Къде мога да си потърся работа с тези умения? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Къде мога да си потърся работа с тези умения?
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2109 пъти
Привет, няма да съм многословна, ще карам направо.
От изключително бедно семейство съм, нашите нямат пари да ме изучат, а и не са ми длъжни. 2016 завърших училище, записах хубава специалност в НВУ, но се разболях отново и се наложи да прекъсна за дълго. Напуснах и тогавашната си работа, която беше доста доходоносна.

Сега, обаче, мечтая за друго, а именно да продължа да уча, само че друго. Пак работя, но на друго място и за малко пари, с които едвам преживявам. Умея да пиша добре, грамотна съм, знам чужд език почти перфектно. Ще ми се и съм почти сигурна, че мога да се справя добре с редактиране на текстове, писане на статии, превеждане и тн, но не знам къде да си предложа уменията. Търсила съм много в Интернет, пускала съм обяви, но нито намирам, нито ме търсят, а наистина имам желание да работя, мога го. Парите също биха ми дошли добре, за да успея да завърша висше. Това е и една от най-големите ми мечти.

Пиша ви, за да попитам, къде мога да си потърся такава работа като допълнителна, ще мога ли да си изкарвам поне 100-200 лв месечно от това или не си струва?

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: b5abaa1cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От всичко прочетено, ми се струва, че нещата при теб не са много зле.
Просто трябва да си изградиш план за действие, но може би си толкова притеснена, че не може да се погледнеш отстрани.
Затова ще ти дам съвет, според това което си написала.
Доколкото разбирам, най-належащият ти проблем в момента е, че работиш за малко пари. В такъв случай, по добре вместо да търсиш втора работа, търси нова работа на която се плаща повече.
След като вече ти влизат достатъчно пари, за да не се налага просто да оцеляваш може да събираш пари за семестри и да завършиш нещо, в което трябва да се пише като журналистика и българска филология, или дори английска филология, защото с нея ще може да работиш после и като журналист, и като учител, и дори като мениджър в компания. Всичките тези науки ги има задочно и ще може да продължиш да работиш. Написала си, че би се справила добре с превеждането. Има преводачески компании, които взимат и студенти-лингвисти, и работата може да е допълнителна и дистанционна, но обикновено искат два езика. Колкото по рядък езика, толкова по добре. Според българското външно министерство нидерланския и италианския се нареждат сред редките езици в България, заедно с хинди, китайски, арабски и още, и още.
Трябва да проверяваш в jobs bg , в раздел дистанционна работа и в София, където са повечето обяви. Има един трик при кандидатстването в jobs bg - трябва да си сред първите подала CV, затова много помага приложението за телефон, в което може да влизаш често, докато си в тоалетната, в обедната почивка. Но ако започваш да кандидатстваш за работа публикувана преди 5 дни или е изминал цял ден, има шанс никой да не ти отвори CV-то. Разбирасе в големите солидни компании, има екипи които проверяват всичко щателно, но практиката ми е показала, че това е много малък процент от фирмите.
Улича си в НВУ, в Търново като кадет ли? Също много добра възможност, защото после се подписва 5 г. договор и те разпределят някъде в България, а пансиона по време на обучението там е пълен. Ако може да се върнеш, няма да сгрешиш. Работиш първа категория и уважавана професия в обществото, а писането може да ти е хоби.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 1d85c07a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зависи какъв е езика който знаеш. Ако е език, които много хора владеят, английски, испански и т.н. ще ти е по-трудно, ако обаче е рядък език, примерно китайски, корейски и т.н. имаш голям шанс да си изкарваш пари като преводач. Поразпитай из преводаческите бюра.
А и не си струва да учиш в НБУ. Струва прекалено много пари спрямо знанията, които ще получиш там. Да не говорим, че в бъдеще никой голям работодател няма да те приеме като сериозен специалист с такава диплома. Там учат предимно плеймейтки, мЪнекенки, богаташки синчета и подобни на които не им трябват реални знания, а само диплома.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 371ab2bf0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом знаеш език може в кол център, ако си в София.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 33c2c40aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Моля модераторите да ми позволят да публикувам сайта: https://www.freelance.bg/ Там има такава работа, каквата търсиш за копирайтъри. Като за начало сигурно не владееш SEO оптимизация на текстове, потърси човек който не търси добавяне на кл. думи. Бих те посъветвала обаче да почетеш малко в тази насока, ще ти е от полза, а и повечко пари ще можеш да вземе. Аз работих такова докато си стъпя малко на краката, изкарва се доход, не голям но достатъчен. Всичко зависи от теб самата, колко ти се отдава и колко време отделяш на ден. Аз например искарвах за час и малко отгоре поне едно 15-20 лв. и това само от една статия. Опитай, направи си профил в сайта и кандидатствай по обявите. Успех ти пожелавам!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 6a15433f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Upwork, Fiverr - като фрийлансър.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 8570ea48dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ти от бедното семейство си търсиш някаква работа за да плащаш на НБУ?Колко ти е семестриалната такса 1300-1400лв?Поучи малко влез в държавен ВУЗ-има доста задочни форми вече-таксите са около 400 лв на семестър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 7d99a4a662
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бавачка. Покрой карантината може и да успееш.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f10f9034ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хора, НВУ и НБУ са два различни университета. Не четете като хората или не знаете?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker