Годишен трудов договор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Годишен трудов договор
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1517 пъти
Добър ден!
Аз съм на 26 и мислим с мъжа ми да правим опити за бебе. Проблемът е че съм електроинженер в частна фирма и договорът ми е годишен, но работя там от 3 години и всяка година ми продължават договора с 1 година. Така е и при другите ми колеги. Ако забременея след като приклучи договора ще ме уволнят ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: d7a2f4e33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Консултирай се с адвокат, но мисля, че си защитена, защото след 6 месеца става договора ти и без това безсрочен дефакто, а те явно са чужда фирма и имат някакви чужди практики - може би ви вкарват всяка година анекси заради допълнителни условия, заплатите растат, бонуси.
Не се притеснявай, но за твое успокоение се консултирай с адвокат.
Освен това ако фирмата е малка виж дали са те осигурявали добре на реален доход.
Трети съвет ще ти дам - когато забременееш бъди съвестна дори фирмата да е голяма и бюрократична и да си мислиш, че можеш да се скриеш. Тоест работи си ако се чувстваш добре и не си набавяй медицински както масово правят хората. Работи си до края и излизай в болничен само като си действително зле, защото ако правиш трикове си съсипваш името и ставаш несимпатична и на колегите си, върху които пада цялата работа.
Аз преди работих в голяма фирма и имахме такава колежка, която била забременяла и веднага в болничен, после 2 г. майчинство, след което веднага забременява с второ и същите номера - общо 6 години скътавка, но работата пада на колегите. Аз бях практикантка и не я знаех каква е, но като се появи след последното майчинство веднага я сложиха на бюро без компютър - тя не можеше и да борави, защото беше изпуснала въвеждането на тази техника май... и аз върших работата ѝ. Стоя тя 2 седмици и чете списание и ѝ намериха цаката как да я уволнят.
Така че не толкова заивиси какви договори имаш, а дали си коректна към колеги и работодател, защото ако си коректна, те ще си те назначат пак особено защото липсват хора с твоята специалност, не се притеснявай изобщо. Работа има и ще има за теб винаги ако ти се работи и не се скътаваш. Това винаги се оценява и вижда и от колеги, и от работодатели дори да е голяма фирмата, а ако си взимаш фалшиви болнични без да ти е зле, ти и бомба договор да имаш, все ще ти намерят цаката, защото има начини и начини. Бъди коректна и ще бъдат коректни хората към теб и дори теоретично да нямаш безсрочен договор (което едва ли е така), то пак ще си те искат ако са доволни.
Не си мисли, че някакъв си Закон може да те защити повече от твоето име - направи си име на добра в работата си и на усърдна и коректна и няма да имаш проблеми никога с каквото и да е било - после пък с малкото дете при болести или второ майчинство
Успех

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 42c7b394ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това с фалшивите болнични както им викаш, не е некоректност към фирмата, всяка жена може да си вземе решение за такова нещо, то не че ако не можеш да работиш фирмата ще е много коректна към теб...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d7a2f4e33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   н. 2, не съм съгласна с теб. Не случайно фалшивите болнични са фалшиви - това е лъжа и злоупотреба със социалната система, но и с работодателя, защото не може да планира дейността си и не може да си назначи човек - цялата работа се разпределя между всички колеги и всичко страдат от твоето решение да имаш незаконни болнични. Това показва, че си безпринципна. Вредиш и на всички жени, защото работодателите ще избягват в бъдеще да назначават млади жени, които биха мобли да забременеят. Бременността не е болест и дори ако работиш тежка работа си има правила, които задължават работодателя да ти даде други задължения, но не и да правиш отпуск платено на гърба на обществото.
Нарича се това поведение злоупотреба и е незаконно
На пръв поглед не вредиш на работодателя, а на държавата, но който се държи така, на него не му пука за кариерата и развитието във фирмата, няма по принцип никакви принципи и да - такива жени като се върнат на работа бързо си губят работното място...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8590667f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Към коментар 1

Направо съм в шок.... 6 години да не ходиш на работа, в чужбина майчинството е някакви месеци до година максимум. После повечето се връщат на работа, някои и по-рано, защото им трябват пари. А това като болнични по време на бременност и то платени няма, ако ти се наложи да си стоиш вкъщи не се плаща нищо...

По темата.
Не мисля, че ще те уволнят, защото по закон държавата те защитава и можеш да ги съдиш. Но за по-сигурно се консултирай с адвокат да си подготвена, ако те заплашат. Така или иначе ако искат да уволнят някого и те ще ползват адвокат.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c64e35f0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като цяло фирмата е коректна! Българска фирма е. Осигуряват ме точно на толкова колкото вземам. Но при тях практиката е такава. До колкото знам повечето ако не и всички са на такива годишни договори, но тъй като няма много жени не знам как стоят нещата с забременяването и майчинството. Баща ми работи тук от почти 30 години и неговия договор също е годишен.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d7a2f4e33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От 1, спокойно Авторке, де юра може да подписвате всяка година договори, но де факто те са безсрочни. Такъв е законът. Не знам кое кара тази фирма да има такава глупава практика, но ти не се притеснявай да имаш деца. Ако са коректни и са фирма с традиции, никакви проблеми няма да имаш. Щом баща ти работи 30 г. в тази фирма, то ти не си първата кандидат-майка там и ако имаше проблеми Господари на ефира щяха вече да са при вас -)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c64e35f0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря Ви много! Каквото ще да става-семейството е по-важно от работата!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker