Измамена! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Измамена!
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2451 пъти
Здравейте! Искам да ви споделя моята история и ако има как някой по-компентентен да каже мнение по темата. Началото на Март месец ме извикаха на интервю в една фирма, която се занимава с онлайн търговия на дрехи(работи се на смени). След като мина интервюто, насрочихме ден за пробно, за да видят и те, и аз дали се справям добре. Пробното беше около 1 час, като 2 жени от отдела ме наблюдаваха. Явно ме бяха харесали, защото веднага ме попитаха дали ми допада работата и дали имам някакви допълнителни въпроси, които да ме притесняват и дали ми допадат колегите. След като ме свалиха при човешки ресурси, жената, която ме викна на интервю ми съобщи, че до 1-2 дни ще ми звънне, за да ми каже дали колегите са ме одобрили. За мое щастие още същият ден тя ми звънна и ми заяви, че колежките са се спряли на мен. Разбрахме се като пусна предизвестието си в старата работа да й звънна, за да й кажа от кой ден да ме запише. Още на следващият ден се чух с нея, като й заявих датата, на която ще ме освободят и се разбрахме няколко дни по-рано от тази дата да се чуем, за да доуточним нещата. И ето какво става, дойде Април месец, днес аз звъня на жената, за да ми каже по-подробно какво да донеса и съответно да ми насрочи час за подписване на договора. Вдигна ми някаква заекваща девойка, която явно не знаеше за какво става въпрос. След като й казах за какво звъня, цитирам какво ми отговори тя: " Старата колежка напусна, а във фирмата са променили политиката, вече се работи на пълен работен ден(не по графици) и всички позиции са ЗАЕТИ. Мога да ви запиша имената и съответно ако има нещо свободно да ви уведомя. " Аз бях в пълен шок!! Попитах я, а аз какво да правя сега като на 18 ми изтича предизвестието и как така никой не ме е уведомил по-рано за тези прословути ''промени'', за да мога от по-рано да си оправя нещата??? През цялото време се притесняваше да говори по телефона и ми заекваше, от възпитание не я напсувах, но това е просто подигравква отвсякъде!! Следващата седмица ще отида във фирмата да говоря с шефа или някой по-компентен човек от това незнаещо на кой свят намиращо се момиче, което ми вдигна телефона. Нямам доказателства срещу тях, освен един-два телефонни разговора и конкретни дати, на които сме се чули. С вързани ръце съм отвсякъде!! Ясно ми е, че не свършва света с това и понякога важи поговорката- "всяко зло за добро", но съм изключително възмутена от това нещо. Студентка съм, живея при родителите ми и не ми е толкова проблем от финансова гледна точка, а това, че рабодотателите просто се подиграват с хората и после как ще искат в България да останат кадърни хора? !? !? !? ! Благодаря на всички, които отделиха от времето си да прочетат историята ми, ако някой може да помогне със съвет, ще съм много благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 36dc14d78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това не е измама, защото не са ти взели пари или нещо такова. Просто си направила грешка, че си напуснала старата и работа преди да си подписала трудов договор с новата. Трябвало е първо да си вържеш гащите така да се каже, после да напускаш. Хубаво е, че правиш такъв опит още като студентка. Това са безценни уроци! По-добре сега, отколкото на 50 или дори на 30 да се изпързаляш така. Сега поне нямаш отговорности към семейство и ще се оправиш все някак си.
Между другото, отиди действително и се виж с шефа, защото често дребните служителки нямат никаква инфо и не искат конкуренция във фирмата. Отиди ти и виж да не си станала жертва на интрига.
Това може да ти се случи навсякъде по света, между другото. Затова умните хора първо имат договор за новото работно място, после напускат старото :)
Toлкова си искала ти самата да си коректна, че накрая си изтеглила лошата карта. Случва се, но не бързай да генерализираш за работодателите и живота като цяло. Научи се да се оправяш с такива грешки ... в чужбина дори често им работиш и не ти плащат...с две думи навсякъде едно и също -човек просто трябва да внимава.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 17a66040a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Грешката е твоя. Как така ще напуснеш работа без да имаш подписан нов договор? Ако ти не се предпазиш сама, никой друг няма да тръгне да мисли за теб. Момичето какво е виновно, че не знае за какво става въпрос в този конкретен случай след като не е присъствала на интервюто ти? Може да е нова, може да е била в отпуска или просто да има съвсем други задачи.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7f2a97c435
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката:Благодаря ти за коментара, определено човек се учи докато е млад! :) Взех си определено поука, целта беше основно да си го споделя и да ми олекне. Другата седмица ще отида, за да разбера на 4 очи за какво иде реч. И все пак под думата ''измамена'' имах впредвид, че можеха поне да ми се обадят и съобщят, а не аз в последствие да разбирам тази новина..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 83986f308f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На старото място можеш да си оттеглиш предизвестието и да си продължиш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e31e19e16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Не мога, вече има човек, който е на обучение. И все пак благодаря на всички! :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f2a54374b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   а случва се, търси друго.. даже да имаше договор пак може да ти кажат ами вече не си търсим човек. На мен ми се е случвало имам подписан договор, отивам на първия си работен ден и нямаме работа за теб :) От друга страна на мен ми се е случвало вече 10 години работя да подписвам договор с фирма и после да не отида.

Такъв е живота, другия път подпиши договора по рано :) да си по спокойна ВЪПРЕКИ, че както казах не е гаранция..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker