Туптящи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Измислени истории

Туптящи
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 4810 пъти
Глава 1-Start
Понякога на човек му се случва да се сети за някоя случка, която е била трагична преди, а сега може да не спре да се смеe. Да, и на мен ми се случи макар и да бях в болницата, държейки ръката на майка ми. Беше болна от рак на кръвта. Вярно беше, че това бяха последните и дни, но поне ги изживяваше така, както искаше. Мислите ми току-що бяха прекъснати от писукащия апарат. Стреснах се. Ясно ми беше, че майка ми не е вече на този свят. Няколко сълзи капнаха по лицето ми. Поставих ръка на устата си за да спра звука, който гласните ми струни искаха да издам. Няколко мед. сестри влязоха. Майка ми не се страхуваше от смъртта. Тя твърдо и безрезервно вярваше, че има живот след нея. Затворих очите си сещайки се за случката от мислите ми преди малко. Усмихнах се. Сега вече бях истински сама. Нямах нито брат, нито сестра... А баща ми.. Той ни е изоставил, когато съм била на 3... Преди 15 години е решил, че иска да живее сам. Без жена си и детето си. Не го съдя, нито пък му се сърдя. Това си е негово решение. Последно ме видял преди 12 години, когато съм била на 6. Спомням си го. Бяхме мама аз и той в една сладкарница. Мама го обичаше много. Макар и да го прикриваше дълги години аз го усещах. Чувах я вечер как тихо си поплакваше, държейки негова снимка. Той беше висок, с Светла коса и пъстри очи. Беше с бежово палто дълго почти до коляното и с почти зелен шал. Косата му беше гъста. Прекалено гъста за малкото му лице. С майка ми се оженили когато били едва на 17, тайно от родителите си. Когато били на 18 съм се родила аз, а три години след това баща ми си тръгнал. Смахната история, а? Да.. Мама ми е разказвала това милион пъти, а аз винаги съм я слушала с такова любопитство все едно я чувам за първи път. Да ви кажа честно съм малко.. Съвсем малко разочарована от татко, а и от мъжете като цяло. И за пореден път се убеждавам, че жените са най-силните същества. Те преодоляват, както физическата, така и психическата болка много по-леко от мъжете, на които явно не им пука дали са със семейството си. И дори и не им пука дали те са добре.!! Може би сега долавяте нотка гняв в гласа ми.. И да, тя е доста голяма нота. Макар и да казах, че не му се сърдя... Така е.. Не ми пука за него.. Може да се каже, че го мразя. Адресът му, записан на едно листче, стои в шкафа до леглото ми, затрупан с куп по-важни работи като например учебника ми по английски или тефтерчето ми.. Аз също като него не се интересувам как е и дали все още сърцето му тупти. Нека кажем, че той за мен е просто непознат, който си е легнал с майка ми и ме е направил. Това не се казва ‘БАЩА’, казва се мъж, който е искал да има компания за вечерта и БЕЗ да иска се е ИЗПУСНАЛ и е направил ДЕТЕ, което го мрази.
Та, сега изнасят мама. Покрили са я с бял чершаф.. Не се забелязва вече не туптящото и сърце. Аз вече почти рухнала вървя след тях и я гледам. Може би ми се иска да имам още малко време с нея. Иска ми се още веднъж да разкаже историята си, а аз да я слушам със захлас, чакайки частта, в която се запознава с мъж който ме е направил. Или по- точно казано с „Баща ми”. Искам още веднъж да ми се усмихне докато ми разказва за тайната им сватба и после за раждането ми. За първата ми думичка, за прохождането, за първите ми крачки, за първата усмивка и дори за първите ми звукове. Да ми каже какво е изпитала като ме е взела на ръце и още куп такива дребни, но в същото време така важни и искрени неща за живота ни. Искам още малко време с нея. Не е честно да ми я отнемат така. Единствения важен за мен човек.
Погребението е утре. Ще има куп хора, които ще се правят, че им пука. Но ще има и малка групичка на която на истна им пука. Да кажем, че в тази малка групичка ще са включени: Леля Дейна, Лу и Доти. Чичо Люк и леля Нанси, които са от Орландо, но съм сигурна, че ще дойдат. Някои от колегите и като например Линзи, Динна, Джош, Марк и Лотс. И аз! Другите ще са дошли просто така. Дори Дерек няма да е тук. Дерек е „БАЩА” ми.

От автора : На 14 съм. Приемам критиката. Тя ме прави по-добра :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: c318db0ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скука!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 76ef7f6c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има ли продължение?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6ad1bcc15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да продължение има ,но не мисля ,че е достатъчно добро за да го споделям в сайтове :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 76ef7f6c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами измисли по-добро и го качвай ;) И горе главата, историйката не е лоша. Упражнявай се, пък кой знае, някой ден може да напишеш шедьовър. Харесва ли ти да пишеш?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 64453d268a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Каво значи "туптящи"? !?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker