Как да напусна работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120497)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7270)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да напусна работа
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1624 пъти
Здравейте преди време реших да започна работа през лятото, за да събера пари за първата си кола. Та преди месец започнах работа в била. Държаха ме в невидение какво ще работя там до последния момент и на пъряия си работен ден разбрах, че ще работя в отдел витрина деликатеси (топлата витрина). До тук ок. Обаче в последствие се оказа, че работата там е доста напрегната. И физически и психически. Шефката също е доста строга и постоянно съм в някакво напрежение. След това разбрах, че са ми спестили някои неща за заплатата. В началото ми бяха казали, че ЩЕ ПОЛУЧАВАМ минимум 610 лв. Е да, ама не. Оказало се е, че това е бруто, а реално ще взимам 480 и никой не се реши да ми каже, а в договора (в който си пише) го получих чак няколко дена след започване на работа. Та викам си 2 месеца ще издържа какво толкова, няма да получа много пари, ама пак, какво толкова. Но в последствие получих предложение за по-добра работа с по-добро заплащане. Отидох на интервю и шефката и работата и заплатата като цяло ми се сториха в пъти по-привлекателни, обаче реших да си изкарам месеца, за да си взема поне заплата и тогава да бягам. Та месеца мина и ми остава още един работен ден. Други ден ще отида да кажа, че напускам. До колкото разбрах мога да напусна веднага (без писмено предизвестие), тъй като съм в изпитателен срок, а и шефката ми каза, че ако реша да напускам само отивам и си давам трудовата книжка. Проблема е, че не знам какво да кажа и адски много се притеснявам. Не искам да станат някакви драми или конфликти. Аз по принцип съм си много притеснителна. Дори реших да не казвам, че съм получила по-добро предложение за работа, тъй като ще ме разпитват, а не ми се дава отчет, просто ще кажа, че не ми се работи повече. Вие какви съвети може да ми дадете, за да мине всичко възможно най-гладко? Имате ли някакъв опит в това и как е минало? Благодаря предварително и се извинявам за подробните си обяснения, поста заприлича на роман

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: e46beefb48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиваш и казваш. Искам да напусна, защото това не е моето място. Без излишни обяснения. Такива фирми като споменатата от теб са най-големите експлотатори на работна ръка, дават минимална заплата и наемат 18-19 годишни масово. Свикнали са повечето хора да се задържат по няколко месеца макс, няма да им е нещо ново.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 828656bfd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз съм напускал няколко пъти работа, но аз съм бил с предизвестие.

Аз съм процедирал по следния начин. Подавам си си предизвестието, благодаря на шефа за предоставената възможност, може да кажеш хубава дума за колегите. И така, не се притеснявай, всеки ден напускат хора. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a9d60050db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се притеснявай, никакви драми няма да станат. Те от такива места хората бягат с десетки, така, че едва ли някой ще се впечатли, че искаш да напуснеш. Отиваш с трудовата книжка и казваш, че искаш да те освободят по взаимно съгласие и готово. Не е нужно да им обясняваш защо точно искаш да напуснеш. Просто предупреждаваш и толкова. Щом си в изпитател срок, още по-добре, даже и един месец предизвестие не им дължиш. Отиваш и казваш, че "от понеделник не си на работа при тях" и точка. Те са длъжни да ти оформят документите. Както казах на такива места хората се назначават и напускат на тълпи, така че отдавна са свикнали и никой няма да се впечатли. Спокойно! Явно ти е първа работа и за това се притесняваш толкова, после така ще свикнеш, че хич няма да ти е проблем.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 244e04c7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто казваш, че не е твоето място. Не им дължиш други обяснения. Пробвала си, не ти е харесало и така. Не могат да те спрат, не им дължиш предизвестие дори. Само гледай да ти изплатят заплатата и за неползваните отпуски парите, длъжни са по закон.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker