Майка ми ме нарече дебела - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми ме нарече дебела
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2495 пъти
Здравейте,
Пише ви момиче на 13, което е имало анорексия.
Та преди бях малко по-пълничка, защото всички в училище ме игнорираха и обиждаха. Майка ми бе болна от диабет и това влоши нещата. Започнах да се храня емоционално.
После започнаха да ме наричат дебела. Не издържах- близо два месеца гладувах. Не ядях нищо и само когато чуствах, че ще припадна хапвах нещо малко. Започнах да тренирам два пъти на ден, а спорта ми бе неприятен.
Спрях и започнах да ям нормално. Намерих си приятелка, която да ме подкрепи и да ми докаже, че теглото ми е добро и да не ми пука.
След анорексията обаче покачих килограми. Днес майка ми каза, че искала да ми премери талията и ме нарече дебела.
Рухнах. Вече часове плача, моля ви помогнете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 64922a5e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо- не си имaлa никaквa aнорексия и слaвa Богу. Сaмо си билa в нещо кaто депресия. Добре, че е минaл този момент.
Второ- мaйкa ти освен диaбетичкa, е и много простa женa явно.
Продължaвaй дa спортувaш и се хрaно нормaлно, но здрaвословно. Хубaво е дa отидеш нa диетолог, зa дa ти нaпрaвят първо пълни изследвaния, a след товa прогрaмa зa рaзделно хрaнене.
Aко още веднъж мaйкa ти изцепи подобнa глупост и кaжи, че в моментa си в пубертетa и тялото ти тепървa ще се променя, но зa нейнaтa простотия лек нямa. Знaм, че особено в тaзи възрaст е много вaжно мнението нa хорaтa, в които вярвaме, които сa aвторитетa зa нaс и моделът ни зa поведение. Но не всички родители зaслужaвaт този приз. Не знaм зaщо ти е кaзaлa подобнa глупост, но явно имa проблем със себе си, не с теб. Тaкa че, игнорирaй подобни зaбележки, или я постaви нa място. Дaли пък не сa дебели тя/ роднините и или бaщa ти? Aко е тaкa, aми кaжи и в прaв текст с усмивкa " ти дa не се помисли зa тъничкa, тa тaкaвa дъщеря дa имaш, a? Aко не можеш дa ме подкрепиш, поне си трaй и не опитвaй дa ме мaчкaш! ".

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bf7caea753
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това е нищо. Стискай зъби и когато ти се дореве, просто се усмихни и не й се връзвай повече. Има и по-лоши случаи, трай си.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 75fbe83e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи на майка си, че живота не зависи от това колко ти е талията -. - Човек докато не се сблъска с нещо лошо, не би осъзнал как биха се чувствали други, които са го преживели. Също я питай как би се чувствала, ако детето й е болно от анорексия или от нещо друго, защото от глад няма да постигнеш нищо. Изобщо недей да слушаш хората. Гледай на теб да ти е добре, ти да се чувстваш добре в кожата си. Ако искаш да отслабваш, прави го ти да се харесваш, а не другите да те оценяват. И недей с глад, повече спорт и да не ти пука какво ти казват, дори и майка ти. Тя трябва да те спира и да ти каже, че с диети нищо не се постига и само си вредиш, а не да ти втълпява, че си дебела.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 93e572860b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така... Първо, успокой се! И мен майка ми и брат ми и дори и баща ми са ме наричали дебела. Знам че съм, но все пак не ми е приятно... Ако искаш да отслабнеш (ако има нужда) просто си направи някакъв режим. Примерно си определи часове в които да ядеш, и не яж сладко (вместо шоколад, яж плод), не яж бял хляб и пий МНОГО вода!! Също така трябва да ходиш поне 4-5 км на ден. Ще видиш разлика съвсем скоро.
А. 12.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5bccae8942
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Бъди като Amanda Cerny! Боже тая мацка я обичам
М29

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 31b473fc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Майка ти е пълна егоистка! Къде се е видяло така да обижда детето си, което е било болно от анорексия! А и вината е нейна - тя е била болна от диабет, и ти от мъка си яла много! Кажи й че ако й беше истинска майка, нямаше да те кара да страдаш! Горката ти!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7ce883532a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Мило момиче, напоследък чувам всякакви определения за девойки на твоята възраст. Дори и приятелят ми нарича малката си сестричка, която е на 11, дебела.

Не си дебела. Не го мисли, аз също се бях докарала до почти анорекция, защото не ядях и тренирах постоянно, до един момент, в който дори и майка ми забеляза, че изглеждам грозно слаба за възрастта си.

Не и обръщай внимание - моята майка, когато бях на твоята възраст, ме наричаше мечка, дебелана, "никой никога няма да поиска да си легне с теб" и всякакви такива определения. Единственият начин е да не и се връзваш, защото това би било пагубно за теб в тази ти възраст. Сега растеш, имаш нужда от толкова много витамини и хранителни вещества, много повече, отколкото тялото на майка ти има нужда.

И най-вече, като човек, който донякъде е минал през това, през което минаваш ти - не се притеснявай от фигурата си, не е нужно да бъдеш болезнено слаба, за да бъдеш красива. Напротив. Именно извивките правят една жена.. жена. Е, разбира се, нямам предвид хората, които са толкова затлъстели, че минават за кълбо повече, отколкото за човек. Но не трябва никога да наказваш тялото си заради очакванията на някого. Давай му това, от което има нужда - здравословна храна и спорт, радвай му се и то ще те възнагради пребогато.

И ако някога някой пак ти каже, че си дебела, погледни се в огледалото, но хубаво се виж и се довери на себе си, кажи си, че си красива, защото си. Ако ти се чувстваш красива и обичаш тялото си, няма никога да се вържеш на чужди думи, а ще се вслушаш в себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 23dc54f979
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи в първите изречения пишеш, че си била дебела, защото в училище са ти се подигравали. Търсиш си приятелка, която да те утеши и да те излъже, търсиш си оправдания и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0eaf4c82c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   разбирам те аз съм на 14 и тежа към 70 кг обиждат ме но това не ме интересува а до тово с майкати тя ти го казва за добро иска да ти помогне и моята майка ми го казва но не се обиждам тъй като знам че е за мое добро нали си имаш приятелка сподели с нея тя ще ти помогна и все пак ако някой те обиди тя ще те защити не е нужно да имаш хиляди прятели аз имам 2 приятелки които винаги са до мен и мога за всичко да им се доверя

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 87bc00dfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей,
първо, много съжалявам за това, което си преживяла. Много грубо от страна на майка ти да те нарече такава, тя би трябвало да е човекът, който най-много да те подкрепя. Второ, не плачи, вземи се в ръце.
Ти как се чувстваш в кожата си? Ако мислиш, че не си пълничка, не се притеснявай, не се комплексирай излишно. Просто Бог дава едно и взима друго. Ти например може би имаш красиво лице, може би пък силата ти е интелекта ти, рисуване, пеене, знам ли... не можем да бъдем всичко. Аз например не съм пълна, но имам малко целулит по дупето, какво да направя, трябва или да почна усилени упражнения, или да се примиря с него. Ако ти се чувстваш зле, начина НЕ Е глад.. Можеш да сведеш сладкото, газираното и пърженото до минимум, но не гладувай.. Трябва да се успокоиш на първо време.. Аз мисля, че това е нещо като предизвикателство... в смисъл такъв аз имам наистина страхотно тяло, но имам целулит, имам и хубаво лице, но по него имам петна от пъпки.. и в смисъл такъв, предизвикателство е да се справиш с тези проблеми... Днес ще си ти, утре ще са ТЕ... не се притеснявай, аз те подкрепям!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ba9568a5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Може да си нормално момиче. Има такива жени които винаги се мислят за дебели и мислят и другите жени че са дебели. Мъжете не харесваме скелети

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4a6427fe1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Хайде стига бе! Стига се оплаквахте! Знаеш ли колко много хора имат много ама много много по-лоши проблеми от твоя? !?? Майка й я била нарекла дебела... Съжаление ли искаш като кажеш, че си страдала от анорексия, ха? !? !? Стегни се и не търси съжалрнието на хората. Не за друго- просто защото е излишно и жалко!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ecb878f81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   К'во се връзваш на майка ти? Майка ти е боклук. При положение, че ти знае психиката, така да я подлага на изпитание, говори за инфантилност. Хич да не ти пука. На всички, които ти казват, че си дебела им казвай: "Аз мога да отслабна, ама ти по-умен няма да станеш". Приеми се такава, каквато си. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7fec56f32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Майка ти знае, че си била болна от анорексия и те нарече дебела? ! Ще ме извиняваш, ама тая жена не е с всичкия си! Какво иска? Да се разболееш пак и да се борят за живота ти? Как се чувстваш в тялото си? Ако отговорът е ОК, да не ти пука какво казва майка ти! Моята беше същата. Все внушаваше на мен и сестра ми, че сме дебели. Сестра ми беше на път да се разболее от анорексия, а аз имам наченки на булимия. Миналият месец цикълът ми спря и направо със се шашнала. Мисля, че е от безкрайните диети и приема на какви ли не добавки за отслабване. Да не говорим, че всеки път след ядене ми минава разни мисли през главата как ще повърна и ще ми олекне. За щастие знам какво е булимия и с усилие на волята не си позволявам да повръщам, но ми се иска. За това съм си обещала КРАЙ! Никакви тъпотии повече, никакви диети, никакви зелени кафета, никакви отвари, с които еди-кой-си свалил 20 кг... само ще продължа да ходя на йога, защото си ми харесва, пък килограмите... колкото сваля, сваля! Здравето ми е по-важно! Съветвам ти и ти да последваш съвета ми, а не да си съсипеш здравето защото майка ти казала не знам си какво. Знам, че близките ни мислят доброто, но понякога просто не си дават сметка, кое е наистина добро и кое не е. А анорексията и булимията със сигурност не са! Така, че вслушай се в сигналите на тялото ти. Ако тялото ти казва, че е ок с тези кг, не прави нищо за да ги свалиш. Особено пък тъпи диети. Да не говорим, че си само на 13 и една диета може да ти навреди много повече отколкото на човек, които вече е физически зрял. Та ако не искаш да си докараш сериозни проблеми със здравето не гладувай за нищо на света!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7fec56f32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Майка ти знае, че си била болна от анорексия и те нарече дебела? ! Ще ме извиняваш, ама тая жена не е с всичкия си! Какво иска? Да се разболееш пак и да се борят за живота ти? Как се чувстваш в тялото си? Ако отговорът е ОК, да не ти пука какво казва майка ти! Моята беше същата. Все внушаваше на мен и сестра ми, че сме дебели. Сестра ми беше на път да се разболее от анорексия, а аз имам наченки на булимия. Миналият месец цикълът ми спря и направо със се шашнала. Мисля, че е от безкрайните диети и приема на какви ли не добавки за отслабване. Да не говорим, че всеки път след ядене ми минава разни мисли през главата как ще повърна и ще ми олекне. За щастие знам какво е булимия и с усилие на волята не си позволявам да повръщам, но ми се иска. За това съм си обещала КРАЙ! Никакви тъпотии повече, никакви диети, никакви зелени кафета, никакви отвари, с които еди-кой-си свалил 20 кг... само ще продължа да ходя на йога, защото си ми харесва, пък килограмите... колкото сваля, сваля! Здравето ми е по-важно! Съветвам ти и ти да последваш съвета ми, а не да си съсипеш здравето защото майка ти казала не знам си какво. Знам, че близките ни мислят доброто, но понякога просто не си дават сметка, кое е наистина добро и кое не е. А анорексията и булимията със сигурност не са! Така, че вслушай се в сигналите на тялото ти. Ако тялото ти казва, че е ок с тези кг, не прави нищо за да ги свалиш. Особено пък тъпи диети. Да не говорим, че си само на 13 и една диета може да ти навреди много повече отколкото на човек, които вече е физически зрял. Та ако не искаш да си докараш сериозни проблеми със здравето не гладувай за нищо на света!!!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9d1d9ce7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Да не ти пука, ако плачех всеки път когато и на мен ми кажат така и до сега щях да се крия в тоалетната...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b7593fe33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Авторката:
Здравейте, много благодаря за коментарите!
Накарахте ме да се замисля и да осъзная много неща.
А относно, колко тежа сега и колко съм преди-
Може да страдаш от анорексия и да изглеждаш нормално. При мен всички проблеми бяха в мисълта ми. Преди се пишеше по BMI, че съм с нормално тегло, но просто изглеждах малко по-пълничка, а сега съм 47 килограма и съм висока 1. 65. След като започнах да се храня както искам. От понеделник започвам йога. :) Разбрах, че теглото не е най-важно и че ако си депресиран, ако свалиш килограми няма да помогне.
За майка ми- тя самата е вманячена по теглото си, защото когато й стане лошо трябва да яде сладко. Не искам да го казвам, но тя не е особено слаба, заради болестта, но ми писна да ме сравнява с нея, когато е била на моята възраст. Казва, че е била много по-слаба. Няколко пъти й отвръщах, не помага, влошава нещата. Помагам й с каквото мога, разбирам, че й е трудно. Това, че не забелязва какво става с мен е тъжно.
Също не мога да разбера... Дошла съм за съвет, мнение, не за да се самосъжалявам и да се заяждат с мен. Съжалявам, че в България има такива хора. Защо не се замислите, че зад екрана има човек?
Не мога да не ми пука за мнението на хората за жалост. Просто, ако получа обида или направя грешка вечно се обвинявам.
10, да? ! Аз бях щастливка за да си намеря такава приятелка, която не е лицемерна и вярва, че всяко тяло е красиво.
Много съжалявам за тези, който имат такива проблеми и се надявам всичко да се оправи.
Благодаря отново за отзивите. Много помогнахте! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker