Не ми стига времето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не ми стига времето
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1720 пъти
Здравейте! Проблемът ми е, че не ми стига времето. Втора смяна съм (6 клас), ставам в 8, но навивам алармата постепенно и накрая ставам в 9 (това не е винаги). Като стана уча, но попринцип идва най-добрата ми приятелка уж да учим заедно, но все се разсейваме или с лаптопа или се смеем. Тя ще тръгва на занималня и може би после по ще ми стига... Прибирам се от училище в 7 и започвам да играя на телефона и лаптопа, след това ям, в момента гледам повторения на Teen wolf от 22 и то става 11 без 15, след това още на лаптопа и после се оправям и си лягам след 12 (затова и става това с алармата). Събота и неделя също не ми стига. Попринцип гледам Teen wolf с приятелката ми, постоянно имам някакви неща за купуване през уикендите. Проблем ми е също, че като се захвана с нещо го свършвам за доста дълго време и после не ми остава време за домашни, камо ли излизания, а и искам малко да си почина и понеделник пак не ми стига времето сутринта и преписвам домашни и т. н. Кажете ми как се справяте и как ви стига времето и ми дайте някакви съвети.
Моля модераторите да публикуват историята ми, защото е важно за мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: f836e6739e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не кани приятелкята си сутрин и готово обясни и че искаш да учиш сама и ще излизате едва след като сте готови с домашните иначе по този начин се разсейвате и си пречите!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2c7dfb0b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужас! Направо нямам думи! Значи ти ни казваш, че вечер до 12 дремеш на лаптопа или на телефона си, после ставаш в 9 часа и се лигавиш с приятелката си и ни питаш защо и как не ти остава време? ! Ти остави, че другата година имаш изпити, но и ти като ученичка си длъжна да си пишеш домашните, а не да не правиш нищо цял ден и после да ги преписваш. И на всичкото отгоре искаш събора и неделя да излизаш и да си почиваш. Не съм хейтър, а просто ти казвам замислени неща си написала :/ а как да ти стигне времето-учи! Стига си дремала цял ден, а просто взимаш учебниците и учиш!!
Ж15

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bb8c6b0b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Абсурдно е това, което си написала. Чудя се дали да се смея или да се чудя как не разбираш. Ще ти кажа ОТНОВО да си прочетеш ежедневието. Значи как очакваш да ти стигне времето като ти се занимаваш с приятелката си или се смеете заедно или правиш съвсем други работи, които са на заден план. На теб проблема ти е, че вместо да учиш ти си правиш твои работи и после става 13:00 и се чудиш защо все още не си научила уроците си. Някой път трябва да се замисляте преди да пишете!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b660a5c58c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, аз също съм 6 клас. При мен винаги ми стига времето, само не и сряда, но тогава програмата ми е само разказвателни предмети. Препоръчвам ти да не викаш приятелката си, телефона и лаптопа ти да са в друга стая. Телефона да е без звук. Също така ти препоръчвам да не гледаш teen wolf или да го изгледаш (знам колко е зарибяващ, любим ми е). Също така след като научиш по някой предмет си почини малко 5-10 минути на мен ми помага. Също така мисля, че е по-добре да си напишеш домашната и след това да учиш по разказвателните предмети.
(Извинявам се, ако има правописни грешки)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 612c902b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Знам, че ти е трудно. Ти просто си малко мързелива, до колкото разбирам от написаното. Всеки има такива моменти, но все пак трябва да се концентрираш върху образованието си, защото, колкото и глупаво да звучи, много възрастни хора биха искали да се върнат в училище.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d2f2c80408
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "А и искам малко да си почина".. Доколкото ти прочетох историята, ти само това правиш. Играеш си на лаптопа, цъкаш ли на телефона, гледаш някакви сериали. Аз съм 10 клас и също съм втора смяна. Ето аз как си уча:
1. Прибирам се от училище в 19:30.
2. Вечерям.
3. Започвам да си уча в 20:00 и си лягам в 24:00 без да спирам да уча.
4. Ставам в 08:30 и си уча, докато не свърша (най-често към 10:30)
5. Гледам телевизия или си играя на телефона до 13:00, след това отивам на училище.
И цикълът се повтаря. На твое място бих спряла с тези почивки и бих се стегнала, защото ти предстоят матури другата година, а материалът от шести клас е включен.
Относно приятелката ти, кажи й да не идва вече у вас, защото само те разсейва допълнително.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4a2f885f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е, как очакваш да ти стигне времето като гледаш повторение на повторението и умишлено си губиш времето? ! Играя на лаптопа, "уж" уча с приятелката си... достатъчно е да прочетеш какво си написала и сама ще видиш защо не ти стига времето, а си само 6 клас... ами като станеш 11 или 12? Как си го представяш?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0b73114a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Опиши заниманията си, кое колко време ти отнема. Всичко по минути- училище, седене пред компа, подготовка на домашните и прочие, включително и сън. Така ще имаш нагледно режима и начина на живот, който водиш в момента. След като видиш 24часовата си заетост си направи график, който ти се иска да спазваш и направи всичко възможно да го спазваш. Нарича се самодисциплиниране. При мен помогна безотказно. Стига ми времето за всичко. При висока степен на желание успехът е сигурен. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ded0cff3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще започна с това, как протичат нещата в моето ежедневие: 7-ми клас съм, тази година имам матури и се старая много повече. По принцип съм отличничка, но математиката и химията ми куцат. Та... ставам в 5:30 и в 7:10 мече съм в училище. След часовете имам допълнителни занимания - тренировки по баскетбол и пеене. в 16:00 се прибирам, започвам да пиша домашни(около час и половина, ако не се разсея с нещо) а после си уча уроците. ПОВЯРВАЙ МИ - същата като теб съм. Не ми се става рано, а когато започна да върша нещо, винаги остава недовършено. Не знам как самата ти да се справиш с това, но може би ти трябва повече концентрация.. и НАЙ-ВАЖНОТО - погледни малко реално. Живота ти не се състои от интернет и филми, нужно е и учене.
14г. Ани.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 47a6b6d849
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На теб не че не ти стига, а си губиш времето.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5f95fdf28c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Опиши заниманията си, кое колко време ти отнема. Всичко по минути- училище, седене пред компа, подготовка на домашните и прочие, включително и сън. Така ще имаш нагледно режима и начина на живот, който водиш в момента. След като видиш 24часовата си заетост си направи график, който ти се иска да спазваш и направи всичко възможно да го спазваш. Нарича се самодисциплиниране. При мен помогна безотказно. Стига ми времето за всичко. При висока степен на желание успехът е сигурен. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 308b8fd8c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момиче, ти шегуваш ли се с мен :D Аз съм момиче на 17, ходя на училище, уча, тренировки, уроци и излизам. Да винаги има моменти, когато трябва да компенсираш с нещо, дали е то сън или да не си научиш урока за следващия ден :D И на мен ми е трудно все още, но ще се свикне... а за теб!? Не ми стига времето, искам да си почина :D:D:D От кое? От смеха с приятелката ти или от тийн лолф. Не хаби толкова време в този виртуален свят. Някой ден той няма да ти плаща сметките

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c9004b1a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От авторката:
Благодаря за съветите. С приятелката няма да се виждам сутрин, няма да се разсейвам с лаптопа и телефона, когато уча и си направих график, така че се надявам да го спазвам и да стана по-организирана. И да, признавам си, че съм и малко мързелива. :D

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ebe0206af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Понеже се грижиш само за себе си, организирай нещата си така че да не си пречиш сама.
Поставяш си цел - да учиш и да завършиш с най - високия възможен успех.
Всички неща които те разсейват ги махни от полезрението - телефони, лаптопи, телевизори, пазаруване - не се ръководи от тях.
Направи си предварителна програма - ставане, закуска, учене, упражнения, училище, почивка, приятели, развлечения като не променяш реда на програмата - първо ученето(работата) после удоволствията(те са ти награда).
Самоорганизирай се.
Събота и неделя, когато си по свободна може да се отдадеш на повече релакс и не забравяй да си постоянна в плана си. Като ти стане навик ще разбереш, че няма невъзможни неща и времето ще ти стига и няма да искаш съвети от интернет.
Сама си владей живота, не оставяй приятелки да те водят за носа.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e4cb6fc75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей, момиче съм на 14 години. Аз съм от малък град и при нас няма първа и втора смяна. Ще ти кажа аз как си разпределям времето: училището започва в 8 часа. Ставам в 7 часа до към 7:50 се оправям и излизам(училището ми е буквално на 5 минути път от нас) Прибирам се в 13:00 часа. До 14:00 вече съм обядвала и съм си починала. Започвам да си пиша домашните и уроците и до към 17:00 вече съм приключила. Останалото ми време е свободно. Направи си и ти график и повярвай ми така ще имаш време за всичко :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker