Професия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Професия?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1561 пъти
Здравейте хораа, имам странен въпрос, но все пак се надявам да ме разберете. От много време се замислям какво искам да работя след няколко години. Не знам точно какво искам-архитект, брокер и аз не знам. Когато обясних на баща ми той каза направо като на Монополи. После се замислих и наистина ми харесва нещо подобно-ипотеки, имоти, плащане, заеми , но не знам каква е точната професия. Търсих в интернет ама то не ми излиза точна информация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1b028d2376
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако си в процес на записване на висше - Бизнес Администрация. Необвързваща специалност - можеш да се развиваш в която от сферите си избереш (застраховане, брокер, продажби и тн). Архитект въобще не ти препоръчвам за БГ (понеже няма чуждестранни компании набиращи хора в тая сфера в момента, пазара е запълнен от БГ идиоти)- имам приятели завършили архитектура и ми е адски гадно за тях - работодателите се подиграват със заплати, " платени стажове" и тн. Авиацията, ИТ сектора (програмиране) - в момента са високо-платени сектори. Кол центровете също набират скорост (но е много важно къде си). Но към каквото и да се ориентираш - гледай да е нещо, което НАИСТИНА ти се отдава и се чувстваш добре - ако си най-добрия в нещо, ще успееш (дори с Архитектурата, но задъжително в чужбина :) ). Опознай себе си - какви неща ти идват отвътре лесно, в кои си несигурен (дали обичаш конкуренция/състезаване, обичаш ли да общуваш с хората, интроверт ли си и тн. - има тестове из нета ако не си сигурен; ако си уверен в знанията за себе си ще ти е по-лесно). Също, много е важно в каква компания ще идеш. Колкото и голям специалист да си, работодателя като не струва, няма да имаш голяма заплата или развитие. Ориентирай се към чужденстранни компании с БГ офис - и разбира се, много бачкане след това :) А ако наистина ще си студент сега - по всяко възможно време работи и пътувай! Накрая дипломата е само хартийка, стажът и опита са най-важни и ще ти дадат преднина (дори да е опит от пребиваване в чужбина - бригада, еразъм и тн - това също помага да се ориентираш). Късмет!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3d3ccb5c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятел - Ще те посъветвам да търсиш информация за тази "професия".
Финанси, Банково Дело и подобни. Виж къде и какво точно работят хората. Ако трябва, отиди и питй. Ако решиш, че това ти е призванието, отиди в някоя голяма книжарница и си вземи книга свързана с финансите. И ако ти хареса - Виж къде можеш, да си намериш работа и през кой университет трябва да минеш.
Ако всичко това ти се струва като излишен труд, ще те посъветвам да преосмисли методите си на действие, защото няма да минеш и първия семестър.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a971c8caa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Де е архитект, де е брокер? ! А за ипотеки и заеми изчакай да си от обратната страна - не ти да ги пробутваш, а да се набуташ сам(а). Това е работа на банковия сектор.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cbe401ae3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На колко години си?

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0076d0cbd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Такаа... от архитект до брокер има разлика, горе-долу, колкото от небето до земята. Ако искаш да станеш брокер ти трябва само лична карта. Ако ти харесват ипотеки и заеми разгледай специалностите в УНСС. Архитектура - УАСГ. Не гледай само имената, а цялата програма на обучение и си прецени силите и възможностите. Да дам пример с архитектурата - за начало влизаш с изпит по математика и три изпита рисуване. Тоест ако можеш да смяташ, но не можеш да рисуваш - не си за там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker