Китара - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Китара
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1432 пъти
Здравейте знам, че има и други теми по този въпрос но в тях не намирам това, което искам да знам. Моля модераторите да публикуват историята ми, защото е наистина важно за мен.

Аз съм момиче на 15 и обожавам всякакъв рок и метъл. По едно време миналото лято реших да започна да свиря на китара, на мен така ми хрумват разни неща изведнъж да започвам да правя нещо примерно да плувам или да играя народни танци и други подобни, но после се отказвам.
Та тръгнах на уроци по класическа китара, по принцип ме влече електрическата китара, но реших да градя основа първо с класическа. Оказа се, че адски много ми харесва. За първи път да правя нещо, което ми харесва и да не се отказвам от него въпреки, че съм начинаеща много ми харесва и мисля да се занимавам сериозно. А преди въобще не съм се замисляла да се занимавам с музика, защото моето семейство не е много музикално :D.
За сега свиря лесни неща като: Мила моя мамо, Тръгнал кос и други лесни детски песнички. Сега си събирам пари за електрическа китара и в края на учебната година, когато съм напреднала с китарата да се запиша в някоя школа по ел. китара и след това пък някъде другаде. Много ме е яд, че не ми е хрумнало като по-малка да се занимавам с това, защото съм чувала, че отнема доста време за да се научи човек да свири. А аз искам някой ден да бъдя в някоя група и да свирим, но като се замисля колко много имам да уча. Въпреки това няма да се откажа и се старая да уча по-бързо.
Исках да ви питам тези, които разбират добре ли е, че съм започнала да градя основата си на класическа китара или е загуба на време, когато мога да започна направо с електрическа китара? Чувала съм, че щом се научиш на класическа после ще можеш да се науичиш и на другите видове китари по-бързо. Или пък след класическата да започна с акустична и после с електрическа?
Стана много объркана история надявам се да сте ме разбрали и ще съм ви адски много благодарна ако ми дадете някакви съвети и да ме насочите към правилното решение, надявам се да съм открила моето нещо.
И извинявам се ако има грешки и несвързани изречения, не мога да се изразявам като хората :D

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 06827b1e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Научи Deep Purple- Smoke on the water
тя също е лесна

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 24f2e7b4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако искаш да си добра на китарата няма друг начин да започнеш освен с класическа китара. Трябва да научиш акорди и скали и да ги упражняваш, а след това ще видиш, че може да ги прехвърлиш на електрическата без да се замисляш въобще.

Имай предвид и, че класическата/акустичната (разграничавай класическа и акустична - класическата има найлонови струни, а акустичната изцяло метални и свири по-силно съответно) китара могат да свирят без усилвател и електричество и може да си я носиш при приятели и навън и да свириш, което е доста приятно.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2d2cf31d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От авторката: Благодаря ви за коментарите, значи правилно съм се ориентирала, като съм решила да почна на класическа китара. До края на учебната година се надявам да напредна и да започна с електрическа китара. Ще се радвам на още съвети и мнения. Бихте ли ми препоръчали някой качествени марки на електрически китари? Благодаря ви предварително. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c76890371c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз съм момче на 17. Преди 1 година и нещо аз мноооого се запалих да свиря на китара. Guns, Avenged, Metallica и други. Взех си акустична китара. Научих акорди и си дрънках песни, но не ми беше достатъчно. Исках електрическа. Отидох в един музикален магазин и човека ми обясни " научи се на кухарка за да летиш на електрическа". Но АЗ ТРЯБВАШЕ да имам електрическа. Купих си и не спирам да дрънкам с двете. Има различни песни който си дрънкам с различна китара. Да научи се на класическата, и след това може да си вземеш и електрическата, защото има техники който трябва да научиш "за да забиваш". Но до това дали в България има бъдеще... има, само за класическата музика.
Пожелавам ти да се научиш по-бързо и да правиш само хитове! ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker