Защо офисите на фирмите са на неудобни места? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо офисите на фирмите са на неудобни места?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1893 пъти
Здравейте, омръзна ми всички фирми да са в Бизнес парка на Младост или подобни далечни дестинации на м&та си Райна. Чух, че в Америка младите хора все повече търсели офиси в центровете или поне в кварталите близо до тях, защото тези офис паркове ги потискали. Ами и на мен така ми действат, но май у нас тепърва се строят такива, а в центровете и в околните квартали като Изток, Лозенец, Гео Милев закриват офиси. Е то хубаво, ама ако не си от Младост Бизнес парка ти е много далече, на мен и с метро ми отнема до час път в посока, защото докато отида до метрото. Много от тези офиси, като на Кока Кола извън околовръстното са трудни за достъп дори и с метро, трябва да ходиш из пущинаците. Едва ли не с кола е най-удобно, но аз мразя да карам и да пътувам с часове с метро или друг транспорт. Няма ли нормални фирми с офиси в центъра и вътрешния ринг около него - Гео Милев, Слатина, Изток, Изгрев, Лозенец и т. н.? Май фирмите толкова гледят да спестят пари, че още малко ще идат в Ботунец за по-евтино. :D Реално тези отдалечени офиси са удобни само за някой, който в случая живее в Младост или край Околовръстното.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0dae41c2a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз работя за минимална заплата пътувам час на отиване и връщане до Студентски град. Но никой няма да премести местоработата ми да ми е удобно на мен :).

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7085b9e7a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   DXC ли си?
Еми така е. Свиквай!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7326bf3a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Чудя се, дали понякога ти става малко страшно.... да застанеш в огледалото и да видиш собствения си странен поглед...
Ако ли не, пробвай да ги говориш такива пред някой човек - сещаш се, некой нормален...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 420d225160
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Въпроса идва от там че не знаеш какво е да имаш бизнес, да предлагаш продукти или услуги и да генерираш печалба. Не знаеш какво следване на закони, извършване на счетоводство и финанси. Не знаеш какво е SWOT и PESTLE анализ. Това не е обида, това са неща които можеш да проучиш.

В много от случаите градовете имат така наречените централни места, където различни бизнеси имат офиси. Тези централни места са на хубава локация достъпна до преминаващите. Също така обаче, наемането или купуването на тези локации могат да бъдат и скъпи. Тъй като бизнесите имат бюджет, независимо дали са нови, стари, малки, развиващи се, големи, трябва да се направи калкулация относно възможността за наем. Наема не е единственият разход. Това включва цени за лицензи, електричество, вода, интернет да речем, вътрешни материали които се използват, абонаменти които се плащат за програми, заплати, какво ли не. Има куп неща които оказват влияние, а всичко опира до бюджет. Ако е нов бизнес особено, идеята е да оцелее, нали?

Много е относително винаги.

Запиши се да учиш бизнес.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6cc58c6c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами купуват земята там също и така. Ние се изживяваме като Америка , а купуваме изхвърлените коли на западна Европа

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c1396246bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А замислял ли си се как се паркира в централните квартали? Работя в офис в Лозенец и това е много голям проблем на всички колеги.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a0b3c7a8d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А замислял ли си се, че светът не се структурира така, че на теб да ти е удобно?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2008aedae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ако става дума за малка фирма, с 3-ма служители не е проблем да наемеш офис и в центъра, но когато става дума за голяма фирма, ами първо в центъра не винаги има подходящо място и второ, знаеш ли какъв е наемът на такъв офис? Ами огромен. Така, че Бизнес парка е построен с такава цел, там да са изнесени офисите на големите фирми, в които работят стотици хора. Като не ти харесва си потърси работа в малка фирма, с офис на 10 мин. от вас, но ако искаш да работиш в международна компания, не се сърди, че офисът ти е далеко, а и нали се сещаш, че не си единственият, който работи там? Е, няма как на всичките хора, които работят там да им е удобно. Един живее в един квартал, друг-точно в противоположния край на града и винаги ще има някой, който трябва да пътува по 1 час.
А и ако си мислиш, че тук ти е неудобно, премести се да живееш в чужбина, да видиш там как се пътува до работа. Ти знаеш ли, че има хора, които всеки ден пътуват по 100 км за работа? И не правят драми от това!
Като не ти е удобно, напусни и си намери работа до вас. Ама да няма мрънкане, че е малка фирма и заплатата е малка. Едното за сметка на другото. Кока Кола или някоя друга международна компания няма да си премести офиса за да ти е удобно точно на теб.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cba8f68fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щото са идиоти, в София е точно всичко наопаки, в сащ големите корпорации имат офиси в самия център, строят си сграда и са си там, а тук наопаки, както казваш - едва ли не по спалните квартали. Тоя бизнес парк е пълна простотия, ама все пак е на оня охлюв плевнелиев, няма как да е друго :D

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 296d49515c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Защото наемът им е по-нисък по този начин. Да наемеш офис в центъра на града на хубавите места си е доооста скъпо.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6c873218ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако малко се замислиш и се поставиш на тяхно място, е много просто. Дори не е заради парите.

Значи на центъра има смисъл да отваряш офис, ако дейността е такава, че се разчита на пътникопоток. Примерно магазин за дрехи. Няма смисъл да отваряш магазин за дрехи в промишлена зона, тъй като никой няма да се юрне там да пазарува. Отваряш си магазина на центъра, в същата сграда си правиш едно офисче, където си слагаш счетоводител, секретарка и един кабинет и готово. Ако магазинчето е малко, дори и склада можеш да си събереш някъде. Ако не - може само склада да ти е някъде по в тъча.

Но при производствените фирми като кока-кола би било невъзможно да имат офис в централна част. Първо - на тях им е необходимо огромно пространство. Ти как си представяш на центъра да изтърсят толкова оборудване, машини, цехове? То чисто физически не е възможно, защото няма толкова пространство.

Второ - постоянно ще идват тирове да товарят стока, да носят суровини и материали. Според теб възможно ли е примерно на центъра да се изтърсят 10 тира едновременно да товарят?

Трето - толкова работници, а те не са малко, трябва да имат пространство да паркират. Ако се изтърсят 100 фирми с по 1000 работника на центъра, какво правим?

Четвърто - за произведствени предприятия често се налага използване на по-специфична инфраструктура като например трифазен ток. В жилищен квартал по-трудно се прекарва такъв, а и може би е рисковано.

Дори и да оставим цените на наемите на страна, от чисто организационна гл.т. на тях няма да им е удобно, офиса да е на центъра, складовете и произведствените бази да са на майната си. Ти как си представяш директорите да кръстосват по 10 пъти на ден между офиси, складове и цехове в различни части на града?

На теб може да не ти е удобно, но на тях им е. На живущите на центъра също. Защото ако въпреки натоварения трафик и липсата на паркоместа им изтърсят няколко такива фирми, там просто ще е невъзможно да се разминеш.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0a30bfa4be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   8, то и в международните компании не плащат кой знае колко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 37a5a33e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   А който не живее в София да се оплаква ли, че всичко е в София? :D

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e13886abf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 12 го е казал много добре. Какво ще стане в противен случай с така или иначе претъпкания център на София? Общината Не може да се справи с автомобилния трафик, камо ли ако цъфнат небостъргач до небостъргач. А и архитектурата в центъра на София е визитна картичка на града. Не ми се мисли и с наемите на жилища около Витошка и 5-те кьошета какво ще се случи, ако там се съсредоточат още хора.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: dbd971dea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Защото светът не се върти около теб.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e11f9408be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Само българина е с големи претенции. Като една моя позната, хем работата да е наблизо, хем да е за голяма заплата и хем да не работи. В чужбина хората пътуват всеки ден 100км. в едната посока да отидат на работа, само ние искаме работата ни да е срещу нас. Едни познати в европейска държава всеки ден пътуват по 35км. в едната посока, и това е малко.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 93658d5539
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Е така, за да те дразнят! Стават сутрин и първата им мисъл е как точно на теб да навредят, да ти е гадно. Щом пътуваш един час с транспорта до Бизнес парка, значи и ти си от периферията, от центъра до там е по-малко. Кола не ти се кара, с транспорта не ти се пътува, що не се замислиш да си смениш работата? Иди на село, сей си в градинката, давай си животните на пастирите сутрин, вечер си ги дой и това е. Малко болницата ще ти е далече и киното, но пък всички офиси са ти под ръка, хахаха.

Явно не разбираш, че всичко има цена. Ако се набутат в центъра и си построят паркинги, че да ти е удобно, нали трябва да плащаш повече за продукта им. Тогава пък да не мрънкаш, че ти е скъпо.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a99824834e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Правят го за да пестят. А служителите като постъпват на такова далечно място да искат повече заплата-поне с 30% повече отколкото в центъра.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker