Защо уж знам английски,а като ми заговори някой не мога да разбера нищо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо уж знам английски,а като ми заговори някой не мога да разбера нищо?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1883 пъти
На 15 съм, уча английски от 2 клас и не мога да общувам с хората на английски. Ако ми дадете един текст ще го разбера идеално и ще си го преведа, но ако някой англоговорящ дойде и ми го каже този текст, но не бавно, а както си говори по принцип, най-вероятно няма да разбера изобщо смисъла на текста, най много някои отделни думи и по-прости изречения. Като чуя някое изречение, което не го чувам често по телевизията, в нета или където и да било, на мен ми трябват поне 30 секунди до минута да анализирам изречението, да се сетя всяка дума какво значи и тогава да ми се изясни какво ми е казал човекът. А през тези 30 секунди до минута, докато аз го мъдря, той ще е казал още 10 изречения, тогава как ще се разбираме? Докато, като чуя някое, което на ден има няма по 10 пъти го чувам около мен, на момента го разбирам, даже сякаш го чувам на български, до такава степен съм го усвоила. Такива са например What’s your name? и How are you? и още редица такива, които се казват при всяко запознанство. Гледам много предавания на английски език по телевизията и в интернет, но сякаш не ми помага това... единствено като, че ли си подобрих произношението. Учителката ми казва, че не са ми улегнали думите, за това така не схващам веднага какво ми казват или ме питат. На една екскурзия с класа преди време трябваше да си поръчам нещо в едно кафене и не разбрах сервитьора какво ми казва, а беше нещо адски лесно, но не схванах какво ме пита... беше много сконфузно. Дайте някакви съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: bff45d427c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   не знам дали ще мога да ти помогна просто го упражнявай повече... не знам аз в гимназията за мен 4ка по английски беше адски висока оценка докато един мой приятел имаше яко 5ци 6ци. И После като отидохме на море 12 клас един го попита нещо адско тъпо на англисйки и оня се стаписа - не успя да отговори по сле се опита да поговори, никак го нямаше... а аз до сега не съм изпитвал кой знае кви проблеми просто играя много стратегически игри онлайн и се упражнявам явно оттам:) или зубриш???

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6710882309
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Момиче на 16 години съм и сякаш аз съм писала тази история. Ще следя развитието. :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4061999fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Може би не ти се отдава този език :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9b1ceab223
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така, разбираш като го видиш, като го чуеш - не.
Просто пишеш думите и от писането запомняш, проблема е, че не упражняваш достатачно " Произношението " на дадената дума.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cd92af2630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Гледай повече сериали и филми на английски (дори и да са със субтитри), за да свикваш със самата реч. Удоволствие полза.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 38483fcf1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За съжаление повечето хора, които учат английска в България имат този проблем. Тук се набляга страшно много на граматиката, но не и на практическия език и уж знаеш английски, но ако трябва да говориш с някого изпадаш в шок. Аз бях същата и го преодолях чак като заминах за чужбина и там бавно, бавно почнах да разбирам какво ми казват хората и да им отговарям. Сега работя с чужденци непрекъснато и не само им разбирам, но съм свикнала и с различните акценти (шотландците говорят по един начин, американците по друг, австралийците по трети и т. н. ), но ако не бях живяла цяла години в чужбина нямаше да успея. За това съветът ми е, ако нямаш възможност да заминеш за чужбина, поне гледай много филми на английски за да свикнеш, защото четенето на текст е едно, но разговорите с хората са съвсем друго нещо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 210b57f75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   отговорът се крие във въпроса: "УЖ" знеш е точното определение. :) много хора когато научат някое и друго словосъчетание или заучен елементарен изказ или въпрос и вече си мислят, че знаят езика. Това е смешно и нереално. И ако човек не е бил в елитна езикова гимназия (освен ако не е живял в англо-говоряща държава) е много трудно да каже, че знае езика.
аз съм от англ. гимназия, живял съм 5 месеца с USA и дори сега не бих казал, че знам перфектно както обичат да се изразяват хората! езика се учи със зубрене и повторение!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c0128a8925
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Просто ние българите с нашият акцент ни е трудно да свикнем на английския но с времето би трябвало да можеш да разбираш Просто говори с повече англичани примерно по скайп говорете си и така ще се упражняваш на акцента

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ebc35a766c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не знам дали това ще ти помогне, но при мен се получава... слушай песните на Еминем и със сигурност ще свикнеш с говоренето на английски...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: fa59789a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да промениш метода на обучение.
Търси активна комуникация с англоговорящи. Граматиката е много важна, защото повечето хора не правят разлика между "I" и "Me", въпреки твърденията им за "перфектен английски" - Скапаната кралица на Англия не прави такива твърдения, но всеки втори в България го говори перфектно.
Когато граматиката е усвоена, наред с известен брой думи, то вече идва времето за разговори, на по-високо ниво. Говори с хора, чети повече сайтове/списания/вестници или каквото ти се чете. Гледай английски новини и предавания, Когато чуеш интересна фаза, превърти назад, повтори я, запиши си я и продължи напред.
А и е добре да пишеш, нещата, които искаш да кажеш. Когато направиш грешка, повечето хора, няма да ти кажат, но ти правят лоша услуга, защото по този начин, не знаеш, че ги правиш. Когато записваш нещата, виждаш, какви грешки допускаш и можеш да насочиш усилията си в тази насока.
Следват книгите - Чети английска литература (британска, американска, канадска... ). Така ще обогатиш речника си и ще свикнеш с езика.
А междовременно, опитай се да коригираш акцента си. Не е толкова трудно, колкото го изкарват всички. Просот се научи как се произнася Р и R (отрепах се, да го казвам, но прави най-остро впечетление и не винаги се разбира).
Успех.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bf6a152662
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 9 - Ахахах да, да слуша Rap God и ще научи английския :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker