И това ми било живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

И това ми било живот
преди: 15 години, 9 месеца, прочетена 5528 пъти
Здравейте, не търся съжаление или помощ - държа това да е ясно просто - изпитвам адски гняв и злоба към ЦАЛА БЪЛГАРИЯ - мразя държавата си мразя родината си!!!

Имах възможност да поработя навън, прибрах се в БГ по-рано отколкото трябваше, защото "хаир" мн от чужбина няма - исках да започна работа тук в Пловдив, исках да се развивам а в момента моята любима държава освен да се старае да ме унищожи нищо др не се постига. Tрети месец съм без работа - трети месец - на интервютата буквално си правят гавра с теб - задават се въпроси за които не им влиза в работата, като например: "Как се издържате след като не работите от къде съм взимала пари" - и този въпрос го задават от доста голяма фирма в П-в ...

И куп др неща супер дразнещи... със символични заплатки от 320 лв - това не знам нормално ли е? Дори в jobs.bg един ден имаше обява за работа като стажант за 1 euro на месец?!

Кажете ми мили хора кой нормален ще работи за такива заплати една сервитьорка в момента в П-в взима повече пари от еидн работник в офис - накъде отиваме ние -от злоба и бяс не се сдържам. И най-най-прясното одеве се прибрах от "работа" - два дни ходих за да ми се каже, че тва е било пробно и че трябва да чакам, още две кандидтки да идат така пробно за да видят как се справят - почти съм убедена, че това не е вярно и че те имат свой човек който ще сложат ...

Е мили хора кажете ми как жена на квартира със супер разходи особенно през зимния период може да се оправи - като трябва да плаща на топлофиказия за шибаните тръби, че минават през стаите минимум по 60-лв на месец?! Да живея на квартира с други хора, не съм на рокфелер малката дъщеря за да си позволя лукс - живея в стар апартамент, на възможно най-ниската цена с възможно по-поносими съквартиранти, които не са от особенно предпочитание - нямам избор да така е.

Знаете ли какво завиждам на младите хора които прекратяват страданията си - това са много силни хора - ако те са със слаба психика - те имат и достатъчно сила в тях да посегнат на собствения си живот - и без значение, че това не го одобрявам - те за мен са силни хора - да това е бягство от проблем и е глупост, но понякога повярвайте ми яко ми писва от всичко и всички.

Всеки много иска, ама какво дава - толкова нещастни работодатели има, че просто не знам с кой акъл правят интервюта те трябва да се молят някой да иде да им работи по 6 дни в седмицата за няма и 250 лв - каква е тая подигравка бе хора. Аз като ида в магазина за няма нищо оставям луди пари - а определено не ям хайвер и синьо сирене.

Грам не съм добре на ръба на нервна криза съм - само глупости да слушаш - ОМРЪЗНА МИ дойдох си за да дам от моя ресурс и потенциал на тази държава а взамяна як плесник зад врата - резултата инфлацията бързо изяжда изкараните пари от чужбина а те не бяха много само 2000лв за 6 месеца яко бачкане - има хора тука ги изкарват на ден а аз се трепах в амоняка за тях ...

Винаги ще има винаги е имало и винаги пари при пари ще ходят, за подкрепа от приятели не ща и да чувам дума на достатъчно години съм за да знам, че приятели никой няма - всичките много знаят отстрани, когато си намерят работа нищо, че до онзи ден и те са се тюхкали като мен - малко са истинските приятели и това е семейството, за жалост майките ни обират цялата парса - както мойта я обра одеве.

Е какво да правя - не мога да се гръмна - нямам пистолет - нямам работа - нямам нищо и пари нямам това ли беше? За това ли се борим -да свършим така-Без нищо?!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 9 месеца
hash: 402b6a6696
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дам съгласен съм с теб, но казваш че си се отчаяла от родината си, а аз питам защо не остана в чужбина щом тука не ти харесва? Навсякъде е така и винаги ще бъде така за жалост.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 203ec7565e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото там си никой, а човек с икономическо образование наистина може да бъде полезен на страната си, а не просто един берач на гъби в Шотландия който не знае ден ли е нощ ли като влезне в гъбарника ... към питането на първия коментар.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 203ec7565e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Държа да се извина за грешките които съм допуснала - това е защото бях наистина побесняла и всичко ми се премрежваше от бяса, който ме обзе...

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 919813cc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам дали мога да бъда полезна със съвет. Мога да ти кажа, че съм изпадала в подобна ситуация. Аз разбрах няколко неща:

1.Трябва да знаеш цената си.

2. Да имаш избирателно търсене към определени работодатели.

3.Ясно да знаеш какво можеш, какво предлагаш и какво търсиш. Понякога е възможно да се направи компромис със цената - т.е. да се примириш и да започнеш при по-ниска заплата от тази, която си си определила. Важното е да започнеш някъде. След това ще продължиш да търсиш и вероятността като работиш да си намериш работа също не е малка.

Предимството е, че не си толкова зависим и изнервен от факта, че нямаш никакъв доход. Просто ще търсиш или по-добре платена работа или ще започнеш работа на две места и нещата ще си дойдат на мястото.

Има много калпави работодатели и некоректни хора - но ти не си за тях и те не са за тебе. Какъв е проблема? При тях можеш да попаднеш случайно, когато с в крайна зависимост от някакъв доход и когато нямаш избор. Но ти имаш избор, имаш умения, имаш квалификация, имаш и изисквания.

Моят съвет е да проучиш пазара на труда и да се ориентираш към някаква дейност, която обичаш и в област, където си силна. С други думи да попаднеш на точното място и при точните хора. Критерият не трябва да бъде само ПАРИ. Те са важни, но също така е важно и отношението към ЧОВЕКА. Това според мен е водещото.

Не губи надежда. Не допускай да те обхване злобата или депресията, не си позволявай да изпадаш в депресия. Ти си работила в друга страна и си се справила с предизвикателствата. Тук си в Родината си. На никого не му е лесно. Дано скоро да се похвалиш, че си намерила работата, която ти е на сърце. УСПЕХ!

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 26e23a72e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Извиняваш се с куп грешки, не е "извина", а "извиня", после след "грешките" има запетайка, после след "това е" -пак запетайка и т.н.

Аз съм инженер, не съм учител по български език, но ти ме дразниш ужасно - лигава и неграмотна си, ако се самоубиеш близките ти ще се съберат, хапнат, пийнат, поплачат малко и животът им ще си продължи, а теб ще те изядат червеите без време.

Просто престани да хленчиш тук!
Много ми е интересно като живееш под наем защо майка ти ти обира "парсата"?

 
  ...


...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 3e5ce26de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съгласна съм с момичето, че държавата ни е мащеха за децата си. Аз съм шивачка по професия, което по принцип не е лошо, ако всичко е както трябва във фирмата, но не е-скъсваме се от работа и извънредни, а от юли не сме вземали заплати, все ги вземаме другата седмица или 'утре' направо се гаврят с труда ти.

В понеделник е национален празник, а ние ще работим, защото миналия празник сме почивали - 06.09 ами то си беше събота, така че не виждам проблем и какво като сме почивали, по същата логика мога утре да не отида на работа защото днес съм работила, няма събота няма неделя, работиш до изнемога, а като попиташ за заплата или разценки те гледат накриво. Това е България, нашата мила родна страна.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 378c81be14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здрасти. Прочети всичко докрай за да не съжаляваш.
Разбирам те много добре. Не се паникьосвай и не изпадай в депресия, защото три месеца са едното нищо. Аз бях с години без работа (инженер съм), съответно "приятелите" изчезнаха, без близки, с проблеми със здравето. Правех си сметката едно ядене да не е повече от 50ст. в буквалния смисъл на думата, а по едно време я карах само на варени картофи, защото килограма е 50ст., дребните 30ст.

Не се засягай, но човека който е писал за правописните грешки е прав. Само като кандидатстваш за работа и напишеш автобиографията и молбата си, грешките ярко блестят пред този, който ги чете и се сещаш какво става.

Преди време се запознах с едно момче, което завършваше психология. Той ме свърза с негова колежка (следваха заедно - също психология), която едновремено работеше в посредническа агенция за работа. Тя ми даде формуляр по европейски стандарт за автобиография и ще ти кажа, че няма как да не "хване окото" на работодателя или поне да му направи впечатление, че е такъв, а не е обиковен. Тя ни даде (бяхме няколко човека) не по-малко от 30 съвета, чисто психологически (записал съм ги), какво да правим по време на интервю и как да се държим, за да бъдем избрани от работодателя, при това на по-голяма заплата. На практика са съвсем дребни неща, но с много голям ефект. Аз продължих да си търся работа и стана така, че на първите две места където кандидатствах се явих на интервю в един и същ ден - преди и след обяд. Деня беше петък. В понеделник вече бях на работа, с два пъти по-голяма заплата отколкото съм се надявал някога преди това, че ще намеря и с трудов договор. Слава Богу. Известно време след това ми се обадиха и от другото място с покана да отида при тях.

Ако искаш ще ти изпратя формуляра за автобиографията по скайпа и съветите на имейл, за които стана дума, като ти казвам, че за много от тях хората правят точно обратното на необходимото. Като ги видиш ще разбереш и осъзнаеш много неща.
Аз имам желание да ти помогна. Можеш да ме намериш на dvmiv@abv.bg

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 378c81be14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей. Пропуснах да ти пиша, че това, което си мислиш за прекратяването на страданията от младите хора - "много силни", със "слаба психика" и с "достатъчно сила" за да си прекратят живота, е меко казано невярно. Не виждаш ли само в това изречение колко са противоречията?

Ясно е, че в момента психиката ти е разклатена, но не се отпускай, а се стегни. Ако искаш ми пиши.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 356fd6340f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз съм много малък да ти дам съвет, но е така както ти го казваш, дори да си супер известен в България, в чужбина си никои или просто както наричаха мене "Ил Булгаро" :D което ми звучеше малко странно.

Не те приемат един от тях а винаги ще бъдеш чужденецът които е дошъл да работи при тях :(. Както и да е аз съм още млад за да мислия какво да работя но, то ще е определено ивън страната ако нещата не се променят де :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: d4c4e6109a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм на момче 23 години, чудех се чудех се и накрая реших да се занимавам с дизайн.. звучи трудно и трудно достижимо, хванах се научих 3d max, Vray и т.н. Започнах да правя проекти на интериори лека полека да се уча, в крайна сметка открих че доста фирми търсят такива хора понеже няма.. ако има са заминали извън България.

Започнаха една през друга да ми предлагат работа, аз се занасях с тях по интервютата :) В момента работя с 3 фирми като дизайнер на хонорар и те треперят да не ме загубят като кадър, пробвай моя път, може да успееш, просто намери нишата която се търси и в която няма специалисти, тогава няма да ти предлагат 320 лв а 2000 :)

Само от една фирма плащат 200 лв на черетж който става за 1 ден. Мисли, използвай интелекта си, изучи нещо което се търси и ги върти на пръста си.
Успех.

 
  ...

...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 26c7d81ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мила какво става, намери ли нещо? На хората, които казват, че трябва да си знаем цената, ще им кажа, че именно защото си я знам не се съгласявам на 300 лв., заплата!! Номер 12 може ли да дадеш някакви координати да ми обясниш малко по-подробно за тези програми, много ще съм ти благодарна.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: d4c4e6109a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   (До 13 от 12) urbanlegends@mail.bg ми е майла, ти авторката на темата ли си? Да ти обясня едва ли ще успея, дизайна като цяло е нещо много по обширно от няколко програми, те служат единствено за визуализация на това което си измислил, конструирал и прочие. Програмите имат ключов фактор понеже на ръка ще е много трудно. Искаш да навлезеш в дизайна ли? Пътя е много труден и трябва сам да си го пробиваш, ще трябва да отделяш много време всеки ден...

Запиши се после някъде интериорен дизайн или някаква форма на начална архитектура, колкото да имаш кетап, останалото е ума ти да сече като бръснач :)) Пиши ще ти пратя някакви материали.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 5f0b6b2b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ако , Модераторът беше така добър да ми побликува многобройните изказвания ,щехте да знаете ,че работя за 500 лв в П-в -първоначално,но понеже на са го направили ,
съответно нямате тази информация.Тук е подходящо да спомена ,че е място,
явно само за хора,които могат да нападат и да обиждат ,а не за хора ,които могат да се защитят!!!!
Деси-Авторa :d_rusekova@abv.bg -за връзка на номер 14 тук може да ме намериш!

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: fbc603075f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Брато, спасявай се, не си за тука. С твоя мързел и ниска диплома цял живот само ще се оплакваш. Бягай далече, там ще те разберат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker