Да срещнеш себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Да срещнеш себе си
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 4705 пъти
Петък, последния работен ден от седмицата.
И както винаги става в този ден, шефът намери работа за всички малко преди ние, обикновените служители да изчезнем от офиса. И много добре знае че това което ни възложи не може да бъде свършено по никакъв начин за оставащите тридесетина минути до края на деня. необходими са минимум два часа. Всички вкупом му теглихме по една майна в мига, в който вратата на офиса се затвори зад гърба му. Но няма мърдане. Така че набързо разпределихме задачата помежду си и всеки се захвана с неговата си част от нея. Приключихме малко преди 19 и 30, изключихме компютрите, награбихме чантите си, пожелахме си приятен уикенд и всички вкупом се изметохме от офиса.
След петнадесетина минутки вече седях на пейка в станцията на метрото и чаках моя влак. Имаше почти четвърт час до пристигането му, така че се облегнах назад, затворих очи и се опитах да изключа ума си, давайки му кратка почивка.
Сепна ме съскащ звук. Отворих очи и разбрах че той идва от затварящите се врати на моя влак. Явно умората от напрегнатата седмица си беше казала своята дума и бях проспал пристигането му. Изпсувах тихо и се загледах в потеглящата мотриса. Вагоните бавно започнаха да минават покрай мене. Прозях се и.... останах така с отворена уста. Вътре, зад един от огромните прозорци видях мъж, долепил лицето си до стъклото. На лицето му имаше тъжна усмивка и очите му бяха втренчени в мене. За миг сякаш времето спря... този мъж отсреща бях АЗ. Същите дънки, същото кафяво кожено яке, същата спортна риза под него... Влакът забави ход сякаш да ми даде възможност да прочета написаното на един лист, който фигурата зад стъклото долепи на прозореца- "КАКВО ЧАКАШ"? Това бяха двете думи изписани върху листа…..
За миг погледите ни останаха вперени един в друг.
И времето пак подхвана своя нормален ход.
Следващото което видях, сякаш излизайки от някаква мъгла, бяха червените светлини на последния вагон, отдалечаващи се в тунела на метрото...

ххххххххххх

Гласът от уредбата, обявяващ следващата спирка ме извади от дрямката в която бях потънал. Нормално е - петък, последен работен ден на тежката седмица, тракането на колелата на мотрисата. Всичко това унася. След малко трябваше да слизам. Като последен глупак бях си забравил ключовете за апартамента на бюрото в офиса и сега се връщах да си ги взема. Протегнах се да раздвижа малко мускулите си и се загледах навън.
Влакът намали скоростта си. Наближаваше следващата станция и покрай прозореца започнаха да минават пейките по перона. И в миг се вцепених... на една от тях седеше мъж, с тъжна усмивка на лицето и поглед сякаш втренчен в мене. За миг сякаш всичко покрай мене замръзна. Този мъж отвън на пейката.... бях АЗ. Същите дънки, същото кафяво кожено яке, същата спортна риза под него... Влакът забави ход сякаш да ми даде възможност да прочета написаното на един лист, който той вдигна с дясната си ръка:

" КЪДЕ ОТИВАШ"?

За миг погледите ни останаха вперени един в друг. И всичко замряло покрай мене отново подхвана своя ритъм. Следващото което разбрах, излизайки сякаш от някаква мъгла е това че съм пропуснал моята спирка на метрото...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 89c387ca86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много добро се е получило, имаш талант, развивай го не го пропилявай, четох с интерес от първия до последния ред, а това рядко се случва. Браво. Имаш ли и други истории тук?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 156757e828
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Интересно.
Само израза тъжна усмивка малко ме прихвана и започнах да се чудя какво трябва да е това.

Скучните моменти и дни на самотните хора, които петък се оттеглят в два почивни дни. Това до някъде показва тяхната същност.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2961b3413c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Нaстръхнaх, повярвaх всякa думa, почувствaх всичко. Въздействa ми уникaлно. Имaш невероятен тaлaнт дa предaвaш чувствa чрез текстa. И дa вкaрaш читaтеля в рaзмисли, дa мислим върху онези двa въпросa...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 19e8e99250
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за отзивите! Имам и други истории както и една съвсем истинска за един етап от моя живот... когато бях почти година... бездомник! Колкото и да звучи невероятно може би но е ФАКТ! Описал съм това което ми се случи през тези месеци и съм публикувал тук една част от него...

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2961b3413c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Aми имaш тaлaнт, aвторе! Нa мен би ми било интересно дa прочетa още нещо, особено от епизодa "бездомник" в животa ти. Любопитно ми е кaк си предaл тaзи чaст от животa си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 73344d79a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За коментара под номер 5! Може да намериш част от тази история в раздел "Други" точно преди 1 година и 1 месец. Или в търсачката по-горе - заглавието е "Клошар"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker