Косата ми не расте! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Косата ми не расте!
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2047 пъти
Здравейте, момичета. Аз съм момиче на 14 години. Знам, че има много такива теми, но реших и аз да споделя моята история. Когато бях малка имах страхотна коса. Тя е естествено къдрава и имах страхотни къдрици. Беше гъста и дълга. Преди няколко години започнах всеки ден да изправям косата си, защото винаги съм искала да имам права коса. Косата ми се изтъни и нацъфтя. Трябваше да се подстрижа и фризьорката ми махна половината коса. Сега повече от година не ползвам преса. От скоро използвам хининова вода, хининов шампоан, балсам за суха и изтощена коса, рициново масло и си правя домашни маски, но не помага много. Сега косата ми е късо подстригана, защото аз сама се подстригах и не съжалявам. В момента косата ми едва докосва раменете ми на дължина. Кажете нещо, което Вие използвате и от това косата Ви расте бързо. Искам до около 3 месеца да порасне под гърдите ми, но косата ми расте твърде бавно и е суха. Защо косата ми не расте? Моля Ви, дайте ми съвет. Искам да расте с 5 сантиметра на месец. Какво да използвам? Моля, публикувайте историята ми. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 4c3a7e0cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Косата на човека расте най-много до 1 см. на месец, включително няколко години след смъртта... Тя е нищо повече от каратин и НЕ Е ЖИВА клетка, която можеш да стимулираш с разни мазила. Мазилата най-много да хидратират кожата на главата ти, но е генетично заложено колко ще ти расте косата на месец. За година най-много 15 см. расте косата, а ти искаш толкова за 3 месеца - ПРАКТИЧЕСКИ НЕВЪЗМОЖНА ЗАДАЧА, освен ако не си сложиш екстеншъни, но това значи отново тормоз на твоята коса, а екстеншъните струват много пари често са от трупни донори от Азия... така че ГНУСНО.
Съвет - зареди се с търпение и не ходи твърде често на фризьор и НЕ СЕ ПОДСТРИГВАЙ САМА ако нямаш специална ножица за фризьори, защото обикновените са твърде тъпи и водят до нов цъфтеж.
СПРИ да се мажеш с 10101 продукта, а се спри на 1-2, за да не товариш излишно кожата на косата и да не си причиниш някаква гадна алергия. Кристали за коса задължително по връхчетата, хубав шампоан и балсам - мисля, че това стига.
Много е важно да се храниш добре най-вече с богати на витамин Е храни - хляб, зърнени и тем подобни. От безхлебни диети често капе косата.
Всичко е ген и при жените хормон. Сега си във възраст с много големи хормонални промени и косата ти няма начин да не се е променила от това, но след края на пуберитета обикновено нещата се оправят.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0436493322
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Номер едно, това вярно ли е, че косата расте няколко години след смъртта или нещо се пообърка? Как при спряло кръвообращение и гниещо тяло, може да се случи това?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d73fee5d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Шампоан Фитовал не само че ще ти помогне за растежа, но и прави косата много гъста, мека и буйна. Спира какъвто и да било косопад.
Не си суши косата със сешоар, защото и той много вреди, колкото и да го увъртаме, изобщо забрави за всякакви подобни третирания. Не спирай в никакъв случай хининовата вода, макар и по-бавно, тя действа много! Може да намазваш краищата с Арганово масло или Кокосово.
Хората много казват, че честото подстригване на краищата ускорява растежа, ама това са пълни глупости на фризьорите. Лично при мен никога не е помагало, а само ми режеха косата напразно. А и ако им кажеш 2-3 см, те ще вземат 10 да ти отрежат!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6319a24398
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А тогава как известните личности (не говоря за жените, а МЪЖЕТЕ) успяват да си удължат косата адски много за по-малко от месец? И повярвайте ми, наистина има такива случаи.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 55440bfe9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   номер 4, еми как? Удължават си косите при фризьор. Що за въпрос?

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5a2f5ae8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ръсиш на четката няколко капки някакво етерично масло-примерно чаено дърво, а и почти всички етер. масла укрепват косъма и стимулират растежа. Имай впредвид че изсушава косата и компенсирай с някакъв шампоан с т. нар. тлъсти масла-арган, бадем. А за екстракт от чемшир съм чувала, но не съм опитвалал

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4dfbd65da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4 присаждат им коса не им расте сама от самосебе си толкова бързо

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: bc43a0ad95
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Ето моят опит с начини за бърз растеж на косата. И аз съм на 14 също. Лято 2013 косата ми беше подстригана до раменете. От тогава до към март 2014 все си я изправях със сешоар. Беше ми стигнала до подмишниците. Исках да ми стане доста по-дълга защото исках да си направя омбре. Прочетох малко из нета и пишеше че лимона помага за изрусявне а и е полезен за косата. Напълних едно шишенце с лимон и вода. И всеки път преди баня си слагах и стоях малко с него. Юли косата ми беше до малко под гърдите. Но моята коса по принцип расте бързо. Декември тази година си повторих омбрето и съм се подстригвала 4-5 пъти за 6 месеца. Омбрето тогава ми беше до брадичката някъде. Реших че искам да го махна и прочетох за inversion method (мързи ме да проверя правилното изписване). Слагах от време на време и лимон и правех това нещо (представява да си наведеш главата надолу и да си масажираш скалпа) и сега омбрето ми е малко под раменте. Една приятелка каза че и кокосовото масло също помага. Не съм пробвала, но съм чувала че кокосвото масло става за всичко. И хининовата вода има ефект, но косата май почва да капе. И ако не искаш да се повтори нацъвтяването- anti-heat спрейове преди всеки топлинен уред, балсам за коса и ако искаш от време на време маски. Можеш да пробваш и с кристали за краищата. Също ако я миеш често по-добре недей. В началото когато говорих не я миех по цяла седмица. 3 дни са сравнително добър интервал. Надявам се да съм помогнала :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker