Интриги на работа, как бихте постъпили - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Интриги на работа, как бихте постъпили
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 5147 пъти
Привет. Работя на държавна работа, но там на хората им е скучно и правят интриги. Това се случва, понеже работата е малко и по цял ден пием кафенца и ровим в нета. Заплатите на пук на това пък са супер добри и хората са доволни дето се вика. Обаче честичко стават сплетни и се замислих, да не попадна и аз в такава. Тактиката ми е да съм добра с всички и да не говоря против никой, но гаджето ми е на мнение, че трябва да съм според вятъра, т. е. ако се плюе против някой да плюя и аз, та да съм угодна на отсрещния. Но мисля, че не е правилно. Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: e524fd1c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Питаш как бихме постъпили....?
Ами, аз лично никога не бих плюла, някой само защото другите го правят. За мен това е лицемерие. Това, че някой не харесва някой, на мен не ми влияе. Сама си правя преценка за хората, но не по техните думи а след като опозная дадения човек. Това че на теб той не ти харесва.. не означава че трябва автоматично и на мен да не ми хареса. Ако искаш да избегнеш интриги, не коментирай никой, още повече ако този човек лично на теб не ти е направил нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e84ee9d98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Недей да плюеш по никого, защото не знаеш къде ще те изпортят. Бъди балансирана и любезна с всички.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 01ab1a02bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Аз бих си сменила работата. Млад човек си и трябва да се развиваш, а не да стоиш и затъпяваш в тази нездравословна среда с клюки, кафета и ровене по цял ден в интернет.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: b0c98d53f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Момиче какво се вайкаш толкова и аз съм на държавна работа, всичките клюкарки са като при теб, ако не оплюят някой денят ще им се развали. Но аз за това на всичките съм им казал, че ще си позволяват да ме критикуват когато ми плащат яденето и пиенето, на работа съм дошъл да работя, а не да харесвам някой или да се чудя кой да оплюя или наклепам. Колкото повече на такива глупаци им обръщаш внимание, толкова по зле ще става, защото на такива лицемери дето днеска лаят по един, утре ще му лижат задника, така че не се води и от думите на приятелят ти, имай собствено мнение и не се води по стадото. Стадото в повечето пъти греши.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8ea9b81c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ами какво да ти кажа? Работил съм на държавна работа в една община и поне там имаше много интриги. Почти всеки се опитва да злепоставя някого зад гърба му, струва ми се, че някои хора се държаха на поста си основно на това, че са "слушалки" и докладват на когото трябва за всички останали служители. Работата не беше много. Според спомените ми за други служители, едва ли имаха работа и за половината от работния ден. Помня, че понякога имах по цяла седмица, в която не бях вършил почти нищо и никой не ме беше търсил за нищо. :) Което обаче не е повод за хвалба. Подобна положение може да се хареса на някой по-възрастен тип (около 45-50, каквато беше средната възраст) да си кара кротко до пенсия. Но за млад човек е пагубно. Държавната работа е ценна не сама по себе си, а с това, което може да ти донесе извън нея т. е. опит за частния сектор, контакти, далавери - според целите и възможностите на индивида. При нас заплатите, обаче, бяха ниски и не вярвам да са станали по-високи. Дали да се включваш в интригите? Ами другото важно нещо, което забелязах е, че ако не се включваш, рано или късно може да те нарочат за "чужд елемент" в колектива и да станеш обект на интриги. Там се ценят конформисти, натегачи. Ако не се вписваш в колектива, е възможно в даден момент да се наложи да освободиш стола си, за да седне някой по-подходящ човек, "по-свой". Давай си поне вид, че си с останалите колеги. Но и това не е лесна задача. Просто трябва да си такъв човек, човек, който интригантства. Интригантстването е с двоен успех - хем пречиш на някого, хем така изглеждаш по-способен от него. За много хора това е начина да "блеснат", да превъзмогнат конкуренцията, да получат шансове за издигане. Такива работи.

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a4b7e16d4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Такива хора като гаджето ти са за бой, затова и държавата е на такъв хал, относно моя съвет е да разучиш кой е прав и кой е крив и да застанеш на страната на справедливостта, ако имаш чест и си добър човек ще ме посъветваш.
Woods Of Desolation

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 2e370f9d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   При мен също има интриги въпреки натоварената работа. Направят се на замислени и съсредоточени в монитора, но като им видя издадените документи 8 часа са се занимавали с друго, а именно да ме плюят и да ми търсят кусури докато работя. Има една долна циганка, кръвта ще ми изпие, ако има начин. Толкова е зла, че чак космите на главата ми настръхват, когато мине покрай мен. А я мързи, научи циганин да работи, иначе се прави на българка, но е циганка и личи от 3 метра тъмната й кожа и венци. Настрои всички против мен. Изкараме мърла и малоумна. А аз съм българка, млада и с две висши образования. Мъжете ми казват, че съм крчсива. Всяка вечер се къпя, сутрин се обличам делово и се гримирам.... но от злоба тази не чува какви ги дрънка... жалка няма пивече накъде. Нея освен да я пращат на обучения да събира брошури на друго място не се е обучавала. Не участвам в групички, интрижки и техни еми на разговор, които се свеждат до особата на циганката. За детството й в маалата, за бившия й, за носталгията по родното й село... направо откачам на моменти и искам да си сложа тапи на ушите. Обиждали са ме мбого пъти. Наричаха ме ли каква ли не. Само к.. рва не са, но чакам, годината едва започна. Понпкога се чудя как се понасят, като правят всичко в името да. изпъкнат пред шефовете, но с цената на това друг да загуби работата си или да го унижат и изкарат мърльо, некадърник и простак. В такава среда не се работи. Аз търпя заради парите. Те ми трябват, за да живея и да не умра от глад и мизерия. Аз не разчитам на заможни. любовници, богати родители или спестявания.
Не бих променила себе си и не бих се закачила за никоя овца, която съществува, за да трови живота на хората.. за такива има Видов ден.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 6100b9ac81
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Бих си намерила по-интересна работа.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5ef40111b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Какво да правиш като има прост народ покрай теб. По принцип е най-добре да не обръщаш внимание, но ако някой напада твоя колежка с която сте в приятелски отношения е хубаво да я защитиш, пък каквото ще да става.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3836ec5fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Един съвет от мен - никога ама никога не се принизявай да злословиш за някого на работното си място. Не се знае кой за кого говори и кой на кого ще каже, това което ти ще кажеш за друг. Когато някой ти каже е тая каква е проста, тъпа или т. н винаги отговаряй с - ами не съм се замисляла над тази тема, или просто нищо не отговаряй. Според мен човек трябва да има принципи и ако има негативно мнение за околните, било то колеги или приятели, то трябва или да си го каже директно на тях или въобще да не го казва. Има толкова много злобни хора в тая държава, че някои само това чакат да се изпуснеш да кажеш нещо за някой, пък после иди обяснявай че нямаш сестра, както има една приказка.. Тъй че, моето мнение е да си неутрален/неутрална в такива ситуации - винаги работи положително за теб!

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4b56c8104d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Гаджето ти е глупак!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a148a5a959
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз работя в една важна държавна агенция в София, не се шегувам, имаме доста работа, често оставане извън работно време и напрежение (дори се чудя къде е тази спокойна държавна работа), но интригите са ежедневие!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 38fd57101b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Няча никакъв начин да останеш неутрална, ако не избереш страна, оставаш сама срещу всички. Точно за това мразя такива колективи, но ако това си избрала за своя кариера ще ти се наложи да караш според поговорката - "Когато си в Рим, дръж се, като римлянин. "

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 4dceaa0bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Колкото по-малко се замесваш в сплетни, клюки и интриги-толкова по-добре. Защото ако си като слънчоглед и плюеш по някого, само за да си като другите, никога не знаеш как могат да се обърнат нещата. Защото ти лесно ще злословиш и ще плюеш по Х, ама не знаеш дали един ден въпросния Х няма да го повишат и да ти стане шеф и тогава животът ще ти се види черен! За това стой далеч от такива неща, защото колегите ти плюят по някой друг днес, ама утре ти може да си жертвата и то до степен да те принудят да напуснеш, защото буквално ще те побъркат. За това не прави това, което не искаш някой друг да ти причини. Дръж се добре с всички, без да си им първа приятелка, че както виждаш хората там само гледат как да използват и най-малката ти слабост срещу теб, и стой настрана от всякакви групички и клюки, защото нищо добро няма да излезе ако се забъркаш в такава каша.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 99ea5a2287
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Аз лично ги игнорирам всички и си върша работата. Честно казано, повечето ме мислят за психопат, защото открито съм им казвал, че не се интересувам от драмите им., което е разумното нещо, човек да направи. Ние сме там, за да изкарваме пари, а не за да си правим седянки и интриги, присъщи на 12-13 годишни деца.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e2b6370bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Да плюеш някого, защото и другите го правят е наистина мишкарска работа! А гаджето ти е плъх, без извинение! Аман от такива "мъже", наистина те водят държавата към упадък. Не се меси в чужди конфликти, не говори за никого зад гърба му. Ако имаш проблем ЛИЧНО с някого, не е нужно да си мълчиш - кажи му го в лицето. Но не намесвай други хора. Бих те посъветвал да смениш работата след време, но първо смени ГАДЖЕТО.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8292cda132
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Пълни глупости са тия писания. Дано някой ден, авторке, наистина започнеш държавна работа, да видиш каква хурка е всъщност това в днешни времена. И много - много време и сили за интриги не остават.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1bdcb3c945
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Номер 20, бъркаш държавната работа с администрацията.

Според мен най - правилното е да се стои настрана от интриги, такива колеги дори не си струва да ги държиш близо до себе си. По - добре е да са настрана.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a148a5a959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   №21
Моля те, обясни каква е разликата между държавна работа и администрацията под опеката на държавата?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1bdcb3c945
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 22, ами...
...депутатите също са на държавна работа. Не вярвам да страдат от липса на работно време. Депутати, кметове, областни управители и т.н., хора на ръководен пост.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7656d0c7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   до 20 - Ако си работила за 500 лева - държавна работа, щеше да знаеш че 2/3-ти отиват там да пият кафе, не да работят, а самата работа се изисква да се подпишеш някъде или обадиш на някого около 2 часа на ден. Това е в повечето структури, освен 3 или 4-ри.
Това че поне половината там са с много здрави връзки и се правят на Президенти, няма нужда да се коментира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8292cda132
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   До номер 24 от номер 20: Личи си, че идея си нямаш за какво става дума.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7656d0c7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От 24 до 25

А за какво става дума?

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 8292cda132
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   От 25 до 26 За това, че гледаш твърде много телевизия и четеш твърде много тъпи вестници. И говориш твърде много общи приказки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: a148a5a959
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Моята държавна работа е яко бачкане, няма много време за интриги и кафета, сигурно и такива служби има, но е мит, че държавната работа е само кафета и сладки далавери, ами идвайте!

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 7656d0c7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Май ви жегнахме, че си е така, така си е, има някой държавни дето работят и това е факта, че заплатите са такива че и роми не се хващат също е факт. За продажбата на един имот, за 2 подписа които се правят за 20 минути максимум се чака по 2 седмици.
Факта е че системата е такава.
Сега, дали работите държавна работа или държавна администрация, не знам, може и така да е и аз не ги асоциирам с нещо различно. Ама малко ми изглежда като продавач-консултант или продавач-мениджър, а си е чисто и просто продавачка.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1bdcb3c945
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Номер 29, наистина повечето държавни позиции са сууупер кофти и имат много работа, но има и тук - таме някои много сладки. Познавам такива хора, взимат си супер парички и за 5 стотинки работа не вършат през повечето време. Обаче са имали връзки и луд късмет да са там.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 27 дни
hash: fa4e6cd7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   И аз си бях на мнението, че трябва да си трае човек. Но при мен се почнаха едни намеци - идва няква, по 300 неща от думите й (конкретни неща) си личи, че говори за мен, но не ми го казва в лицето, а уж ей така за някой. Винаги си мълчах и в интриги не се вкарвах, но подобен род провокации много ме дразнят. Пак замълчах. Смятам обаче, че човек трябва да е на работа в която, поне малко да се чувства ок със себе си и другите. Разбирам те, защотто темата все едно аз я написах. Съветът ми е друг - този, който и аз ще послушам. Махни се от тази вредна среда. Колкото и да е крайно, само това е решението.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8e1126f09d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   25 - хайде да не сме били на държавна работа и да не сме видели. Мен са ми намеквали, че докато ги е нямало съм пушила трева. Миришело им на трева. Обсъжданията за другите, на които съм била свидетел, не ги пожелавам и на най-големия си враг. В администрацията може и да е натоварено, но другата държавна.... То самите хора те бутат да напуснеш с поведението си. Как може жени на по 50-60 да изливат тонове злоба върху кого ли не зад гърба му. Хората им миришели, зъбите на еди кой си, каквото се сетите.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d623c690ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Уау, номер 31 и 32! В същото положение съм с подмятанията.Каква ли не ме изкараха вече-наркоманка, к...ва,луда,проста,тъпа,грозна.Така говорят че да разбера че е за мен но да не е пряко.Като кажа нещо-била съм ужасен,лош човек и т.н Изкарват се жертви.Това за мен е шзсуство.Направих грешка и си изпуснах нервите и мисля че заради това един нопусна.Сега очаквам да ме изгонят или да продължат с по-голям тормоз за да напусна и аз.Целия проблем е,че не съм усмихната и че не участвам в клюките в почивките,които са около 2 часа на ден /-

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ff9f96fd9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Бух напуснал и бух избухнал по един шамар на интригантите, че да знаят...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d8abf4a1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Мен ме изгониха заради такива. Шефа каза работата ти е на отлично ниво, ама не се вписа в колектива. Как да отговориш на такова нещо?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4d0d85857d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Е, няма какво да се чудите, в държавните и общински учреждения даже и мухите са с връзки. 80%-90% от персонала е супер мързелив и некадърен. От подобни хора няма какво да очакваш освен интриги и мръсотии. Има и свестни служители, но са малко. Освен това нормален човек не издържа в подобна среда и рано или късно се маха. Заплатите между другото съвсем не са толкова ниски. Да, на някои места наистина са такива, но и работата е толкова. Във всички учреждения обаче е пълно с кухи позиции, които буквално правят нищо по цял ден и получават много тлъсти заплати. Познавам доста хора, които ходят на работа когато си искат, могат и изобщо да не отидат, имат по един месец платен отпуск, който могат да си вземат накуп и получават по 2 хил. и нагоре заплати. През останалото време се мотаят по кафенета, магазини и ресторанти. В държавната администрация единствено интригите са на високо ниво, в тях просто нямат равни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker