Реклама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Реклама
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1249 пъти
Здравейте! Аз съм млад зъболекар. Завърших миналата година. Проблемът ми е, че нямам много пациенти, а ми се работи много и искам да изкарвам пари, за да живея нормално и да не хленча на нашите. Имам собствена практика, но не мога да я запълня с работа. Имам три въпроса:

1. Трудно ли се прави сайт?

2. Дали рекламите в Гугъл са добри и знаете ли колко пари струват горе-долу? Нужно ли е за да си рекламирам практиката в Гугъл да имам сайт?

3. Може ли да ми предложите някакви алтернативни методи за реклама?

Бях писал подобна тема тук в Сподели. нет и някои хора ми предложиха различни неща. Спрях се на реклама в Грабо. бг. Проблемът е там, че рекламирането в сайта не беше нещо кой знае какво. Купиха ми 11 ваучера, от които се обадиха и дойдоха 3ма човека. И тримата казаха, че искат пак да дойдат уж, но досега никой не е звъннал. Идеята ми е, че имам чувството, че контингентът от хора в Грабо са такива, които просто си отиват за дадената манипулация, а не си търсят зъболекар. Много бих бил благодарен, ако някой ме осъветва с нещо. Ааа, да и още един въпрос:

4. Можете ли да ми кажете как мога сключа договор с по-големите компании, така че те да си изпращат служителите при мен, а аз да им правя съответните отстъпки?

Благодаря много на отзовалите се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 5b4dcaff55
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Всичко зависи от това как го правиш. Ако ще пишеш код ще ти е трудно, понеже не си се занимавал досега с код. Решението е да използваш системи като wix.com (неискам да правя реклама на сайта, но ще е от полза за хора без програмни умения)

2. Рекламите на Гугъл са полезни например, ако някой търси зъболекър и шанса да влезе в твоя сайт е голям и плащаш само за кликове на рекламата. Цените не са скъпи. Можеш да я ограничиш рекламата само за хора от твоя град а не да се вижда за цялата страна.

3. Можеш да даваш визитки с твоя телефон на пациентите и да им кажеш да ги дадат на някой приятел, които се нужда от такива услуги.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f6ba1e0a99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен най-добре е да се хванеш да работиш покрай хора с по-голяма практика от теб, ако не си. В някакъв център за дентална медицина, или ако няколко човека си наемете помещения. Просто повечето хора според мен си търсят зъболекари по мълвата и трудно се доверяват. Нито реклама, нито сайт много ще ти помогне. И най-вероятно ще стане бавно, трябва да си изградиш име...

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 981fce2c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спомням си те от предната ти тема. Кабинета е на баща ти, ако си същия човек.

"Идеята ми е, че имам чувството, че контингентът от хора в Грабо са такива, които просто си отиват за дадената манипулация, а не си търсят зъболекар"

То по начало това е идеята на Грабо - да търсиш еднократна/моментна аванта.

Ти като цяло питаш за маркетинг, но той си е цяла наука. Учи се 4 г., после се практикува с години, за да станеш специалист, който реално да осигурява клиенти. Не става от днес за утре. Сега тук ще ти кажат няколко съвета, но те едва ли ще ти осигурят кой знае колко работа.

Трябва ти и име. За последното можеш да работиш в голяма клиника, докато си изградиш такова, завъдиш малко връзки, това-онова и чак тогава да дръпнеш някой клиент в своя кабинет.

Аз по начало точно за това не харесвам зъболекарската професия, защото завършваш, а реално ти нямаш нищо. Тепърва ти трябват умения, за да привличат клиенти, а без тях професията ти няма никаква стойност. Тепърва ти трябва и инвестиция за оборудване на кабинет. И ти реално завършваш университета с един гол гъз. За мен насочи се като за начало към работа за такива клиники - поне докато си изградиш име, познати и опит. Например ще се запознаеш с такива, които изработват ченета и после може да се комбинирате - той да ти праща клиенти, ти на него или направо да имате обща практика.

Истината е, че в мометна е фрашкано със зъболекари и конкуренцията е огромна, а за младите и неопитните направо убийствена. Но аз мисля, че и в предната тема ти писах, че няма детски зъболекари. В моя град почти няма свестен детски зъболекар, който наистина да умее да предразполага децата и да ги лекува адекватно. Знаеш, че при децата е доста по-сложно, защото те шават, реват и т.н. и си трябват умения в тази насока. НО пък такива зъболекари са безценни, точно защото малко го могат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9aeaa7c782
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря на всички за коментарите и към номер 3, да аз съм от предишната тема, точно така. Ами това с детските зъболекари може би е така, но аз не умея много много да ги предразполагам децата, а това се учи и се упражнява. С деца също работя, но да се занимавам само с деца ще ми е много трудно и неприятно. Имам пациенти тук таме покрай баща ми, но да се хвана да работя в голяма клиника не си заслужава. Мои колеги ги спукват от работа, има хора които са правили 24 часови смени, и всичко това за по 800 лв на месец. Аз сега ги изкарвам тия пари за по 4 часа на ден. Ще си направя сайт или по-скоро ще платя, за да ми направят и ще си пусна реклама в Гугъл, а това с визитките също е идейно. Иначе сте прави, че най-добрата реклама си е от уста на уста. Пак ви благодаря за помощта, мили хора!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 981fce2c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, пак ти казвам - според мен ти трябват партньори. Бизнес се прави с хора. Сам ще е доста по-трудно. Аз не съм в нещата, ти трябва да си измислиш с какви партньори ще се комбинираш - със зъботехници, лични лекари, какви не знам, но трябва да има някой, който да ти праща клиенти или да предлагате някакви пакетни услуги или да имате обща практика. Не мисли от позицията от зъболекар, а от позицията на клиент - проиграй си сценария какъв проблем ако имаш къде ще отидеш, къде ще те препратят, от къде ще търсиш зъболекар (от нета ли, от познати ли) и се поставяй в кожата не само на един тип клиенти, а различни - къде би търсила една баба, къде би търсил млад човек, къде богат, къде беден. Кой сегмент клиенти има голям избор, кой няма, къде можеш да се конкурираш, къде не можеш. Мисли, мисли, мисли и пак мисли. Точно когато си на задръстен от онформация, точно тогава идват проблясъците. И разбира се, самите клиенти също да ти пращат нови клиенти. За последното измисли някакви привилегии за такива, които ти пращат нови клиенти, за да имат стимул. Между другото на мен ми е много приятно, ако в някой магазин ми подарят нещо дребно, без да обвързано с покупка. Дето се казва може да е едно бонбонче за 2 ст., но поднесено по подходящ начин оставя адски добро впечатление. Помисли и над това. Едно време като бях дете зъболекарят всеки път ми даваше близалка, бонбонче или неизползвана дървена клечка за еднократна употреба или както там се казва, която иначе ползваше да бърка в устите или там каквото правеше и аз много се кефех.

И имай предвид, че при зъболекарите не съм убеден, че завъждането на постоянни клиенти е добра идея. Защото един клиент колко често ходи на зъболекар реално погледнато? В годината един път я отиде, я не и то само за преглед. А за нещо по-скъпо би отишъл едва няколко пъти в живота си. Може би ключа е в многото еднократни клиенти, които да се те препоръчват едни на други, отколкото в малкото "постоянни", които ще идват веднъж на 5 г. Това не е хляб, който би продавал всеки ден на едни и същи хора все пак. Просто давам идея, нямам престава дали съм прав.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker