Дали съм особняк според вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Дали съм особняк според вас?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1901 пъти
Здравейте. Пише ви момче на 18. Дори не знам от къде да започна. Ами нека бъде от това, че животът ми е напълно безсмислен. По цял ден не правя абсолютно нищо освен да се самосъжалявам и мислейки колко безнадежден случай съм. 12 клас съм и дори минах самостоятелна форма на обучение по моя собствена воля, за да имам повече време за себе си. Имам чувството че съм един тотален егоист, на когото не му пука за никого. Нямам нито един приятел, а живея в голям град, не уча, не работя, нямам приятелка, защото изобщо не ме бива с момичетата. Единственото, което имам е едно нещастно минало и една нещастна любов. Дните ми минават еднообразно без да ми пука дали е петък вечер или понеделник сутринта. По цели дни прекарвам пред компютъра или пък се лутам безцелно сам из града. Единствените хора, с които общувам са мама и тате. Имам и сестра, с която не общувам изобщо, а живеем под един покрив. Осъзнавам, че на тази възраст трябва да излизам с приятели, да се забавлявам, да спортувам, да ме интересуват момичета, но защо по дяволите не искам?
Преди няколко години бях нормално момче. Имах компания и приятели, с които се уважавахме, но не сме си споделяли чак някакви съкровени тайни. В един момент просто реших да се отдръпна. Постепенно спрях да поддържам контакт с тях, те ме търсеха, а аз все си измислях оправдания да не изляза. След време и те спряха да ме търсят. Дори не знам каква е причината да стане така. До скоро имах само един единствен приятел, с когото също тотално прекратих контакт. Всъщност до сега не съм оставал напълно сам както е в момента. Имам много познати, които виждам от време на време докато се разхождам сам и си говорим общи приказки като през цялото време съм с дебела маска и не споделям нищо за себе си, защото нищо интересно не ми се случва. Жените ги възприемам само и единствено като сексуални обекти и много от тях толкова много ми харесват, че чак искам да съм на тяхно място, но никога не съм завързал разговор, за да имаме по-интимни отношения. Понякога посещавам проститутки, защото нямам друг избор освен този или пък да мастурбирам, което ми е редовно занимание. Всъщност по голямата част от времето ми преминава в мисли за секс, а когато не мисля за секс ми се натрапват негативни мисли, които не мога да контролирам. Много пъти ми минават през главата мисли за смърт, факти и събития от миналото ми, предимно лоши, които така или иначе не мога да променя, но все пак ги обмислям и до ден днешен. Не знам защо, но се съсредоточавам предимно върху негативната страна на живота. Търся някакви знаци в битието, които да ми покажат пътя, но така и не ги откривам. Сигурно ще си помислите, че съм луд, а може и така да е...
Когато бях малък баща ми ми казваше, че хората са лоши и опасни. Може би заради това страня от тях. Изтърпял съм също много тормоз от страна на връстници, съученици и познати. Два пъти съм бил обект на сексуално насилие. Може би това е оставило траен отпечатък върху личността ми. По настоящем просто не мога да открия себе си. Някой неща дори ги крия от самия себе си и се самозаблуждавам, че нещата стоят по друг начин. Преди пред хората просто бях отражение на техните чувства и емоции пренебрегвайки своите. Казвах това, което искаха да чуят, правех това, което искаха да видят, гледах да се харесам на всички. Сега като се замисля, като че ли съм го правил несъзнателно. Като гледам познатите ми, че си имат приятели, излизат на големи компании, имат си приятелки на мен ми става тъжно, че не мога да съм като тях. Може би съм особняк от друга планета неспособен на нищо в този живот. Не съм написал тази история, за да търся съжаление и подкрепа, пиша я, защото няма на кого да споделя и да излея чувствата и емоциите си. Ще се радвам все пак модераторите да я публикуват, за да не бъде напразен трудът ми все пак. Благодаря на всички, които стигнаха до тук :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 7b85409073
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Значи определено трябва да се занимаваш с нещо, намери си работа или учи някакъв език запиши се на курс, като цяло не трябва да бездействаш..

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c005692e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Доколкото рaзбирaм ти не искaш дa промениш животa си, сaмо констaтирaш фaкти.
A зaщо си тaкъв... ти сaм си изредил причините. Следвa дa вземеш решение КAК продължaвaш животa си нaтaтък.
Aко искaш дa си сaм, нямa лошо, товa си е твое решение, стигa нaистинa дa е и твое желaние.
Все пaк е лесно дa се върнеш в социaлнa средa, сaмо трябвa дa звъннеш нa някой от стaрите си приятели...
Минaлото си е минaло, не е нужно всеки бъдещ ден дa изживявaш минaлото.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 80b6e72de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Кой е казал, че не можеш да си като другите? Вярно, да преживееш сексуален тормоз е ужасно и вероятно се отразява на личността по някакъв начин, но всичко което казваш звучи доста нормално... всички имаме периоди, в които не искаме никой да ни закача и просто се отдръпваме. Въпросът е, че после е нормално да осъзнаем, че това не е правилно, и точно това правиш ти в момента - опитваш се отново да се приобщиш. Нищо не ти пречи - на 18 всички мислим постоянно за секс, голям праз. След време ще си намериш и ти майсторката и ще разбереш, че секса не е всичко. Просто другия път като се разхождаш и срещнеш някоя от тия "познати" дето те кефят толкова, ми вземи да я поканиш на кафе нещо ала-бала, тук-там, туй-онуй. Звънни на някой от старите си приятели - особено този последния, който споменаваш. Вземи сподели с някой на живо какво ти е на душата - спри да стоиш встрани от всички. Хората с които говориш лице в лице могат да ти помогнат много повече от всички нас тук най-малкото защото точно от тях имаш нужда - от истинските хора близо до теб. Какво друго да ти кажа... не си губи най-хубавите години, живота си лети. Откажи/намали там видеоигри, мастурбиране, време за депресарски мисли, и се запиши в някой фитнес, ходи да тичаш в двора на някое училище, там може и да се запознаеш с някого/някоя. Ааа, и ако големия проблем ти е "нещастната любов" дето си имал - т'ва са бели ядове. Не си мисли, че е било нещо специално и че сте били един за друг и такива простотии. И аз съм го имал това, милиони други също. Хвърли се смело в новия живот и да не ти пука - ама нали... не изоставай с ученето вкъщи :D че след година-две е ред да почнеш да бачкаш и тогава няма не искам, няма недей, няма хън-мън. Айде, дерзай и се стягай - сега му е времето.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5226e616ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стани по - общителен

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 505c8247a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Само мога да ти кажа, че не си сам. Не сме особени, НЕНОРМАЛНИ сме. Каквото и да ти казват си знай, че така не е правилно и нормално. И аз на твоите години точно влезнах в тоя етап и вече 4 години не съм мръднал. Дори не знам дали мога да падна по-надолу. Просто блокираш по някаква причина психически и всичко губи смисъл. Не е въпрос на воля или мотиви, просто нищо не се получава, а и не ти дреме особено много. Лоша работа. Успех ти пожелавам!

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 08abe0267a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пич, моля те да ме послушаш и ще ти се оправи живота и всичко и някой ден ще си благодарен на "онзи анонимен пичага, който те вкара в правия път". Значи като за начало спри да мислиш негативно, и аз съм минал през това твойто, всичко е в мозъка, спри да си казваш, че за нищо не ставаш и разбери, че има много хубави неща в живота, но просто ти трябва време да ги видиш. Грижи се за себе си, не се затваряй в себе си, търси контакти, запиши се на спорт, или ходи на фитнес, опитвай се да живееш здравословно, поставяй си цели и ги спазвай, учи добре, не знам какво ти е хобито, но ако нямаш те съветвам да спортуваш, фитнеса е най-добрият вариант, защото дори аз като имам куп проблеми, отивам в залата, блъскам като животно и всичко ми минава! Ако не ти харесват съветите ми или нещо не е наред. Отиди на психолог, и не не си мисли, че там ходят луди. Това не е така, там ходят хора с проблемен живот, като твоя. Само ти казвам не се предавай и горе главата! Ти си се отчаял много, не знам на какво се дължи, но няма кой да направи промяната освен теб!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6f7d068e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   здравей,
хубаво е, че осъзнаваш всичко това. Трябва да знаеш, че има много хора на който им се е случило същото - ти просто си в един период от време от който трябва да излезеш.
Започни да правиш нещо. Хобита нямаш ли...
Срамота е да живееш в голям град, а да не си намериш приятелка поне за секс...
Запиши се на някакъв спорт. Другата година може да кандидатстваш..
ако не се вземеш в ръце, така ще ти минат годините и ще съжаляваш адски много.
казваш, че прекарваш много време пред компютъра.. какво правиш на него? добър лис ив това - може ли да ти се превърне в професия?

успех ти желая

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5b1c158efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто ми е интересно, коя зодия си?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 23ca22c81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Може би е телец.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0aee5d91b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Или рак? !!

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 28cc926d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора - благодаря ви за коментарите.
Това не е вярно, че не искам да променя живота си. Не мога да продължавам да живея по този начин. Проблемът е, че не знам как. Понякога оставам буден цяла нощ и се чудя какво да направя, за да не съм в това положение и в крайна сметка нищо не измислям. С всеки изминал ден става все по-зле. Осъзнавам, че това не съм аз, защото си спомням преди колко жив бях, а в момента просто съществувам. Знам, че в живота се редуват възход и падение, но при мен първото липсва. Станал съм безразличен към всичко и всеки, неспособен съм да изразявам емоциите си, емоционално празен съм. Лесно е да се върна в социална среда, но нямам желание. Самотата ми харесва, не искам да съм такъв, но съм такъв. Искрено се надявам както казва номер 3 това да е просто гаден период от живота ми, но вече губя надежда. За мен дори елементарни действия в ежедневието ми се струват досадни и нямам желание да ги извършвам. Какво остава за по-сериозни цели, желания, мечти или както искате го наречете?
До номер 6 - пич пробвал съм се. Ходех на фитнес около година, бях спрял цигарите и се отдадох напълно. Имах огромен резултат. От 52кг станах 71, целях покачване на мускулна маса. Спрях да тренирам, защото ходих на ортопед и се оказа, че имам увеличена лордоза, сколиоза и скъсан менискус на коляното. Ортопедката ми забрани да стъпвам във фитнеса и да практикувам какъвто и да е спорт освен плуване. От тогава се сринах психически. Преживях го много тежко. Но аз вярвам, че за нещо, което му се случва на човек никога не е виновно само едно събитие, а няколко. Така, че причината за положението ми в момента не е само това. Бих отишъл на психолог, но нямам финансова възможност.
До номер 8 - всъщност играя на игри и не мисля, че би ми се превърнало в професия. А за кандидатстването - мисля да уча в НСА със специалност физиотерапия.
Зодия риби съм.
По принцип нямам хобита. Гледам телевизия, слушам музика, играя на компютъра колкото да не умра от скука. През останалото време просто мисля. Това е всичко. Не правя нищо съществено, нищо, което би ми помогнало след време.
Искам да ви попитам какво да правя? Истината е, че не ми се живее по този начин. Пропилявам адски много време, а всъщност бих го вложил в нещо съществено, ако имах желание. Напълно отчаян съм и не знам защо. Преди нещата просто се случваха и никога не съм си и помислял, че ще дойде такъв период в живота ми, в който нищо няма да има смисъл.
Благодаря за коментарите още веднъж.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 7a706ae259
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Aвторе, ще трябвa дa зaпочнеш нaсилa в тaкъв случaй. Хем искaш промянa- хем не искaш нищо дa прaвиш, или нямaш стимул/мотивaция.
Вие рибките сте мечтaтели, дотaм, че понякогa губите връзкa с реaлносттa. Не кaзвaм, че е лошо. Сaмо е рaзлично от общоприетите норми зa социaлност. И кaкво от товa? Ти сaмо трябвa дa нaмериш себе си в тaзи тълпa и дa знaеш кaкво и кaк искaш ти точно.
Нямa кaк дa стaне товa обaче, aко не си подaдеш носът нaвън. Излизaй, нaблюдaвaй хорa, природa, възприемaй емоции, вдишвaй ги тези емоции и виж кaкво ще чувствaш. Преломният момент нa осъзнaвaнето кaкво искaш ще дойде първо нa подсъзнaтелно ниво, a мaлко след товa и ще имaш осъзнaти решения, мечти.
Също можеш дa зaпочнеш с. отговорност към някого/ нещо, което ще те измъкне от дупкaтa ти, кученце нaпример. Или поеми aнгaжимент към някоя блaготворителнa оргaнизaция, нещо което дa те зaдължaвa дa излизaш поне 3 пъти в седмицaтa и дa имaш някaквa отговорност, зaдължения, рутинa. Другото ще дойде от сaмо себе си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5b1c158efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Бях сигурен, че си риба! Не се притеснявай рибите сме така - проосто сме на различни настроения. Всичко ще се нареди просто не го мисли много :)
Друга риба М18 :D

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5b1c158efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Бях сигурен, че си риба! Не се притеснявай рибите сме така - проосто сме на различни настроения. Всичко ще се нареди просто не го мисли много :)
Друга риба М18 :D

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0aee5d91b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Пич като чета темата ти и коментара ти по-долу почти на същото дередже съм и аз :D. Даже и на години сме горе-долу еднакви.
И аз така като тебе нямам стимул за нищо дори и на даскало не ми се ходи вече, но ако мина и аз на самостоятелна форма на обучение сигурно ще се побъркам, и това е защото повечето време ще трябва в нас да седя да цъкам на компа (което е основната ми работа :D), да ходя до магазина и от време на време до близкия пазар. Единствено това са ми заниманията, когато не съм на даскало. Пиша на 1-2-ма от класа ми и все не искат да излизат, а сам не обичам да излизам, когато съм сам навън се чувствам празен, всичко ми е тъпо скучно едно объркано ми е такова, не мога да се съсредоточа, нещо ми става просто не знам защо, много е тъпо ама кво да правя. С майка ми също много не обичам да излизам, защото могат да ме видят познати връстници и да си кажат "на 17 години а още с майка си излиза" и е такива тъпотии, то на мен не ми дреме ама все пак. Абе много тъп и еднообразен живот живея ама засега съм се примирил някак си макар и трудно. Имам и аз бая познати, бивши приятели и т. н ама вече с никой не поддържам контакт отдавна и плюс това не ми допадат като хора. Отдавна разбрах що за стока са. Та така нямам почти никакъв социален живот може да се каже, че социалния ми живот главно протича през компютъра... Нямам и излишни ресурси да се мотам насам натам и така с вързани ръце съм като цяло, което ме прави още по безполезен за себе си. Ходя на лостове някой път и това е всичко, през останалото време е пълна трагедия и скука. Всеки ден като ставам сутрин и нямам никакъв стимул да почна деня иска ми се да спя и да спя и така. Единствено като съм на училище имам някъв стимул колкото да се довлека до там и това е. И аз така като тебе момичетата ги виждам само като секс играчки и нищо друго. Като видя някое момиче с яко тяло и веднага ме налитат мислите и после вкъщи се заключвам в покоите си и почвам да онанирам докато си мисля за момичето/жената, които съм видял навън с якия задник или цици и така. Като ненормален съм, а нямам пари и за проститутка и не знам просто... имам и мечта обаче засега нямам ресурсите да тръгна да я изпълнява та чакам скоро да навърша пълнолетие и да почна работа поне да върша нещо и да си изкарвам пари за един по нормален живот. Та явно има и други като нас едва ли сме единствените в това положение, не трябва да се отчайваме!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2ebfaf0084
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Добре де аз съм скорпион, но историята ми съвпада с 95% с тази на автора, това какво ще рече?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker