Пубертет (мнения на майки) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Пубертет (мнения на майки)
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1915 пъти
Здравейте! Момиче на 16г. Имам проблеми с младежките пъпки (акнето). На 14г ми започнаха проклетите пъпки.
От началото на появата им през цялото време до сега водех борба с тях, било то дерматолози, кремове, биологични рецепти, не и не няма оттърване от тях, омръзна ми. Какво ли не съм правила.
Самочувствието ми е адски под нормата, чувствам се много зле, постоянно плача, нямам настроение, карам се с родителите ми заради това, но на мен вече ми омръзна.
Явно проблема е още толкова и психически, моля дайте ми съвет кажете ми нещо успокояващо. Наще постоянно ми навалят сейно съм била единственото дете така, незнам си какво, било то от времето..
Постоянно ми повтарят време, време.. проклетото време не знам как ще изчакам до 18-19г.
Не мога да излизам навън, чувствам се грозна, абе не знам как ще го преодолея, просто не знам.. Сумати пари съм дала за дерматолози, но не минават, много си ме харесаха и не ме оставят, но аз не ги искам, да се махат вече, цели 2г. писна ми.
Много съм напрегната, много...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 03f9bc0601
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може да пробваш Duac ако не си го ползвала вече или ако изобщо го има в БГ. И аз съм на 16 и имах младежки пъпки, живея в Англия и ходих на дерматолог и ми изписа този крем. След месец, два лицето ми се изчисти.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2ce4345360
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей. Наистина проблема е доста неприятен и както и сама знаеш, той изчезва след няколко години. Щом толкова много те притеснява, можеш да се консултираш с гинеколог и да ти изпише противозачатъчни, тъй като единият от хубавите им ефекти върху женското тяло е именно намаляването на акнето. Приеми го като съвет от мен- може да ти е много тежко в момента, но това не е нещо, заради което си заслужава да не излизаш, да не ядеш и да си разваляш отношенията с родителите си. В живота има и много по- страшни неща от това, просто зависи как гледаш на тях. След като минеш тийнейджърството, те чака един прекрасен живот, без акне и дори няма да се сещаш, че ти се е случвало.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c072eb0b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не искам са те плаша, но при някои хора акнето си остава, но това е по-сложна тема. Отиди на процедура с дарсонвал, нищо не се усеща и е страшно евтино. Провери в гугъл какво представлява точно и си слушай козметичката. Не се чопли и ако се налага без нокти. Ползвай BB / CC крем, фон дьо тен недей.
Alexia

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0b26d666f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   и аз имам пъпки само дето ти си царица сравнение с мен :D вече 4/5 години стоят..

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1f9dff4876
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, аз съм момиче на 17, някога този проблем мира не ми даваше, нищо не помагаше, накрая отидох при гинеколог, изписа ми по-слаби противозачатъчни, още на втората седмица ми изчезнаха всякакви пъпки. Пих ги няколко месеца и проблема повече не се върна.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 97c960c5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авт: Родителите не ми позволяват противозачатъчни, защото последствията са по-лоши, окосмяване и т. н.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 22e1ea7543
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   н 7, родителите ти не е нужно да ти разрежават или не противозачатачните. Родителско позволение се иска само за неща като аборти, други манипулации и операции, хоспитализиране. Лекарска рецепта ти трябва само за противозачатачните и нито се напълнява, нито се окосмява от тях.. :) На запад ги изписват от 14 г. възраст да предимно заради нежелана бременност, но най-вече срещу акне. Ако не си пушачка, взимай от новите трето поколение противозачатачни - те са измислени точно срещу акне първо и са на съвсем друг принцип - ще се изчистиш веднага от акнето и дори можеш да отслабнеш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 54e87cda59
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Здрасти. Аз съм на 16 и от 1 година използвам сода бикарбонат (за хляб). Страшно много ми помогна. Имах супер много пъпки и направо не издържах. Започнах да си мия лицето със содата всяка вечер и така започнаха да се скриват.
Спрях да слагам фон дьо тен и година по-късно резултатът е огромен. Нямам нито една пъпка.
Още нещо, ако си стискаш пъпките по-добре спри!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2ce4345360
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 7- днешните противозачатъчни са много нискодозирани и не водят до проблеми като окосмяване, напълняване и т. н. Много жени пият противозачатъчни с години и нямат абсолютно никакви проблеми и се чувстват прекрасно. С майка ти можете да отидете заедно на гинеколог и да го помолиш подробно да ви обясни положителните и отрицателните страни на съвременните противозачатъчни.
Другото, което можеш да направиш, е да си пуснеш хормонални изследвания.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0642861fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мила разбирам те как се чустваш преживяла съм абсолютно същото. Мазала съм се с какво ли не имаше подобрения, но веднага след като спирах мазилата проблема се връщаше. Чувствах се ужасно като гледах някой с по - гладка кожа, макар че имах съученичка която беше доста по - зле. От нещата, които съм ползвала мога да ти препоръчам салицилов спирт от аптеката 1 % струва около 1 лев може да се мажеш с него сутрин и вечер, но веднага след това задължително се мажи с някакъв крем гледай да не е много мазен, за да не ти изсуши кожата (казвам го от личен опит случваше се да се бели ако прекалявах със спирта и не ползвах крем ), лосиони почистващ и активен Акне аут вършат много добра работа и изсушават пъпките в комбинация с почистваща пяна на Себа мед дерматолог ми ги беше изписал тогава и за един месец ползване някъде лицето ми се подобри значително. Само при използването на лосиона като се мажеш слагай ръкавици, защото на мен ми поизсуши ръцете малко. Не са скъпи лосионите, мисля че бяха около 9 -10 лева пяната май и тя е някъде толкова , ползвала съм и от продуктите на Garner Pure Active почистващата четка и другите продукти от тях също доволна. Един приятел пък ми препоръча сребърната вода изчиствала всякакви пъпки и лекувала почти всякакви болести, може да я прочетеш в интернет и да опиташ струва някъде около 5 лева в аптеките. Друго, което мога да те посъветвам е да се храниш по - здравословно да ядеш по - малко сладко и мазни храни това също може да повлияе на акнето и то да понамалее. При мен се получи така в пубертета използвах какво ли не от някои работи имаше ефект от други не и като станах 11 - 12 клас лицето ми се поизчисти от само себе си. Сега пак ми излаза някоя друга пъпка по време на цикъл, но не е каквото беше и после изчезва от само себе си. Пробвай някое от нещата, които ти препоръчах надявам се да съм била полезна!
Ж. 22

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 736629ca23
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авт: При условието, че цикъла ми е редовен, (всеки месец на точната дата). Не ям мазни храни, сладки, шоколади, тестени неща. Не би трябвало да има причина да им противодейства и да ги кара да се появяват, не знам не ги разбирам просто.
Спазвам лична хигиена, мия си лицето със специални гелове за мазна и склонна към акне кожа.
Просто няма варианти, които да не съм пробвала.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 736629ca23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторката: Абе хора цикъла ми е редовен всеки месец на точната дата, явно това не е хормонален проблем, много ви благодаря за съветите искрено съм благодарна за което, но не мисля да пия противозачатъчни, още на 16г. , защо ние съвременните хора, когато имаме някакъв здравословен проблем първо се закачаме на медикаменти т. нар. хапчета, да те помагат, но вредят на нещо друго.
Относно коментара на номер 8, да естествено, че ще искам разрешението на родителите си не мога да тръгна по своя глава да пия хапчета, все пак родителите са хората, които мислят доброто на децата си, защо пък ако е нещо правилно няма да ми разрешат, при условието, че виждат, че страдам толкова много.
Благодаря на всички за съветите, следя темата и чакам още доброкачествени коментари!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6010f1b8b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, момичето ти каза да се миеш със хлебна сода.
Тези гелове на модните фирми, много често са просто боклуци.
Има логика от хлебната сода да се махне акнето. Тя е като пилинг - маска, ще ти почисти мазнините и ще отвори порите свободно да дишат.
А гнойната пъпка се получава от запушена с прах или със собствената мазнина - пора.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2ce4345360
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравей отново. Когато се касае за хормонални проблеми, не означава непременно, че нещо нередно ще се случва с месечния ти цикъл. Може да имаш завишени нива на тестостерон, например и от там да идва проблемът ти, а цикъла ти да си е съвсем нормален и редовен. Противозачатъчните не са това, което са били преди 40 години и към днешна дата, се ползват за много различни неща, освен предпазване от нежелана бременност. Съветвам те да се консултираш и с ендокринолог, освен с дерматолога, за да поговорите за проблема, който имаш и за евентуалното му решение.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: af71e86906
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Колко години продължават горе-долу?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker