Страхът от провала - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страхът от провала
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1369 пъти
Здравейте на всички посетители на този невероятен сайт! Отново пиша и се надявам много модераторите да публикуват и тази моя история. Момче на 18 години съм вече, в 12 клас съм. Уча в гимназия, профил икономика, наука с която смятам да се реализирам и за вбъдеще. Ученето е моята страст и стихия, до момента винаги съм завършвал с успех над 5, 80-6, 00. Проблемът е там, че тази година имам две матури, и три държавни изпити от училището ни. Втора матура съм избрал-география. Проблемът е, че ни дадоха темите за държавните, искат ги в различни формати и в кратки срокове. По цял ден уча, готвя се за матури, за държавни, помагам и на брат ми, който е в 9 клас. Страхувам се, че по цял ден уча, не излизам абсолютно никъде, нямам социални контакти, мислех че имам сериозни приятества, но се оказа че това са плодове на моето съзнание, и осъзнах че съм само употребяван и захвърлян. От една страна е напиращия материал за ДЗИ и държавни, от друга страна са частните уроци по БЕЛ, отделно шофьорски курсове и брат ми на който помагам в училище и не на последно място задълженията в къщи. Притеснявам се, че ще се проваля, че няма да смогна на целия материал. Моля ви посъветвайте ме, какво да направя, смазвам се под напора на много учебен материал, никакви социални контакти и сиво ежедневие!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 42e108abf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами нормално е твоето положение. Аз също съм завършила подобна на твоята гимназия и ще ти дам съвет да държиш държавните изпити в Септември месец - така направиха 2/3 от класа ми в крайна сметка. Ти си взимаш след матурите нормалната диплома за средно, с която кандидатстваш и се явяваш на кандидатстудентски изпити, а до Септември ще можеш да се подготвиш за държавните изпити.
В твоята ситуация, за да не превъртиш съвсем трябва да имаш приоритети
1. Матурите и кандидатстудентските успекът в училище тази година
2. Книжката - малко ти остава, това след 2 седмици ще е минало и затова се концентрирай сега
3. Държавните изпити трябва да са ти най-накрая като приоритет - първо се проверяват в самото училище и се пускат от учителите. От опит ти казвам, че дават лесни въпроси, проверяват доста благосклонно и пишат добри оценки. По Финанси при нас дори даваха да се преписва, защото беше доста трудно за повечето да се подготвят и изпитът беше между двете матури.
Който пък реши да пише в Септември изпитите беше най-доброто решение.
Помисли над това решение и говори с учителите, но това поне при нас беше масовата практика, а и матурите са сравнително лесни, никаква паника

ПОСЛЕДЕН приоритет трябва да е брат ти. В 9 клас той е достатачно голям, за да учи сам или с приятели. Ти без да искаш му отнемаш личната инициатива. След 1 година и без това си някъде да учиш - какво ще право той тогава? Отбий го, време му е.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 800506f1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би приятелите ти са заети като теб и имат подобни притеснения. Опитай да възстановиш контакт с тях. Няма по-голямо разтоварване от това, да си с любими хора. Трудно е да се проваляш, но е грешно и да разчиташ на успешно положени изпити... В крайна сметка има хора, за които един неуспех е много полезен в дългосрочен план. Не ти желая да се провалиш, но искам да ти кажа да изкараш полза от всякакъв резултат на тези изпити! Желая ти успех!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8549773bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спи повече.
Ще се чувстваш по-спокоен и ще имаш енергия за всичко

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker