Пожелай си нещо! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Пожелай си нещо!
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 4403 пъти
Пожелай си нещо!

Първа част

Джесика беше се съсредоточила върху домашната си по "Геометрия". Навън беше се смрачило отдавна, само уличните лампи светеха, което й даваше предимство да вижда по-добре какво пише в тетрадката, защото не беше включила нощната си лампа.  

 Електронния й часовник показваше 23:17 часа. Джесика имаше много домашни за утрешния ден и за това трябваше да остане до късно, за да ги напише.  

 Кучето на Джесика-Пламък, спеше, навит като кравай на леглото.  

 Пламък беше порода "Голдън Ретрийвър". Целия медно жълт. Беше много игриво куче, но въпреки това много умно и послушно. Беше много добре обучен. Когато Джесика му казваше нещо той послушно изпълняваше.  

 Всъщност Джесика беше мислила много за името му, и най-накрая беше решила да се казва-Пламък. Много необичайно за куче. Подхождаше повече като за кон, но момичето си знаеше своето, пък и кучето беше нейно, и редно бе тя да измисли името му.  

 -------------------------------------------------------

 Джесика още решаваше трудните задачи. Трябваше да измерва дължината на фигуриге. Изтощаваше се все повече и повече. Спеше и се и вече започна да не мисли трезво. Направо щеше да си заспи върху бюрото. Затова отиде да се освежи малко в банята, за да се разсъни и да продължи с домашното занятие.  

 Тя си наплиска лицето със студена вода и се погледна в огледалото. Виждаше се, че е уморена, но трябваше да свърши с предмета, защото утре беше Понеделник и трябва да представи всички домашни по "Геометрия" на госпожица Фелпс.  

 Зелените очи на Джесика в момента светеха от умора. Момичето отдели поглед от огледалото и се насочи към четката за коса. Тя много обичаше да сресва кестенявата си коса, дори да не е разрошена. Но сега просто имаше желание да спи.  

 Когато се оправи пак отиде на бюрото и седна на въртящия стол. Но реши да включи нощната си лампа, за да вижда по-добре.  

 Пламък се събуди от внезапната светлина, която нахлу в стаята от лампата и отиде при Джесика. Тя го погледна.

-Събудих ли те момче? Извинявай! -каза момичето и го погали по главата- Трябваше да включа лампата, за да видя по-добре Геометрията. Наистина много ми се спи, но утре е понеделник и трябва да представя домашната на госпожица Фелпс, а знаеш че тя е много строга.  

 Пламък направи тъжна муцунка, а Джесика се засмя.  

-Какво? Искаш да ми помогнеш? -закачливо попита момичето-Де да можеше да решаваш задачи... Е хайде лягай си, а аз трябва да продължа да решавам.  

 Кучето скочи на леглото, легна и загледа Джесика с тъжен поглед с тъжните си очи.  Тя пак се засмя тихо и продължи да пише.
-Хм? На тази фигура не мога да определя големината... -почна да мисли на глас Джесика- Може би, ако пренеса тази нула... Хм! Прекалено са сложни задачите, но госпожица Фелпс иска да ни мъчи с трудности...

 Пламък пак отиде при стопанката си и почна да скимти жално.  

-Какво? ! Да не си гладен? -попита Джесика, а Пламък още я гледаше жално и тъжно-Оох, добре де, добре! Да отидем да ти дам храна.  

 Тя отвори вратата бавно и тихо, за да не събуди родителите си и слезе по стълбите, Пламък я последва, после отидоха в кухнята и Джесика извади пакет с гранули. Отвори ги и ги сипа в една кучешка паничка. Пламък лакомо се облиза и зарови муцуната си в купата. Момичето се засмя и почака докато кучето й се нахрани. Тя си взе една чаша и си сипа от шишето с бутилирана вода. Изпи една глътка и видя, че лакомия й приятел вече е изял храната си и се облизва за още.  

-Оо, Пламък-отегчено занарежда Джесика-Ако ти дам още, утре няма да имаш място за закуска. А и трябва бързо да се качим в стаята, за да напиша домашното, защото вече много се забавих. -като каза това тя изгълта набързо водата и побягна нагоре по стълбите.  

 Като се качиха в стаята, момичето отново се захвана с Геометрията. Погледна към електронния часовник-показваше 00:04 часа. Джесика направи невероятно кисела физиономия затова, че е станало полунощ, а тя още не е свършила. След това отмести поглед върху тетрадката си и видя, че й остава само още една задача. Тя зарадвано хвана химикалката и продължи с усмивка бързо да реши и последната задача и да си ляга в леглото. И наистина свърши бързо.  

-Да! Свърших! -извика Джесика много щастливо и скочи в леглото.  

Пламък наостри уши и облиза лицето на стопанката си. А тя зарадвано го погали и и загаси нощната лампа.  

След малко вече и двамата спяха.

--------------------------------------------------------

Следва продължение!

Оставете коментар, ако ви е харесало. :)))))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 36ec7fc436
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   супер еее

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 36ec7fc436
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   продължавай в същия дух! Много си добра

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dea7f2fbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Само да спомена нещо. Преди година написах Сребърен вълк и Петък 13, Кучешки живот и няколко стихотворения. Бях започнала Пожелай си нещо, но модераторите я изтриха, бях написала само първата част, ако мога да си спомня добре и реших, чак сега пак да я пусна, написани са само 2 части и сега я продължавам. Помня, че някои от вас харесвахте историите ми и за това реших да продължавам да пиша. От една година не съм писала в този сайт, чак вчера се сетих и реших пак да започна с Пожелай си нещо. Помня и, че като ви казах тогава, че съм на 10 не ми вярвахте, сега съм почти на 12 години(момиче) и не лъжа, за да се правя на по-малка, наистина съм на толкова. Не знам дали имам талант за писане, но обичам да го правя и развивам. Ако сте отделили време да прочетете коментара ми, много се извинявам, че стана дълго, просто исках да обясня. :) :)

Авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6e5b138c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има много повторения - например името Джесика можеш най-спокойно да го замениш с момичето, зеленооката и т. н. На места ми липсват описания. Останалото ми изглежда интересно, наистина не е зле написано, но ще е добре, ако редактираш повторенията, които си допуснала и ако добавиш описания на места, на които наистина са необходими.. Имаш тук-таме някои правописни и пунктуационни грешки, но не са сериозни, а и всички ги допускаме понякога. Това исках да кажа, също така успех с писането!
П. П. - Не е нужно да обясняваш нищо, няма значение на колко си и не мисля, че някой би си помислил, че лъжеш. :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: dea7f2fbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами щом ти харесва добре, радвам се. Само, че мисля, че включих доста описания, не мога да оставя без никаква пряка реч. Повторенията, спокойно не са кой знае колко сериозно, ще гледам да ги поправям.

Авторката

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6e5b138c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е лошо...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker