Бедно CV - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Бедно CV
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1825 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 19 години, съвсем наскоро си взех дипломата за средно образование и сега ми предстои да си търся работа. Замислих се, че ще ми трябва автобиография (CV), разгледах доста образци и бланки в интернет, но се оказва, че CV-то ми ще стане много бедно. Нямам абсолютно никакъв трудов стаж, нито опит, нито някакви постижения, с които да се похваля. Доколкото знам CV-то е важно и се обръща внимание точно на тези неща. А аз ще мога да си напиша само името, телефона, адреса, училището.. Чудя се дали въобще някой ще може да ме вземе на работа. Малко се притеснявам именно и заради опита, който нямам. Някакви съвети? Вие имали ли сте такъв проблем, как сте се справили, как си намирате работа и каква ви беше първата работа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 09c5f85d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще те вземат, на места, където има голяма текучество, стига да имаш желание. Запиши се нещо да учиш, все пак си на 19.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5ee15c1f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не трябва автобиографията да е твърде дълга, но трябва да направиш добро впечатление. Важно е да я съставиш в зависимост от позицията, за която кандидатстваш. Избягвай клишетата и много важно-НЕ ЛЪЖИ в автобиографията си. Бързо ще те хванат. Пиши грамотно, оформи я добре и няколко пъти я провери за грешки. Може да я дадеш на майка си или баща си да я прочете, за да ти даде още насоки. Не е задължително да напишеш само името, адреса, специалността и телефона. Опиши каква си всъщност-общителна, дали лесно би могла да работиш в екип, в какво те бива. Представи положителните си качества и успех.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 10ffd821c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От авторката : Истината е, че съм точно обратното - притеснителна съм, общувам, но ми е трудно, не съм много смела и бързо се панирам, а именно за това не искам да лъжа, че комуникирам добре... Но все пак трябва да работя нещо, нали?
До номер 1:Не ме приеха в университета

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1fc4db83e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,

Всичко за което се чудиш вече си го написала. Прочети написаното от теб и си задай въпроса, след като няма опит, тогава как на го добия? Какво да правя? Мисли креативно.

Има два вида работа - квалифицирана и неквалифицирана. Има и три метода на работа - силова, интелектуална или комбинация.

Въпроса е какви интереси имаш и каква искаш да бъдеш?

Коя съм аз, какво съм направила / искам да направя, кава / какво искам да бъда и как да бъда това което искам да бъда?

Позиционирането в различни роли би ти дало различен опит. Това включва и опит с хора - клиенти и опит със колеги.

Проекти, доброволстване също може да ти дадат опит. Работа може да се намери накаква чрез интервю, както и от уста на уста чрез познати.

СВ-то играе роля на описание на човека. Тоест коя си ти и каква дейност си извършвала в периодите които вписваш (учене, работа, доброволстване, проекти?) какъв опит, познания, умения си добивала. Обикновено когато хората се продават описват постиженията си, особено ако са извършвали дейност за някой друг (да речем фирма) със какво са й помагали.

Това е защото бизнесите съществуват за да генерират печалба. Работници си наемат за да поддържат функционирането на бизнеса, както й неговият растеж. Това разбира се във България не се разбира особено и интелекта на човешкия капитал рядко се използва в компаниите.

Идеята е да се надградиш някак, като в последствие ще може да се продаваш. Това отнема и време.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d6985d94b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти си в началото на трудовата си кариера,естествено,че ще ти е бедно.Работил съм човешки ресурси и съм се убеждавал,че много богатите СВ са пълна трагедия.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f025dab48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей!
Работил съм като барман, сервитьор, чистач, разносвач, че даже и "хамалин".
Имам 4 години опит в кухни, последните 2 са като професионален готвач.
Имам също така 4 години опит като програмист, с образование.

Знаеш ли, колко опит имах, когато бях на 19? А знаеш ли какви квалификации имах?
Нула и при двете!

Споко! На 19 не се предполага, че ще имаш сериозен опит, не и в България. Започни да си търсиш работа, като барман, сервитьор, продавач или нещо подобно. Моят съвет е, да им кажеш, директно че нямаш опит и сикаш, да е научиш. Но внимавай! Ще има нещастници, които ще се опитат, да се възползват от теб с някакви откаечни условия от рода на - Три месеца без пари и подобни... Всичко, над две седмици си е чиста експлоатация.
Моята първа рабта, беше като сервитьор. Не беше лесно, но я намерих на късмет. Търси и ти и ще се намери нещо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 504a030901
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Естествено. Всеки като завърши няма никакъв стаж, за това обикновено първата работа на човек не е кой знае каква. Аз например бях продавачка в магазин за дрехи. Задължах се само за лятото, защото ме бяха приели в университета, но няма значение, важното е, че мече имах какво да напиша в СВ-то. Колкото до прочутите умения за които говориш, ами винаги можеш да пишеш неща като компютърни умения, желание за развитие, умения да общуваш и подобни. Това са все неща, които със сигурност можеш. Ако имаш шофьорска книжка, също можеш да го напишеш, знания по език-също... и така вече няма да е съвсем празен лист. На 19 си и никой не очаква да имаш огромен стаж.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f025dab48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Само корекция към номер 2

Лъжи, ама умерено. Нека ти обесня нещо - компанията ти, може да изиска от теб ВСЯКАКВА информация - здравсловно състоятни, финансово състояни, досие ... Но ти от нея, не можеш да поискаш нищо. Ако компанияа види, че ще спести 50 лева, като се преместят в по-малък офис, то са напълно способни, да те оставят на балкона, да работиш на студ и жега. И един ден, някой ще те привика в офиса, ще каже нещо за "финасновта криза", ше те изритат и изобщ няма да им пкуа за теб. Ако бяха честни с теб, щяха да ти кажат, че имат проблеми с финансите, преди половн година, за да можеш, да си потърсиш нова работа ама не им се рискува, да те загубят ...
Затова - не бъди прекалено коректен с непознати, чиято цел е, да правят пари от теб. Пиши 2 месеца в бара на чичо си, продавач в сладкарницата, където познаваш брата на собственика, някакви такива ...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 418d05a778
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Работодателите ни масово имат много ниска мениджърска култура. Да, все пак зависи от естеството на ангажимента, но мен винаги ме е водило усещането за личността на човека отсреща. Понякога съм предпочитала именно хора, за които това е първата работа, защото мога да ги моделирам така, че да се "напаснат" с позицията, а не да ми кажат в един момент "аз не съм свикнал да работя така, правя го по друг начин". Две поколения млади хора са ми минали през ръцете, интуицията ми никога не ме е подвела. Не съм им искала дипломи, не съм искала си-вита, не съм гледала оценките им от гимназията, нито пък ме е интересувало къде са рабтили. В човека отсреща виждам културата, желанието за работа и готовността за поемане на отговорност, останалото - да го въведа в работата, вече е моя задача.
До ден днешен сме приятели с първия ми работодател, който ме взе на работа без дори да съм учила тази специалност, да не говорим за стаж. Питам го веднъж: защо, бре, човек ме назначи тогава като ме видя, че съм шушулка неориентирана, и чувам: "Защото на интервюто спомена, че обичаш природата, такъв човек не може да е безотговорен, а другото се учи".
В областта на медиите работя, между другото.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 39b561d898
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти :)

Намирането на някаква работа (към момента) ще е лесно, аз обаче, искам да ти обърна внимание за бъдещето.

Казваш, че имаш проблеми с общуването - запиши се на уроци по актьорско майсторство, има си школи.
Потърси стажове, има доста културни и арт центрове в София (ако си от София). Ще се запознаеш с интересни хора, от които може да имаш полза, със сигурност.
Потърси си работа, макар и първа, която е по-интелектуално ангажираща, а не с физическа насоченост, защото си жена, и трябва да се пазиш, имам позната, която си докара дискова херния, защото мъкнеше чували с дрехи (продавачка в магазин за дрехи). Потърси работа като рецепционистка, секретарка, макар че не знам дали знаеш чужди езици. В някои дентални клиники не искат денталните асистенти да са с мед. образование, може да потърсиш. Може и да ти хареса, и да се насочиш в тази сфера.

Вложи заплатите (ако ти е възможно) в курсове по език (рядък е най-добре), графични програми за дизайн и висше образование.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e370e9b846
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей авторка. Аз съм момче на 19 моята работа е същата CV ми е по бедно от един клошар. Но все пак сме още млади и нямаме стаж. Не се отчайвай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker