Нечистоплътни колеги - как да подходим - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121381)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Нечистоплътни колеги - как да подходим
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 3131 пъти
Здравейте, аз съм мъж, работя в голям офис с общо около 50 колеги, повечето млади хора до 40 годишни. Правят ми впечатление две (забележете млади момичета ололо 25!!! ), които са определено нечистоплътни. Миришат на пот, не си сменят дрехите, смачкани са, ноктите им черни, косата немита и неподдържана. В интерес на истината, и двете са симпатични, държат се професионално и си изпълняват съвестно задълженията. Но виждам, че колегите странят от тях, пускат вицове, отварят прозорци... Понякога сме в дълги заседания и когато някоя от тях е вътре, не се диша. Става ми неудобно, понеже аз представлявам екипа и често идват и клиенти в офиса...
При мъжете също понякога се случва - мирис на пот, на чесън, на алкохол и пр. Но това са единични случаи. А тези са млади момичета, още неженени и проблемът е постоянен!!!

На вас случвало ли ви се е и как подхождате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 63ba22412f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако редовно е такова положението - липса на хигиенни навици, не знам как на тази възраст ще си ги изградят, то си е вече до манталитет. Може би трябва някакво "разтърсващо" събитие да им се случи, за да надмогнат тоя манталитет и да се променят. Според мен, трябва шефът ви да се заеме с тази задача, той трябва да говори с тях, защото отговорността за служителите и работната обстановка е негова. Оплачете на него.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a120917e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи им тактично.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bdfc5caffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз работя в отдел, в който работата е много динамична и съответно хората се потят често и много. Поне тези, които си дават зор, разбира се. В случай, че някой като постъпи на работа не съобрази че това води до лоша миризма и не предприеме нужните мерки, началничката ми директно го вика в офиса си, казва му съвсем директно, че поради тази причина аромата от него не е приятен на околните и ако реално иска да се впише в екипа би било добре да започне по-често да използва ароматизиращи и намаляващи потенето средства. Съответно на момичетата дава съвет с това какво тя или някоя от останалите колежки използва и върши работа и така.
В 95% от случаите хората излизат разревани и обидени, но в крайна сметка си променят навиците и се вписват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3557347199
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм нямал чак такива очевидни случаи. Странно и неадекватно облечени колеги да, но чак да миришат на пот и то в офис среда....
Според мен няма правилен подход в такава ситуация. Ако им се каже директно ще се обидят и ще станат много проблеми за теб най - вече. Може би го спомени това на директния им ръководител и той да се оправя, но не казвай така все едно искаш да ги натопиш.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3f3fe6cae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ваше височество, как подходихТЕ?

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3eea188b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На работа имам 2 колеги, които също са нечистоплътни. Все се оплакват. Шефката ги строява но нищо не помага. :D срам и позор

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bd729b0195
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   В длъжностната им характеристика едва ли влиза изискването ноктите да са им подържани и да се къпят всяка сутрин преди работа. Така, че дори да ти е неприятно, нито имаш право да им правиш забележки, нито да се оплакваш, като дете в детската градина на шефовете си. Всеки си решава, как да си изкара и какво да прави с живота си сам. Ако толкова не ти е приятно не общувай с тях и това е.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: bd729b0195
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   В длъжностната им характеристика едва ли влиза изискването ноктите да са им подържани и да се къпят всяка сутрин преди работа. Така, че дори да ти е неприятно, нито имаш право да им правиш забележки, нито да се оплакваш, като дете в детската градина на шефовете си. Всеки си решава, как да си изкара и какво да прави с живота си сам. Ако толкова не ти е приятно не общувай с тях и това е.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d9bff6610e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Казваш им директно истината в прав текст без заобикалки, ще ги заболи в началото ще им стане кофти, но няма друг начин като се засегнат от истината току виж започнали да се поддържат! Истината винаги боли, но трябва да се казва в очите колкото и да е неприятна. Имала съм миризливи колеги и не е е приятно, единият от тях беше към 250 кила и не знам до колко поддържаше хигиена, но миришеше та се не траеше като характер също беше противен, но това вече е друга тема още по - грозно и отблъскващо е ако става дума за жена при това млада. Бившата ми шефка винаги казваше на хората в прав текст да вземат мерки усетеше ли, че някой мирише неприятно. Аз никога не съм си позволявала да отида мръсна и миришеща на пот тъй като не виждам голям ефект от део спрейовете използвам дезодоранти под формата на стикове и ролони и няма неприятна миризма, естествено сапунът и водата също допринасят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c01714e96b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да се каже,но деликатно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: aebd805dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Имах двама колеги затворени в средно голяма стая. Като влезе човек вътре го блъска мирис на пот и вкиснато. Мисля, че всички са го забелязвали, но си мълчаха. Така и не стана ясно дали някой от двамата беше източник или просто и двамата имаха принос в мириса. За жени наистина е по-гадно. Съвет - дали нямат нужда от по-високи заплати? Ако живеят в долнопробни квартири и парите им стигат за ядене и кафе е почти нормално да се стигне до това положение. Иначе шефовете се правят на знаещи кое колко струва и за колко пари се наема еди какъв си човек.

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 2173458bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Какво значи да вземели мерки? Има хора, които се къпем по два пъти на ден и въпреки това миришем при обилно изпотяване. Няма да тръгна да си впръсквам и втривам всякакви канцерогенни отрови на козметично-фармацевтичната мафия само за да им е комфортно на офис превземките, които от своя страна грам не се съобразяват с околните - бичат си климатика на макс, пускат си смесено осветление и те гледат като теле, като им направиш забележка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker