Проблем с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с майка ми
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1244 пъти
Здравейте. Живея с родителите ми. Майка ми и баща ми не се разбират, подминават се сякаш не се познават. Баща ми се опитва да оправи нещата, но майка ми... Майка ми обвинява баща ми за всичко-за това, че не й стигат парите, че непрекъснато работи... Аз свикнах да не ми дават джобни и да не си купувам често дрехи. Това не е проблем. Но днес разбрах нещо. Майка ми твърдеше, че надвишава парите, за да получаваме детски надбавки. Но днес разбрах, че тя получава и ги харчи без да ми казва. Попитах я защо и кога е щяла да ми каже. Аз й зададох тези въпроси съвсем нормално, но тя, както винаги, се разкрещя. Също добави, че повече няма да се прибира и ще върне парите, но след това да не искам нищо от нея. Аз се опитвах да и покажа защо ми е неприятно. Не е заради парите, а заради това, че ги използва без да ми каже. Аз чувствам това като кражба. Много други неща очаквам от нея, но това не! Тя, както казах, се разкрещя и излезе. Не знам, всъщност, какво трябва да направя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: c6719fb10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   На мен ми говори. Моята майка вземаше парите които аз трябваше да получавам след смъртта на баща ми, и ги даваше на по-голямата ми ПОЛУСЕСТРА (от друг баща)! Криеше от мен, даваше й ги а мен ме имаха за муле което да им пере, чисти и изобщо служи.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2560a587e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И си права, и не си. Щом сте толкова бедни, че да получавате детски надбавки и определено нямате пари, то не вярвам майка ти да ги е изхарчила тези 30-40 лв. за себе си, а по-скоро е платила сметки и храна, а ти дори да нямаш джобни струваш доста повече на родителите си.
Друг е въпросът, че все пак държавата ги отпуска тези пари лично за теб. Може човек да вижда нещата от две страни - тези пари ходят по теб (ток, вода, жилище, храна), но можеш да кажеш и, че тези пари са лично за теб - джобни, за училище и дрехи, а майка ти не ти ги дава.
Както и да го въртим обаче, най-лошото е, че те е излъгала. Лъжата е най-лошото между родител и дете, защото ти не можеш да имаш доверие на родителя си, а си напълно зависима на тази възраст от него. Това води до чувство на несигурност, а от там и до ниско самочувствие, проблеми с общуване, с училище.
Знам, че лично на теб обаче дават стипендията в училище. Някога взимах стипендия за успех и лично ни ги изплащаха. Напрегни се и взимай такава стипендия, а ако не си в състояние да хванеш такъв успех - мисли за социална.
Жал ми е за теб не само, защото родителите ти явно не си правят сметката, но най-вече, защото растеш без спокойствие и хора, на които можеш да разчиташ.
Аз също идвам от бедно семейство, много бедно семейство, но детските винаги се внасяха на моя банкова сметка в ДСК и като станах на 18 г. си ги изтеглих сама и реших с тях да си направя книжка. Да, много се обезцениха парите, защото имаше у нас хипер-инфлация, смениха се парите и тем подобни, но книжката е до живот. При теб пък най-лошото е лъжата на майка ти, защото гледам, че си разбран човек и съдействаш на родителите си във всичко, не капризничиш за скъпи неща и така нататък.
Съветвам те обаче да не врънкаш майка ти да ти била връщала парите. Тя никога няма да може да ти ги върне, а само ще си имате ядове. По-добре мисли за бъдещето и се разберете тези пари да ти ги дава от сега за джобни или поне да ти каже за какво ги харчи - за ток, телефон, интернет... просто да знаеш.
Не се натъжавай, такъв е животът. Не можем да си избираме семейството, но като порастнеш ако работиш и се напрегнеш за добро образование, ти ще можеш да си позволиш по-добър живот за семейството си.
До тогава си зависима от майка си, длъжна си да се съобразяваш с нея и да - дори да слушаш лъжите ѝ. Такъв е животът
ж30

П.П. Не мога да повярвам, че има родители като майката на номер 1! Жалка работа!!!
Моето мнение е, че всички пенсии, социални помощи, детски за лицата над 16 г. трябва да им се изплащат лично.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9b0a146751
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Значи тези пари не се отпускат за джобни и дрехи, а за подпомагане на семейства с деца. За храна, сметки или както реши майка ти да ги похарчи. Щом на нея се изплащат, значи тя трябва да реши как да ги похарчи. Ако иска и ще си купи за нея нещо. Все пак те гледа и явно не й е никак лесно. А от твоя страна е много много грозно да имаш претенции за тези помощи които получава майка ти. Случайно да си пресметнала колко пари тя е изхарчила за теб от нейните лични? Спирам да пиша защото се ядосвам.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ef3dd59c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Успокой се. Когaто и мaйкa ти е спокойнa, имa по-мaлко рaботa, отиди при нея и и сподели, че искaш дa ти дaвa много мaлкa чaст от пaрите, с който дa си купиш я някоя дрехa, я нещо в училище. Но сегa почaкaй дa минaт ден и двa и тогaвa действaй. Кaжи го бaвно, нa пaузи може и не нa веднъж. Успех! ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker