В какво се превръщам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

В какво се превръщам?
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1980 пъти
Здравейте! Аз съм момиче, на 16г. Не съм сигурна от къде да започна. От около половин година се чуствам някак унила, изморена от всичко и всички. Истината е, че имах проблеми с приятели, а също така и в училище. Случиха се и добри неща, като например, че си взех изпитите по езика, който уча. Но просто постепенно започнах да се отдалечавам от хората. Сякаш не проявявам толкова интерес към доста от нещата около мен. Всъщност непроявяването нс интерес идва от това, че имам някой здравословни проблеми като например постоянно да ми е лошо, да ми се вие свят, също така имам и странни обриви постоянно и когато кажа на родителите ми те ми казват, че си измислям или че си внушава. Знам, че това са съвсем дребнави неща като гадене и подобни. Но просто истината е, че доста от приятелиъе ми се отдалечихс от мен, защото досега винаги аз ги виках да излизаме а от тях не получавах нищо и затова започна да не ми дреме. Та да продължа, това е една от причините ми да си стоя сама, да не излизам. Сякаш светът е спрял. Нищо не ме интересува, отговарям без никакво чуство, постоянно съм нервна, всичко ме дразни. Просто приятелите ми не ме търсят, майка ми не взима на сериозно нещата, за които искам да ми помогне въпреки че това е единственото, за което я моля. И постепенно станах ксто тях - незаинтересована. Отегчена, изморена психически, без доверие нито в родителите ми нито в приятелите. По цял ден стоя вкъщи и лежа. Знам, че не съм добре и че имам нужда от промяна, но няма кой да ми помогне. Знам, че ако попитам майка ми няма да има никакъв смисъл и затова се затворих в себе си. За пред другите съм добре. Започвам да си мисля, че съм в депресия. Много хора може да не одобряват, това което съм написала, но моля ви, тук никой не взема на сериоьно нищо, затова мисля, че тук е единственият шанс някой да ми помогне. Изключвам лекари и подобни, защото за това ми трябва родител, ето отново се стига до там. Затова, моля ви, помогнете ми. Как да се справя с това затваряне в себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 84906bb2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никаква депресия нямаш моето момиче. Просто търсиш внимание, това ти има. А това че по цял ден лежиш и се чувстваш много отпаднала са просто начини да търсиш това внимание. Родители като твоите не знам защо раждат деца като не ги поглеждат и те горките после се чудят какво да симулират, че им има само и само родителите им да се притеснят и да им обърнат внимание. Споко ти си си нормална, просто родителите ти не се грижат за теб както трябва.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 130239fc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е съвсем нормален перипд. Не си в депресия и аз така си мислех... Това е съвсем нормално. И на мен мама не ми обръща внимание но не му отдавам такава тежест и значение. Ще мине. И аз си лежах по цял ден и нищо не правех. Само спя лежа ям спя лежа ям :D но когато лежа си мечтая за живота който бих искала. Там бях супер готина имах всичко бях силна и знаеш ли какво стана след време..? Станах такава каквато мечтаех да стана. Е да нямах всичко което исках но мечтаех да съм горда силна, да се справям сама. Да не съм бъзла и наистина вече не се страхувам, справям се сама силна и горда съм...! Така че не де притеснявай-това е временно, ще отмине! Гледай напред. :)
Нека дните в даскалото минават бързо бързо и ще видиш че всичко ще се оправи. Мидли позитивно. Не се депресирайй с лошите неща. Просто не мисли за тях. :))
Аз например имах и все още имам адски много проблеми но и да ги мисля и да не ги мисля някои просто са неразрешими! Няма изход... Принирих се с тях и заживях с тях, въпреки че не исках!
Например баща ми почина-исках да е до мен и да го върна, но всички знаем че това е невъзможно-примирих се, продължих. Както и майка ми си хвана гадже извратеняк-живях в страх мразех го и още е така, опитвах се да се отърва от него но се вкопчи в мама и й спечели доверието и какво следваше-ами да се примиря че ще живея с него.... И живях... В страх и отвращрние но какво да де прави, майка ми толко мисли за моя комфорт... Както и да е. Надявам се да съм ти помогнала с осъзнаването на това че положението ти е нормално. Почти всички твои връстници го имат този проблем. Почти всички минават по този път. Ако се загледаш. Ако ги понаблюдаваш ще видиш че и те както теб се преструват.

А за обривите не си втълпяваш, то това и ти го знаеш... Ами прочети в интернет за тях... Може да се дължи на хигиена, на стрес даже.... Информирай се. Може да си вземеш няие кремче и да се мажеш. :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1fe6dd711b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нищо чудно, че се чустваш изморена!
Така става от седенето в къщи и обездвижването. Като никой не те търсел,
седиш пред тела, пред компютъра, може да не спиш, но лежиш и си мислиш някакви работи, внушаваш си ги от мислене всеки ден и си натварваш все повече нервната система, а от там идва и депресията и умората. Не мисли само за тези ти приятели. Щом само ти си ги търсила досега, а те не, наистина не трябва да ти пука за тях.. или поне толкова много!
За начало излизай всеки ден на вън, няма значение ако няма с кого, пак излизай!
Разхождай се. Ходи из парка, Вземи си домашен любимец, например куче, така няма да си напълно сама. Животните отнемат негативната енергия на човек. Помисли с какво обичаш да се занимаваш или искаш да се занимаваш-танци, рисуване, спорт и т. н и се запиши на което ти допада.
Може и на няколко, ако имаш време.
Така не само всеки ден ще излизаш и ще правиш нещо любимо, но и ще завържиш нови запознанства. Когато пътуваш не си слагай мп3-ката и да си забиеш погледа във Фб(освен ако някои не ти пише ест)Пътувай, с влак или автобус. Правете си почивки с вашите някаде извън градът ти или държавата ако имате възможност, разбира се. Бъди усмихната и позитивна със всеки с когото говориш и не се подтискай да говориш с отсрещния, дори и да не го познаваш!
Бъди гостоприемна(като човек) и отворена към разговор със всеки, но и трябва да бъдеш много внимателна и да преценяш човека, тъй като си все пак момиче на 16.
Ако примерно майка ти ти каже днес, че отива до магазина, кажи и че ти ще отидеш.
Дори до кварталния магазин да отидеш за деня, пак ще се чустваш по-добре, отколкото въобще да не си излязла.
Няма как да се запознаеш с нови хора в къщи.
Изклучи интернет запознанствата!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a4dfdd5917
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В пубертета е нормално да изпаднеш в депресионни състояния. Жалко, че нямаш адекватна подкрепа от родител. Но направление за специалист или за изследване можеш да вземеш и сама от личният лекар. Ако майка ти не желае, потърси някоя леля, по-голяма братовчедка, роднина и т. н. Трябва да обърнеш внимание на здравето си, защото то е най-важно. Гаденето може да е от хиляди неща. Гастрит, нервна почва... обрива може да касае определен вид алергия, виенето на свят от своя страна може да говори за нисък хемоглобин. Обърни си внимание със или без родителите, за да не задълбочиш евентуален проблем.
Намери си хоби, ако нямаш и се съсредоточи върху него. Ако ли не, запиши се на някакъв спорт или на език, танци... прави нещо, развивай се и се занимавай. Не е нормално на твоята възраст да бездействаш.

Аннабел

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1ee886153d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Опитай се да срещнеш някое свестно момче и ще се оправиш :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2ea741c303
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей! Аз също съм била като теб и може да се каже, че и сега съм така. Убедена съм, че има някаква причина за това, всичко, което се случва в човека, е следствие от нещо... Затварянето в себе си не е най-доброто рвшение, но е най-логичното, защото колкото и да обесняваш на приятели дори родители, те омаловажават нещата и както сама казваш мислят, че преувеличаваш. Освен това ти си в такава възраст, в която чувствата и емоциите са най-силни.. ЗНам, че е трудно, но опитай да съсредоточиш вниманието си към нещо, постави си някаква цел, захвани се с нещо, прояви интерес към нещо, направи така, че то да ти достави удовлетворение. НЕ допускай да се изолираш от другите аз съшо като теб го направих, но това не е добро решение.. те искат да ти помогнат, но не могат, ти сама трябва да се справиш. БЪди слаба само когато си сама, не се оплаквай пред другите и не мисли за това когато си сред хора

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6dd67fcccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Превръщаш се в нещо прекрасно <3 <3 <3 <3

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5998eeaf26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Споко, и аз бях така на твоята възръст. Гледай да си намериш все пак някой, с когото да излизаш, дори да не сте супер добри приятели. Не е здравословно просто така, а и ще видиш, че ще се почувстваш по-добре.
Ще го израснеш този период :) няма за какво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: edaf54e6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И на мен ми се случва това с приятелите, ще ме докарат до депресия. Познаваме се от толкова време, а те вече не ме викат. Трябва да се научиш да живееш и без тях, те не трябва да стават причина за твоята унилост. Като им потрябваш ще те викнат! Прави нещо, което харесваш или някакво хоби което ще те изкара от депресията. Аз гледам сапунки но можеш да помислиш за друго :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c4ebc95aad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей! Аз също съм била като теб и може да се каже, че и сега съм така. Убедена съм, че има някаква причина за това, всичко, което се случва в човека, е следствие от нещо... Затварянето в себе си не е най-доброто рвшение, но е най-логичното, защото колкото и да обесняваш на приятели дори родители, те омаловажават нещата и както сама казваш мислят, че преувеличаваш. Освен това ти си в такава възраст, в която чувствата и емоциите са най-силни.. ЗНам, че е трудно, но опитай да съсредоточиш вниманието си към нещо, постави си някаква цел, захвани се с нещо, прояви интерес към нещо, направи така, че то да ти достави удовлетворение. НЕ допускай да се изолираш от другите аз съшо като теб го направих, но това не е добро решение.. те искат да ти помогнат, но не могат, ти сама трябва да се справиш. БЪди слаба само когато си сама, не се оплаквай пред другите и не мисли за това когато си сред хора

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 68a65608dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ти сама си го каза - нуждаеш се от промяна. Направи нещо, запиши се някъде дори да не ти се ходи или прави ще видиш, че шпосле ще ти е по-добре.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5b5a9b1f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 2 е права.
Пиши се пак как се чувстваш сега, излизаш ли и т.н

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3601bcccc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хей.
И аз съм точно като теб. Не слушай тези дето ти пишат обидните коментари, защото те не знаят всъщност какво е. И аз нямам желание да излизам и съм затворен човек. Като се замисля, винаги съм била, сега даже е по-зле. И на мен ми се вие свят и ми е лошо, но това е от пубертета, се надявам. Просто е едно състояние, което след време ще изчезне. Ето ти пример: като не ти се излиза, прави нещо, което ти харесва само че в къщи- прави упражнения, гледай филми, чети.. не е казано, че трябва да имаш 20 приятели и да си нон стоп навън. Намери начин да се забавляваш и сама, а след време ще видиш, че всичко това ще отмине. Знам какво ти е. От една страна и здравословните ти проблеми могат да ти пречат. От друга страна просто да се чувстваш изморена, но тези неща са временни, освен ако ти не позволиш да се превърнат в ежедневни. Ако искаш промяна, то тя става постепенно. Не се опитвай да бъдеш такава, каквато не си, за да се харесаш. И не слушай обидните неща, които ти пишат тук.
горе главата и не се предавай.
Ж 17

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3dcb22537f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От автора: Първо искам да се извиня за правописните грешки, писах от телефона и затова съм допуснала няколко грешки. Наистина блалодаря за коментарите ви. Помогнаха ми наистина. Истината е, че аз не съм човек с хобита и определени интереси. Не ходя на никакви уроци. Мисля, че изцяло се отдадох на ученето на чужди езици още от преди две години и честно казано това ми доставя удоволствие, но мсй не напълно. Колкото до здравословните проблеми - това са дребни неща и винаги се успокоявам, че е от пубертета и не ми се вярва нещата да се задълбочат. А истинската пречка дс отида на лекар е, че по принцип съм затворена, срамежлива и някак си нямам тази смелост да отида на лекар. То не че е нещо страшно, но и не съм наясно какви лекари и къде ги има. Затова изключвам лекарите, които и без това в България са безполезни. Колкото до приятелите тези приятели, за които говорех са ми приятели от много малка така че просто не искам да ги изгубя, а някак си доста трудно мога да се сприятеля с други хора. Не мисля, че искам да имам гадже след бившия ми приятел или просто не съм готова. Някак си не ми харесва да съм зависима от други хора или просто той не беше правилният човек и чуствах излизането с него повече като задължение от колкото като нужда. Тази седмица заминавам на море и се надявам да си прекарам добре. Още веднъж благодаря на всички за коментарите. Ще се опитам да поработя върху себе си, благодарение на вас осъзнах, че наистина няма смисъл да бездействам.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 78b7946a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Лято ее.... спуквай се да спортуваш напук на всички, поне като ти мине ще имаш изваяно тяло и подобрени физически способности :) пък и разсейва, сутрин рано излизай да тичаш като няма никой, пък и е освежаващо
Alexia

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker