Мечта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мечта
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1321 пъти
Още от много малка слушам к-поп, от тогава ходя на уроци поп пеене и едва от година почнах да пея к-поп, защото корейският език е труден. Но както и да е аз много бих искала да отида да уча там в гимназия аз съм на 14 и ми предстоят матури? Проблемът е, че майка ми, ми няма доверие. Аз съм готова на самостоятелно отиване там. Пансион за мен не е проблем, а и там образованието е по-напред от нашето. Обичам България, но искам да живея там. Както казах и на майка ми, сърцето ми остава тук.
Въпроса ми е:
Как да убедя майка ми, че съм готова на това изпитание?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 3ec1e5ab1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти информирала ли си се на първо време колко струва един интернат в Корея? Това е много развита страна, имат частен стълб на образование - какви са таксите и можете ли да си го позволите? (например във Великобритания интернатът може да струва 3000 паунда ...на месец)
Не хвърчиш ли малко в небесата? Всички слушаме разен стил музика, но да отидеш в Корея заради музика на... 14 г.?
Имаш ли стипендия, покана за виза и така нататък. Как си представяш нещата?

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1650debc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Трябва да слезеш на земята.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f38d8ce897
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   По-добре изчакай до университета. Знаеш вероятно, кои са топ университетите там: Сеул-ския и др. 2-а. Има обменни програми и ако си записана тук, можеш да се уредиш да се прехвърлиш там. Не е въпроса, къде искаш да учиш, а какво мисля че е по-важен. И аз съм к-поп фен, но живота там си е стресов и труден, помисли добре. Мисля, че още е твърде рано. Изчакай няколко години.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c6853be0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Значи слушай сега мисля, че аз съм един от малкото хора тук, които те разбират и могат да ти помогнат да разбереш някой неща. Така първо да започна с това че съм на 17 и от около 3 години и нещо съм голям к поп фен. И исках да уча в Корея разбира се, през което минават повечето хора които се запалят по този стил музика. Но за разлика от повечето аз имах възможността да посетя страната и сега ще ти обесня. Значи леля ми и чичо ми имат общ бизнес и преди около 10 години се преместиха в Сеул. Следователно аз вече съм била 5 пъти там за по 3-4 седмици. Така че спокойно мога да ти кажа че съм изкарала почти 5 месеца в държавата и имам няколко приятелки от там с които поддържам връзка и точно заради тях като виждах как стоят нещата там се отказах и, и след милион години няма да искам да уча там. Като за начало да започнем с ежедневието им в училище. Денят започва в 07:00 сутринта и свършва в 22:00 ВЕЧЕРТА човек. Ненормално е. Първо имаш нормалното училище от 07:00 до 17:00 после те натоварват на училищните автобуси и те карат на задължителното след училищно училище до към 20:00. И после имаш самостоятелно след училищно след второто задължително училще, училище в което се подготвяш ти си имаш нещо като кабинка, сядаш и учиш до към 22:00-22:30 вечерта. Аз не можах да го повярвам докато не го видях със собствените си очи. Прибират се към 00:00 спят няколко часа и следващият ден пак. Ненормално е. Имат и "леки" съботни и неделни училища че не им стига братче. И там много малкоо хора говорят английски, така е в повечето азиатски страни и отличен корейски, ако ще си ученик ти трябва на 100%. И изпитите са безмилостни, като навършат 18 имат един специален изпит който им определя абсолютно всичко и в някой училища всяка година по време на изпитите запечатват и заковават прозорците на горните етажи на сградата, защото ако не се справили добре се хвърляли от прозорцте ученицте и се самоубивали. Представяш ли си?? Това е една от държавите с най-много самоубийства в Света. Страшно е, а за тях този режим е нормален. Още много мога да говоря, но веча стана твърде дълго и без това. Не искам да звучи все едно оплювам Корея до дупка, защото в крайна сметка целия този безумен труд е направил държавата една от най економическо развити държави на света. И наистина е много готино да я посетиш( ако имаш някай до теб който говори корейси lol), но просто системата им е брутална човек и няко който не е израстнал с подобен манталитет едва ли ще издържи да живее така. И да това беше извинявай пак че е толкова дълго. И ако имаш някакви въпроси пиши тук и ще ти отговоря.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dfd145aad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4. аз съм говорила също с ученици там, всъщност всичко зависи от училището, което избереш, точно затова реших да питам ученици от това училище в, което искам да вляза. При тях всичко е различно, понеже то е училище за изкуства. А аз наистина умея да пея на корейски, но проблемът е единствено майка ми, която мисли, че там е опасно за мен. Обедих се, че само така изглежда, но всъщност е много уютно, особено в Сеул. Мечтите ми са всъщност да живея там, свикнала съм повечето да ми казват-"Летиш в облаците", но повечето неща с живота нямат логика! Плюс това е много скучно да си само на земята ;)

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1fbd682736
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти си много малка не можеш да се оправяш сама в държавата. Като станеш на 18 кандитатствай за колеж там и това е.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 93ddb5f85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти изобщо имаш ли представа за какво става дума? За това колко е скъпо всичко там, за таксите и всичко останало? Така, че ако толкова искаш да заминеш за Корея, учи здраво, завърши гимназия и тогава можеш да заминеш, защото като пълнолетна ще можеш и работа да си намериш и да се издържаш сама. А сега какво? Мислиш ли, че вашите имат толкова много пари, че да те издържат там? А и дори и така да е, щом те ще плащаш, си е тяхно право да решат дали да те пуснат или не. Щом майка ти не е съгласна, примиряваш се и това е. Не е края на света! Музика можеш да учиш и на 18, така че не мисли, че се отказваш от мечтата си. Просто бъди търпелива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker