Работа като прислужница - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа като прислужница
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2685 пъти
Здравейте, аз съм на 18 и мечтата ми е да бъда прислужница. Обичам да върша всякаква домакинска работа, да готвя, справям се перфектно с всичко. Как мога да стана прислужница? Нужно ли е да имам образование или да направя нещо или всеки може да стане и не е нужно нищо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: c472cc342c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че трябва да завършиш школа за прислужници, ако ли не аз лично бих те обучил. Шегувам се! Или пък не...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0e32755d40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Естествено, че всеки може да стане. Това е нискоквалифицирана работа. Щом това те устройва и нямаш други амбиции и желания давай! Но си само на 18, животът е пред теб!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 840ad607ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Такава работа обикновено се работи почасово. Т.е. имаш си няколко къщи и си ги минаваш всички по 2-3 седмично примерно. Ако предпочиташ да си живееш в тази къща и да си работиш само там, това обикновено е придружено с гледане на баба. Но има и баби, които почти нямат нужда от обслужване, а по-скоро от компания и готвене и чистене. Обаче ако искаш да си в чужбина (в България трудно се намират баби за гледане, освен срещу апартамент, когато умре), трябва да знаеш език, поне някакво средно ниво (примерно B1) и по възможност да имаш някакви медицински познания, последното доста вдига заплатата. Може примерно да изкараш курс за здравен асистент (1,5 г.). Такива в Германия например като нищо могат да взимат 2000 евро при осигурени храна и квартира. Т.е. кажи-речи почти толкова можеш и да спестяваш. Иначе ще взимаш 1400 някъде. С такава работа като нищо можеш да спестяваш 15-20 000 евро на година. Обаче е за сметка на личния живот. За млад човек може би е по-добре да си чисти и готви в отделни къщи през деня и вечер да си се прибира вкъщи и да си има свободата и личния живот. Е, да няма да спестява толкова пари, но все пак.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c1fe218b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ако желанието ти е истина (трудно ми е да повярвам че, някой иска да прислугва, но...) има специализирани курсове за дом. помощници. Смени в главата си поне "прислужница" за помощница- това си е работа, в някои страни дори на почит.
Изкарай си курс в такъв случай и с документа в ръка ще можеш да кандидатстваш поне в богаташки домове където да сте екип от няколко и всеки само със своите си задължения, а не една за всичко. Включително ако завършиш добра школа, ще можеш да пробваш в замъци, дворци ако знаеш и езици и научиш и етикетите на поведение и обслужване в тези среди. Поне да си струва, да знаеш че, след няколко години работа ще имаш доста приличен стандарт на живот.
Иначе, можеш да запо0неш и съвсем от ниското, но там и ще си останеш. Няма развитие в това да ходиш да чистиш домове на посредствени хора. Ще се смачкаш физически и психически, а и ще си останеш нискоквалифицирана като работник и като стандарт на живот. Лесно е, пускай си обяви в която и да е страна (само недей в Бг поне, в никкаъв случай в тази страна на комплексари където и ще те сгънат от работа, а може и за друго да те ползват) и приготвяй багажа.
В Германия по принцип се търсят много дом.помощници с ниско ниво на езика дори може.
В Испания вече е много трудно, включително местни мед сестри които останахз без работа сега се насочват да гледат тари хора.
Ти си много млада, пробвай също за камериерка в такъв случай- даже из курортните места в/около България. Лятото море, зимата ски :).
Имам един познат дето обикаля европа на езонни работи в хотелиерството на договори а по 3 месеца. Помощник готвач е и ту по курортите в Испания, ту зимата в Австрия, Германия, а на два пъти хващ договори и за Швейцария. Помисли за най- добрите варианти с които да извлечеш най- много от това което предлагаш.
Иначе много хора ще е възползват от младостта и наивността ти.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a0934f1340
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да те взема да ми поизчистиш малко, щом ти харесва. Има фирми за почистване, може нещо такова.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1a3fe21a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Защо да учи 4-5 години или повече, че после да преподава на циганетата или да преглежда цигани, или да я псуват по телефона и да ходи с папките из офиса? Като прислужница ще може да си намери някоя богаташки син от дома, където работи и да се омъжи добре, за човек от добро семейство с положение. А разните жени по фирмите освен да си вземат някой колега офис плъх какъв шанс имат, особено в големите фирми, където не си знаят баш шефовете?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fc3a934b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Има обяви за домашна помошница, кандидатствай. Но и аз бих те посъветвала да опиташ в чужбина, ако знаеш език.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3f64748e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може да си създадеш фирма за почистване.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8dbb180cf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Както казаха, по-приетото наименование е "домашна помощница". Щом това те влече супер, плаща се и доста добре.

Но тук е разковничето - плаща се добре, не защото работата е сложна, а защото трябва да ти имат огромно доверие, че нещо няма да откраднеш. И съответно, това прави предлагането крайно ограничено. Другото е, че много ги мързи и не се стараят. Така че, за да спечелиш доверие, трябва да имаш културен и интелигентен изказ, да спазваш уговорките си, хубаво да разпиташ клиента какво си представя като свършена работа, за да не мърмори после, че не всичко е изпипано.

Така че, наблягай и на интелектуалното си развитие - учи примерно чужд език, чети книги за социалните умения, книги за търговия и т. н. Ако говориш на диалект или с местен акцент, работи върху езика си, ако трябва иди на уроци.

Като всяка физическа професия, може да ти се натоварва кръста в един момент, занимавай се редовно с физкултура, виж какви упражнения ще те предпазят от травми.

От там нататък, може да си направиш собствен сайт да рекламираш услугите си, с ясен ценоразпис, условия и т. н.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 41be70bbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ей, номер 2 се е изказал/а. Стереотипи. За иконом, чувал ли си? Подозираш ли изобщо, че има училища за такива? Изискват се умения.
Жената го е написала елементарно, но дори за работа в почистваща фирма е нужно умение, инак на всички къщите им щяха да блестят.
Говоря като добра домакиня, хубавото чистене изисква добри препарати и аксесоари за почистване, време и опит. Сега почиствам много по-добре отколкото преди 5 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker