Семейни скандали - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Семейни скандали
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1395 пъти
Здравейте! На 13 съм и се намирам в много трудна ситуация! Та да започна от начало. Нашите не се разбират много, постоянно се карат, а мама винаги ми разказва всички проблеми и грешки на тате и ме кара да заставам на нейна страна и нали сме момичета да сме си заедно. Лошото е, че аз не искам да заставам на ничия страна. Скоро те се скараха жестоко и полиция имаше да ги разтървава. После ме оставиха с мама, която им каза, че ще ме остави, но аз знаех, че няма да е така. Тя ми се караше защо не съм застанала на нейна страна а съм седяла в ъгъла. Аз бях много стресирана тогава естествено, но тя пак ме караше да и казвам че съм на нейна страна. После ме караше да избирам при кой да оставам при нея или при тате, а аз само мълчах. Сега от всичко това проблема е, че страшно много се стресирах, защото когато се караха мама беше издрала целия тате и му течеше кръв отвсякъде (той нищо не и правеше), но мама плачеше и ми беше много жал и за двамата, а на всичкото отгоре сега мама май си има нов приятел, а тате влиза в сайтове за запознанства (той го прави за развлечение, мама ми е казвала, но пак е гадно) И ми става още по-гадно от всичко това, а трябва да избирам при кой да оставам. А те и двамата много ме обичат и искам и при двамата и да сме нормално семейство, но не може.
Моля ви публикувайте ми историята! Имам нужда от съвети!
Знам, че не съм го написала подредено.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: faaea9724d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако историята е истинска, то и двамата ти родители ти нанасят големи травми, особено майка ти, но и баща ти с неговата пасивност. Ако се разделят, ти на твоята възраст имаш право да избереш родител. Аз бих избрала бащата в тази ситуация - поне ще си живея по-спокойно, а майка ти определено е за психиятрията. Дори да имат двама възрастни проблеми, то те преди всичко имат отговорност да не товарят децата си, а майка ти е направо агресивна към теб и баща ти.
Ако майка ти пак ти говори глупости за баща ти, ти излезни под някакъв предтекст - боли те коремчето, лошо ти е или нещо такова.
Ако вашите продължават да живеят заедно и да се карат, направи невъзможното да се прибираш по-рядко у дома. Имах подобен проблем на твоята възраст и се записах на всевъзможни СИП и ЗИП, извънкласни занимания на макс, коити не искаха допълнително заплащане, а после учих в библиотеката, дори в класната стая оставах след училище докато ме изгонят леличките и така нататък. Прибирай се всеки ден в 18-19 ч., ядене, после учене и си лягах да спя, а нашите просто нямаха възможност да ме занимават със себе си. Ходи и при приятелки дълго - цели лета съм живяла на практика при приятелите си. Важното е да се съхраниш, а станеш ли на 18 г. се изнасяй от това семейство.
Просто гледай да се самосъхраниш. Твоите родители ще се оправят някак си, но ти ако не се оправиш сега, не намериш покой и се оставиш да те засмучат в омразата си, ще страдаш цял живот

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a2195d4a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка ти е откачена! Никой няма право да издевателства така над психиката на дете без житейски опит и да се опитва да го манипулира, а чрез него и другите.
Тя много добре знае, че в повечето случаи не е права и за това те търси тебе за съюзник, та да сте "двама на един" един вид. Разчита на тебе, понеже си малка и няма начин да й хванеш схемите, и това къде лъже. Иначе, ако беше права, сигурно и баща ти, а и други роднини щяха да се съгласят с нея и да застанат на нейна страна.

Така че бягай от изтрещялата майка, която освен това е и манипулаторка, а най-вероятно и ковра... Ако имаш избор, след като се разделят остани при баща си. Тя ще се опита да направи всичко възможно и тебе да те манипулира, и полицаите, и съдиите, но ти не се огъвай. И още нещо - НИКОГА НЕ СТАВАЙ КАТО НЕЯ!!!
№1 е прав/а - стискаш зъби до 18 години, подготвяш си всичко отрано и после дим да те няма, и никога не се обръщай назад!!!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ca96b7b270
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря. Да истинска е историята. И аз искам и при двамата, защото и двамата ги обичам. Попринцип до сега не е имало подобни проблеми и няма да има защото вече не са заедно и сега съм при тате защото мама ходи в други градове, но не искам да избирам, защото ако избера тате, мама ще се съсипе, защото попринцип тя прави всичко възможно за мен, а и не трябва да се ядосва повече, защото имаше операция и лекарите са и казали, че трябва да е спокойна..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: dc73e5a56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
дори да не ти се вярва, по-добре е да се разделят колкото е възможно по-бързо.
не приемай "оставането" при някой от тях толкова трудно. Все пак не може да живееш едновременно и с двамата след като те са разделени...
Проблемите които е създавала майка ти най-вероятно идват от това, че вече е имала приятел и е искала да се разделят с баща ти. Сега когато стане това, тя ще е съвсем различен човек.
заради това моя съвет е да останеш при нея.
При баща ти ще ти бъде много по-трудно, ще се грижиш за домакинството и няма да имаш време да учиш и да излизаш с приятелки.
Един много важен съвет - правилно постъпваш като не заставаш на страната на никои от двамата. те са ти родители и ти никога няма да имаш други истински, затова поддържай еднакво добри отношения и с двамата!
Не забравяй другия си родител и често се отбивай при него когато заживееш само с единия. Помисли и за това, че само след няколко години ти най-вероятно ще идеш да учиш някъде и така или иначе няма да живееш с нито един от двамата ти родители. Т. е. трябва да запазиш добри отношения с тях.
Подкрепяй баща ти в търсенето на нова сродна душа. Това за него би значело много!
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ca96b7b270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2 моля те не говори така! Не е ковра. Тя попринцип прави всичко за мен и се спуква от работа за това.
От авторката

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a2195d4a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   (от номер 2) Авторке, добре те е изманипулирала и тебе!

"не искам да избирам, защото ако избера тате, мама ще се съсипе, защото попринцип тя прави всичко възможно за мен, а и не трябва да се ядосва повече, защото имаше операция и лекарите са и казали, че трябва да е спокойна" - виждаш ли, втълпено ти е, че ти с твоя избор "ще я съсипеш", че като е претърпяла операция всички трябва да ѝ играят по гайдата... Всичко това НЕ Е ВЯРНО, това е ДОЛНА МАНИПУЛАЦИЯ! Не можеш ти, малколетното дете, да си отговорно за състоянието на майка си, тя е възрастен човек, много по-силна и психически устойчива от тебе, и не може да изтъква тебе и твоите решения като причина за неудачите и състоянията си.

Не била ковра, но "ходи в други градове"... и какво прави там, мислиш? Лапа чужди пишки...

"лекарите са и казали, че трябва да е спокойна" - ти чула ли си лекарите да ѝ казват подобно нещо, или тя си го е измислила и ти го е казала, а всъщност няма нищо такова.

"Тя попринцип прави всичко за мен и се спуква от работа за това" - звучи като добре заучена фраза, която многократно ти е повтаряна и набивана в главата. На практика няма нищо такова - майка ти си гледа кефа, кой знае къде и с кого. Ако беше обратното - тя щеше да си седи вкъщи и да си гледа семейството и детето, фактът че "ходи по други градове" говори достатъчно красноречиво къде ходи и какво прави майка ти. А теб съвсем умишлено те МАНИПУЛИРА.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker