха в гражданското и това е. Харесва ми - не харесва ми, това имахме. Аз и мъжът ми. И за дете чакахме да имаме достатъчно и да не обикаляме магазините. Мислиш, че не ми е мъчно ли? Че не исках да съм млада майка? Исках и повече деца да имам. Но ми е къса чергата, мила, както и твоята. Мисли за детето, приготвяй каквото можеш и сама. Лека бременност!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 81cbc8d307
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Предполaгa се, че повемето писaли тук сa възрaстни, УЧИЛИ, рaботещи, излизa мaй, че спрaвящи се перфектно с животa, a не можaхте две топли думи дa измислите... стрaнно.

Aвторке, помисли си зa вaриaнте дa остaвиш детето в " Дом мaйкa и дете" след рaждaнето временно. Ще можеш дa си зaвършиш и рaботиш нa половин рaботен ден, a после и цял. Имa някaквa тaксa зa детето, но мисля, че е мaлкa, ти си проучи дори просто, зa дa имaш идея зa евентуaлен изход. Към моментa не можеш дa промениш вече ситуaциятa, зaтовa се оитaй дa се aдaптирaш и дори хaресaш нещaтa тaкивa, кaквито сa. Зa твое и йa бебето спокойствие трябвa дa си нaложиш. Все пaк aко бременностa ти протичa добре, може би можеш дa нaмериш някоя почaсовa рaботa зa гледaне нa децa, тъкмо ще "потренирaш". Дa, подрaнилa си със семейството, но продължението сaмо от теб зaвиси. В моментa може дa не ти допaдa твърде животът с родителите нa момчето, но нaистинa блaгодaрение нa тях именно имaте покрив и хрaнa. A след кaто се роди бебето, ще бъдaт ценнa и незaменимa помощ ( освен aко не решиш зa мaйчин дом). Ще ти помaгaт с отглеждaнето нa бебокa, което е нaистинa МНОГО, скоро ще рaзбереш товa. Дори и след 2 год. възрaст бебето може дa го зaпишете нa яслa/грaдинa и ти дa учиш/рaботиш. Животът съвсем не е свършил, сaмо отлaгaш едно зa сметкa нa друго. Чувствaш се ощетенa и не приемaш още добре новaтa ситуaция, просто зaщото въпреки, че си бременнa все пaк си и дете. Нормaлно е дa приемaш, че възрaстните трябвa дa се грижaт зa децaтa. Но ето, скоро ти ще си възрaстнaтa, която ще трябвa дa се грижи зa едно дете. Предполaгaм, не си осъзнaвaлa нaпълно кaкъв aнгaжимент предполaгa изборът ти, чaст от който е aвтомaтично дa приемеш ролятa нa възрaстен с всички зaдължения. И товa е нормaлно:). Всичко ще се нaреди, имaш подкрепaтa нa родителите нa приятелят ти, товa е много вaжно, рaдвaй се. Много хорa бихa прaтили синa си нa квaртирa, зa дa не се товaрят или " зa дa му дойде aкълa ", ей тaкивa, кaто някои тук изкaзaли се.
A кaкви сa ти отношениятa с твоите родители? Помaгaт ли ви, имaт ли възможност поне зa някои дребни нещa? Зa количкa примерно можеш и вторa употребa дa потърсиш, имa хубaви и зaпaзени.
Кaкто и дa е миличкa. Съвсем нормaлен си ви е животът зa днешнa Бългaрия. Много бългaри сa бедни и се нaлaгa дa обикaлят мaгaзини, зa дa спестят някоя ценнa стотинкa. Скоро и ти ще го прaвиш, зa дa нaсмогнеш нa бебешките нужди. Но мaлко кaто поотрaсне, ще имaш времето и възможносттa дa подобриш мaтериaлното ви положение. Ти мисли сегa кaкво би искaлa дa учиш после, или пък някой курс дa зaвършиш, имaш свободното време дa четеш, може би дa откриеш хоби, което може и пaри дa ти носи и т. н. Мечтaй! A дотогaвa, блaгодaри им нa тия хорa ( родителите му) зa подкрепaтa и грижите.
Успех милa и леко рaждaне!

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 966347c0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Сама си си виновна да сте ползвали предпазни мерки, сега ще си носиш последствията от действията. Върни се при вашите те няма да са в особен възторг, но ще ти помогнат с каквото могат все пак са ти родители. Може и като поотрасне да намериш някоя работа и да се опиташ да го издържаш. Знам, че няма да ти е лесно, но по - добре самотна майка, отколкото да си с хора на които не им пука за теб. Ако по натам решиш да следваш може като ходиш на лекции или да го взимаш с теб или да го оставяш по няколко часа на ясла или градина. Виждала съм в университета майки студентки, които водят децата си със себе си.

 
  ...

...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 966347c0ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Колкото до техните виждания на бебето са му необходими и креватче и количка . Ако наистина обичат внучето си могат и на старо да намерят от някое познато семейство колко му е . Бягай оттам и намери начин да осигуриш по - добър живот на себе си и детето , няма да ти е лесно с него на ръце , но има хора които успяват и да учат и да работят и да гледат дете .

 
  ... горе^
преди: 9 години, 29 дни
hash: 8e7843d187
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Както се казва: "На харизан кон зъбите не се гледат".
Трябва да разбереш, че никой не е длъжен да те издържа (освен родителите ти, докато станеш на 18).
А това, че чужди хора те издържат, автоматично те прави длъжна към тях и трябва да търпиш.
Най-добре помисли за някаква квалификация, която би могла донякъде да сдобиеш сама: it, уеб или графичен дизайн и т. н. Има страшно много информация и уроци в интернет. Така че в момента, в който детето е достатъчно голямо да потърсиш някаква по-преспективна работа, дори и в началото да започнеш със стаж. Така ще си стъпите на краката и ще можете и сватба да си позволите, и да се грижите финансово сами за детето.
Дотогава обаче не ти изкарваш парите и не ти решаваш как ще се харчат. Ще търпиш. Успех и най-важното: пожелавам ти безпроблемно раждане и здраво бебе!

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 9d207c0b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Браво, че си решила да запазиш бебето! Пожелавам ти лека бременност, леко раждане и здраво детенце! Браво на таткото и родителите му, че са те приели при себе си. Явно родителите ти не са имали тоя акъл и са те отсвирили - прости им, като видят внучето си, ще омекнат.
Но тук хората са прави - никой не ти е длъжен да ти прави сватба, обикалянето по магазините за по-евтини неща е нормално, радвай се, че си попаднала на разумни хора, които не са с широки пръсти.
Вече си в света на възрастните, ще спестяваш, ще ставаш майка, на първо място трябва да ти е мисълта за детето, а после, ако остане нещо - за теб. Това е родителството, няма мърдане. Иначе да, ще ти трябва количка задължително. Някоя на старо все ще намерите, не се сърди на "мъжа" ти, че нищо не го интересува, а само работел - така и трябва, бъди благодарна, че работи. Не се сърди ако вече не ти сваля звезди - вие много бързо сте преминали в друга фаза на връзката. Сега мисли за бебето, а после, след 2 години като го пратиш на ясла - мисли да се доизучиш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и работа работа работа...
Добре дошла в реалността!

 
  ...
преди: 9 години, 27 дни
hash: 87a6326d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Аз съм потресена. Как на 17 реши, че можеш да се оправиш с бебе? Те хората на по 27, вече със стабилни доходи и образование не се чувстват готови понякога, какво остава ти, дето нито образование имаш, нито работа. Напоследък за толкова много непланирани ранни бременности чета, че съм шокирана. В 21 век живеем, доста просветено време, спрямо времената, в които са живели родителите ни например (но и тогава подобни постъпки никак не са оправдани). Има си множество предпазни средства, че и спешна контрацепция, в случай на нужда. Прекъснатия полов акт отдавна не се води контрацептивен метод, а "то не се разбира веднага" вече не минава като оправдание. Не знам приятеля ти къде е блял, че те е забременил, хем на 24 се предполага да има що-годе някакъв опит. Не подкрепям аборта, но на твоята възраст при непланирана бременност би бил доста по-добър вариант от това, което си направила, защото това дете, освен да израсне в мизерия и недоимък, друго няма какво, а ти ще си останеш необразована и един ден като поотрасне това дете, съвсем ще се чудиш как да се оправяш, защото безработицата в страната нараства все повече, особено ако си неквалифициран кадър. Наистина не знам какво да кажа. Утре-вдругиден с твоичкия ще скъсате, не съм песимистка, а реалистка, и това дете ще е само на твоите ръце, а ти няма да има как да му подсигуриш добър живот и добро бъдеще, което е много тъжно и никое дете не го заслужава. Колкото до свекъра и свекърва ти, имаш късмет, че те издържат и изобщо не си мисли, че хората са длъжни да ти правят сватба, защото нямало да имаш бал. Освен това помисли една сватба колко пари струва и после развода колко ще струва, защото дълбоко се съмнявам да се задържиш с гаджето си, не че искам да съм черен пророк. В България е така- всички обикаляме по разните супермаркети заради разлика от десет стотинки, защото не знаеш утре за какво може да ти потрябват, а и не мислиш ли, че сте им в тежест с бебето и не стига, че те издържат, а скоро и бебето ти, имаш и претенции? За количката съм съгласна, че трябва да се купи и други неща от първа необходимост също, но за всичко останало мисля, че капризничиш твърде много, предвид ситуацията. И само да попитам, къде са вашите в картинката? Би трябвало двете семейства да си поделят разходите по бебето и раждането.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 26 дни
hash: 8e6bdd77cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   От авторката :

Не мисля, че съм "проста" затова, че съм решила да родя на 17. Решението ми да задържа бебето не беше от най-лесните, но все пак поемам някаква отговорност за действията си. Доколкото знам никъде не пише, че трябва да се ражда на 27? Ако си искате и на 50 раждайте, когато съберете достатъчно пари. Всеки си решава за себе си и никой няма право да ме съди и да ми казва, че няма да издържа дълго със приятеля ми и такива глупости, за който не съм искала мнение ;). Родителите ми са до мен и ме подкрепят и помагат. Също така никъде не съм казала, че родителите на приятеля ми са бедни, напротив разполагат с доста пари, но са стиснати. От едното до другото има разлика, но никой не живее едва ли не както го изкарахте в "мизерия". Каквото и да ми говорите не мисля, че е нормално при положение, че имаш пари да обикаляш по няколко магазина, за да пазаруваш по евтино с 10 ст. А за моето образование не се тревожете, даже и в момента продължавам да уча задочно. Приятен ден :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 26 дни
hash: 2f89242c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Като са стиснати, искай от вашите! Те са по-длъжни, предвид, че не си пълнолетна! Искай им сватба, колички, да издържат теб и затъналият в дългове твой приятел!

 
  ...
преди: 9 години, 26 дни
hash: 77947cfb8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Ами щом и едните, и другите родители имат пари и не искат да правят сватба, значи и те имат подозрения, че няма да изкарате дълго и не искат да се харчат излишно. Относно това, че не намираш за нормално да обикалят магазините за разлика от 10ст, права си, но нищо не можеш да направиш. Това са си техните пари, а и явно правилата в това семейство са такива, така че, свиквай. Ти си само на 17, пази си нервите за по-нататък.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker