Каква професия да избера, като нищо типично не харесвам?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Каква професия да избера, като нищо типично не харесвам?!
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2136 пъти
Отдавна заръших - Стопанство и икономика, но не се виждам да работя в офис, от първата седмица съм като в някаква каторга, особено тези големи офиси тип краварници със 100 човека. За 6 години след завършването смених толкова много фирми и никъде не мога да издържа повече от година, самата среда - все същите мокети, сиви стени, стъкларии, папки, метал, отворени пространства ме потиска. Често длъжностите са банални - чисто административни.

Какво наистина ми харесва ли? 3-4 неща: Да преподавам - много обичах да ми дадат да проверявам контролни, да пиша на дъската и като цяло като работна среда много би ми харесало да преподавам в класна стая. Като дете си играех само на няколко професии - музикант, учител, авто дизайнер и архитект! Не ме бива хич с цифрите и математиката, та не станах художник или архитект.

Много ми липсва учебната обстановка, писането на дъска, ранното ставане сутрин. Полу-професионално харесвам и музиката, но с нея трудно ще се изхранвам, по-скоро става като хоби. Обичам да рисувам и чертая, но твърдо НЕ искам да се занимавам с графичен дизайн. Третото е всичко свързано със селските райони - екология, сел. туризъм, агрономство, фермерство. Нямам диплома по никое от тях, не ставам да тежък физически труд, туризмът за сега е много зле, а еколозите у нас едва ли са много добре.

Имам няколко сертификата по английски и ИТ умения, както и за въведение в програмиране на Python, дали да се пробвам за учител по ИТ и/ли английски в някое средно училище? Не знам как се намира работа там, по сайтовете само частни училища пускат обяви, но само като си представя учебната среда и ме наляга носталгия. Почти всяко училище за мен е приветливо отвътре повече от всеки офис на фирма, нищо че не са толкова лъскави. Лъскавата студенина на офисите ме отблъсква, дори като че ли предпочитам държавните школа пред частните, точно защото не са толкова фалшиво лъскави.

Само като си представя да прекарвам работното си време в класни и учителската стая и се радвам много повече, а като си представя който и да е офис страдам. И да, предпочитам глупостите на учениците пред гадостите на някои възрастни. Нищо от типичните неща - офис дейности - продажби, маркетинг, мениджмънт, продажби, аутсорсинг, програмиране не ми допада като кариера да го върша всеки ден, харесват ми само изкуствата и да преподавам. Моля помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: ce403ed8d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ще си добре ако си учител по Информатика и Английски. Можеш и в някоя частна школа да преподаваш даже и да нямаш педагогическа правоспособност.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c237f6de1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учител по икономика, това, за което имаш диплома.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: fbb045370b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ако го прочетеш внимателно и се замислиш над това, може да промениш живота си. За да разбереш какво те влече, трябва да познаваш себе си на най-дълбоко ниво. Това се постига по много начини. Един от тях е Изолация, тишина, наблюдение. Всъщност е много просто.. Само как звучи.. - Да наблюдаваш това, което те влече. Истината е, че е много просто това. Въпроса е, че в живота ни има много голям шум. От близки, които знаят какво искаме, от общество, което ни налага какви трябва да бъдем. В съзнанието ни са се забили много неща. Човек е нужно да остане сам със себе си и просто да наблюдава. Да си прави списък: Да пробва различни неща, да ги регистрира и да разделя на нещата, които харесва и нещата, които не.

Преди години аз разбрах, че историята е това, което ме влече най-много от всичко и така вече неотклонно си следвам пътя, концентрирано, със всекидневен напредък. Човек колкото по-рано разбере какво иска, толкова повече време има за да го постигне. Животът е недостатъчен да станем професионалисти дори в една дейност, а какво остава ако сме пръснати на хиляда места- никакъв шанс

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: f01eed4de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От всичко, което прочетох нищо не ти допада в момента, освен идеята да преподаваш. Така, че щом го усещаш отвътре, опитай.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: de103141d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това, което си написал напълно противоречи на заглавието на темата. Ти си напълно наясно какво харесваш, на 100 % знаеш какво искаш. Остава само да го реализираш. Имаш възможност да запишеш магистратура по различен вид педагогика. Може по математика, английски или друго. Можеш да станеш учител по икономика. Но само ИТ не мисля че можеш да преподаваш в гимназия без диплома. ИТ обикновено върви с математика.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 36c9062872
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм като теб и станах асистент в университет. Ходя на уроци по музика като хоби.
Мислил ли си да запишеш докторантура?
Успех в търсенето на мечтаната професия!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: a17760aaac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   6, но аз хич не съм добър в математиката. Завърших само защото имахме и предмети като Психология и Българско бизнес право. По по-хуманитарните науки съм, макар че се оправям много добре с компютрите без математика - регистри на Уина, инсталации и пр.

7, да, мислил съм, но като не ми допада Икономика или Стопанско у-е не знам дали не трябва пак да уча бакалавър, много е трудно. Всички виждат дипломата ми и все едно трябва да ми харесват тези неща, а не е така, записах ги за да угодя на нашите тогава...

Вече получих 2 отговар от училища, че нямат свободни места, явно и там става с връзки.

От автора

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: dd38c45497
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здрасти авторе писах и в една друга твоя тема. Щом обичаш фермерството хвани се при някой арендатор в някое село. Търсят постоянно хора. Дават добри пари зависи вече и от работата де. Ако се хванеш дояч ще ти дават сирене, мляко абе гладен няма да останеш. Ще си сред природата на чист въздух а не затворен в един офис. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c2a83cbbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Явно си наясно с какво ти се занимава поне като обща насока. Учител по икномика не би ои ти допаднало? Хем имаш известен практически опит, хем и да трябва да доучваш нещо ще е малко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a17760aaac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   11 да бе за жълти стотинки как пък не. По-добре да стана асистент на архитект.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a17760aaac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   До 11 ами спри да пишеш и да следиш хората от тема в тема и да се правиш на Шерлок.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a17760aaac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ще пробвам като учител, но парите са смешни. Един певец за вечер пеене вади колкото учител за месец. Ако не стане ще се пренасочва към рекламния бизнес.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker