Тя е непоправима - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тя е непоправима
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2028 пъти
Сестра ми е непоправима. Голям инат е. Ако не иска да свърши нещо, си намира някакво оправдание. Разчита на мен и на семейството. В повечето случаи не може да поеме отговорност - кажеш ли и' да свърши нещо или казва, че е заета и си има друга работа, или забравя. Не мога да разчитам на нея (а тя на мен-да), което много ме дразни. Неблагодарна е, едва ли не аз съм и' длъжна, трябва да правя всичко, а насреща - нищо. Накрая става - направи добро, изяж л***но.
Не приема критика. Когато и' се каже, че не е права за нещо, търси оправдания. Когато конкретизирам дадени неща и събития, ми казва, че съм злобна и се изтъквам. Стига се до скандали.
Откажа ли и' помощ по някаква причина (за да може да се научи да се справя сама с нещата или в случая аз да съм заета), ако не направя нещо както трябва или ми се случи да пропусна или забравя нещо (едва ли не-веднъж "да стъпя накриво"), ми се натяква.
В крайна сметка мисля, че като някой може да разчита на мен, би следвало и аз да мога да разчитам на него.
Омръзна ми. Не знам какво да правя и как да се държа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0f4965623e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти ли си човека, който трябва да я поправяш?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1ab5f51cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има такива хора за съжаление и е лошо, когато са ти роднини. Като съвет мога да ти кажа да си изясните кой за какво отговаря и оттам нататък да се знае. А пък когато ти се натяква, не се подавай на манипулации. Това е, докато живеете заедно, после всеки по своя път.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1630776aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти нищо неможеш да направиш. Живота обаче повярвай ми прави и невъзможното. Така ще я окастри и обрули, че ще стане хрисима като църковна мишка. Само стой и гледай.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2119af6f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не уточняваш на колко си години, но мисля че си тинейджърка. Както и да е. Аз имам абсолютно същия пробрем със сестра ми. Седнете и си поговорете, обясни й всичко това. Кажи й че с порастването идват и отговорностите. Вероятно си по-голямата, следователно и по-зрялата, не й се нервирай, засега разчитай само на себе си, а не на нея(особено за важни неща). Ако и тя е тинейджърка, вероятно не те понася, мисли си че всичко трябва да се върти около нея. Покажи й че няма да стане. Бъди абсолютно безкрупулна-тя крещи, а ти бъди напълно спокойна, това ще я подлуди и като види че няма да й се получи ще спре поне да те дразни. покажи й, какво значи отговорност.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 13b540bb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Сестра ти е много разглезена. Предполагам, че ти си по-голямата сестра? Принципно по-малките братя и сестри стават като твоята - свикнали са всичко да им е наготово. Не се притеснявай за сестра си, която изобщо сигурно не те обича. Животът ще я очука и ще й го върне.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 775c04a728
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ооо, ела да я видиш моята! Все едно аз съм писала това!
Върша всичко вкъщи (тя от време на време да пусне прахосмукачката или пералнята и толкова от нея) мия съдове, оправям прането, готвя й! (и после като й кажа, че тя не прави нищо за мен и че и аз искам да ми сготви нещо отговора й е : "не съм те карала да готвиш", "не съм те карала да правиш това", "аз вчера готвих" ала бала... ) и това ме изкарва извън равновесие. Започвам да викам, а тя ме поглежда с някакъв кравешки поглед и започва да ми говори :"стига вика съседите ще те чуят, само ни излагаш"... След това се започват обиди - залива ме с обидни думи, с които много добре знае че ще ме нарани (което и прави) и после евентуално ако не я изтрая се сбиваме.

Страшна неблагодарница е! Не оценява труда и усилията, които полагам, за да цари ред и хармония тук. То и не става - не се минава и час без да се е заяла и без да сме се скарали. Това не се трае!

При мен когато й откажа да направя нещо, за да може да се научи сама да се справя с нещата (пък били те и дребнави) ми го връща шесторно! Отвратително е, ужасно мъчително е! Знае ли някой какво е да се разкъсваш отвътре, да изпитваш едновременно злоба и ужасна болка, да искаш да отрепеш човека насреща но да знаеш че това не трябва да става?? !? И да се сдържаш - хора, това е най-отвратителното! Много е трудно! Просто тя не знае граници - гледа ме с един такъв надменен поглед, знае че това ме вбесява, и на конското което се опитвам да изнеса тя отвръща само с иронична усмивка, поклащане на главата, оня тъп кравешки поглед и отговор : "ТИ СИ ЧИСТА МАЛОУМНИЦА"! Остави това, но тя го и повтаря многократно, като че ли иска да ми се набие в главата (както е вече станало). И се чудя осъзнава ли какви щети ми нанася така.... Все си казвам че няма да си мръдна и малкия пръст за нея, но дотолкова съм свикнала да й угаждам че съм като някакъв робот тука!

И на мен ми е омръзнало, Авторке! Но мисля че знам какво трябва да направим и двете. А именно да не им обръщаме внимание на сестрите си. Да не им угаждаме за нищичко! Трябва да бъдем егоисти за да свикнат сестрите ни да се справят сами. Това ще бъде добре и за тях - ще се научат (надявам се! ) да се справят сами. Ако сработи и за нас самите ще е добре - помисли, ще ни е сто пъти по-лесно и спокойно. Те просто не ни уважават и ни нямат за нищо. Ние сме си виновни за това. Просто трябва да го оправим, а за тази цел се изискват усилия и твърдост!

Много бих искала да установим контакт, Авторке. Най-сетне намерих човек, който отлично разбира как се чувствам! Може да си споделяме как вървят нещата със сестрите ни. Ако искаш да се свържем някак без да нарушаваме правилата на сайта? Много ще се радвам! :)

Поздрави! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1ae71cf3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторка: Благодаря ви за отговорите! Ще се радвам ако получа и други мнения по въпроса! Лек ден!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1ae71cf3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторка до 6-ти коментар: Съжалявам, че и ти си в същата ситуация. Но поне в момента виждаш, че не си сама - има и други хора в това положение. Благодаря ти за дългия отговор. В доста голяма степен написаното се препокрива с мен. Искрено ти пожелавам (както и на себе си) успех, спокойствие и здрави нерви за да се справим със сестрите си.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: dd371c23b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това, че се налага да се оправяш сама и да се грижеш за друг, не е толкова лошо, по - късно ще ти помогне в живота.
Но всичко си има граници - и ти ги поставяш. Ще трябва да се научиш да правиш това което искаш на свой ред, почти всичко.
Щом не искаш да направиш нещо - няма да го правиш. Ако сестра ти има проблем с това - то това си е за нея. Няма да търпиш натякване. Ако сестра ти действа самостоятелно, а настоява за твоята помош, тогава и ти действай самостоятелно и отказвай помощ. Когато почне да ти натяква - кажи и да млъкне и да си гледа работата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2021f42ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бой, бой и пак бой!
Боят е универсален език, от който даже и животните разбират!
Съвременното общество страшно много греши, че е изпаднало в крайност и заклеймява боят като възпитателно средство.
Разбира се с мярка, но все пак хубав, питателен пердах за всяка проява на глезотия и непокорство, за всяко оправдание!
Ще придобие много, много полезни рефлекси сестра ти, и дори след време ще ти благодари, че си я спасила от самата себе си...

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: caaf5bc5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Виж, авторке, аз няма да ти кажа като другите, че ти си правата, защото сестринските отношения зависят от много неща. Като кака мога да кажа, че определено не е лесно да се грижиш и постоянно да мислиш за малкия/ката... Разликата, обаче е, че на мен ми доставя удоволствие да се грижа за сестра ми, защото я обичам безкрайно.. съответно тя е по-малка, но явно усеща как я възприемам и така започва да иска и тя да дава, не само да взема. Но е трудно, иска се много търпение и компромиси. Ако пък ти си по-малката, значи може би сестра ти си ти го връща за нещо сторено или се намира в трудна ситуация. Седни и поговори нормално с нея, не да си говорите напук и двете... въпреки че, ако и двете сте тийн няма да е особено лесно. Това е човекът, който след време трябва да ти е опора и сила. Според теб има ли смисъл от заяжданията, обидите и т. н? !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker