Вече втора година съм без работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Вече втора година съм без работа
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 4756 пъти
Здравейте!
Просто седнах да напиша спонтанно това, което дълго време ме тормози. Аз съм на 36г. Жена. Живея в голям град, но вече втора година съм без работа. Имам висше образование и по професия съм учител, но съм работила и много други неща. Не е за вярване, че толкова време не съм спряла да търся, да ходя, да питам за работа и вечно не се случва. На първо място-годините ми са проблем (??? ), на второ- оказа се, че и висшето ми образование също е проблем (представяте ли си само). Не на едно място са ми казвали-"Ама Вие не сте ли много квалифицирана за тази работа? ", и не ме вземат. Това, което много ме ограничава, е, че искам дневна смяна да работя-имам деца. За продавачка, за работничка в производството, за чистачка даже, за барманка и за всичко, което има кандидатствам.

Знам, че срамна работа няма, но все пак ми е много болно, че стигнах до тук. И дори за тези длъжности не ме одобравят. За моята професия е почти невъзможно сега да си намяря работа, защото на 100 процента местата са предварително заети от връзкари-заставам зад думите си най-отговорно. С очите си виждах това многократно.
Наистина вече незнам какво да правя. Не ми се впуска в подробности за ходенето ми по мъките. Това ми е като трън в петата. Намразих си държавата. Не ми се живее тука. Ако можех да мръдна, бих го направила моментално, но има пречки, които неискам да разяснавам.

Ако това не се случваше на мене, нямаше да вярвам, че е възможно!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: bfde40c23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изглежда, ситуацията на пазара на труда е по-сериозна, отколкото се коментира по медиите. Никой не е застрахован от безработица, аз поддържам връзки с много хора и на тях бих разчитал за информация, попадайки в подобна ситуация. Без хора нищо не става, но и опитът в чужбина ме крепи - само че излезна ли пак зад граница, повече връщане няма да има, поне с очите си видях, че там искаш ли да работиш-работиш, искаш ли да направиш нещо-всичко ти помага, а тук е точно обратното.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 78a68b0974
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка ми е по-стара от теб и от 4 години работи в Италия. Кандидатствай за виза и ходи някъде в чужбина. Не че не сте го чували, но и тя е с учителско висше, а работи като чистачка.... В България бъдеще няма. Ако не може легално, нелегалното е опция, накар и рискована, но от доверен човек е най-доброто. Успех!!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 275e9d9059
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От авторката:
Благодаря ти Н2, но ти май не прочете какво съм написала-имам основателни и непреодолими пречки за излизането ми от България (само на екскурзия мога да ида за малко). Няма начин да съм в чужбина. Вече обясних, че не искам да живея тук, но ми се налага.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 17 дни
hash: fde6ac9207
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако толко ти се работи пробвай в макдоналдс, по супермаркетите и. н.... парите са малко, работата е много, но поне я има! Също така и кол център пробвай

 
  ...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 4b0668c447
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   В България не може без познат да си намериш работа, може чистачката да те предложи, но някой трябва да каже някоя дума за тебе. Нищо друго не важи, така че потърси всичките си работещи роднини и познати - ако при тях се отвори място, да ти се обадят. Обявите за работа ги пускат, за да се развличат, като се гаврят с безработните.

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 37110a0d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Милата вие, съжалявам много, че това в България е не само ваш проблем а на целия ни народ. Преди години намерих работа в едно предприятие в големия ни град, и когато ме попитаха какво образование имам, не знаех къде да се обърна от неудобство. Защото нямах такова, бях само с основно. И въпреки това работих там, от тогава са минали три години. Записах се във вечерната гимназия, и след неусетно двете години имах "Средно образование", вече нямаше, да свеждам глава от неудобство. Бях най щастливата! Дори сега кандидатствах за висше, а приятеля ми е със две. От това понякога съм се чувствала неловко. Знам, че има и такива със вашето достойно за уважение образование, с които работих в цеха. Едната ми приятелка е лаборантка, другата Акушерка, а третата счетоводителка. Но от неме и къде са започнали да работят какво да е, само и само да се издържат. По късно всеки си пое по пътя си, и лично чух от тях самите, че техни познати са им намерили работата. Така, че лично съм запозната с този проблем, и наистина съжалявам за вас. Ще се радвам и и го пожелавам от все сърце, когато най малко очаквате да се усмихне и на вас късмета. Дори и тука, ако някой от милите читатели на този прекрасен сайт знае нещо, ще се радвам да Ви помогне! Стискам ви палци и успех.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 дни
hash: 402f06f2d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря номер 7. Аз съм авторката. Вече започнах свястна работа, но е на 4 часа и все пак съм доволна горе-долу. Парите наистина са малко, но е нещо в сравнение с нищо. Имам и свободно време, което много мо е важно заради децата и предстоящото ми преместване в друго жилище (сега се прави там основен ремонт и съм всеки ден заета с това). Пропуснах да кажа, че една приятелка ме уреди да започна тази работа. Както казваш, няма начин да стане по каналния ред-само с връзки. Наистина благодаря за разбирането и на вас и на другите, които са ми коментирали проблема.

 
  ...
преди: 13 години, 4 дни
hash: 13305a8a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей, не се отчайвай, аз също съм жена - на 43 години и все си търся работа- добра, последните две години също не съм работила като вас. Нито е от годините, нито е от образованието, нито зависи изцяло от вас. Наистина всичко в РБългария е само с познати и връзки, за жалост сме малка страна и не се цени ума и уменията, затова децата ни ще бягат в чужбина. Ние - не, но децата ще напуснат тази страна, където има 3 % олигарси, а останалото превърнаха в бедняци и мизерници. Като тебе има много, ако това те успокоява.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker