Зелена карта за САЩ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Зелена карта за САЩ?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1737 пъти
Здравейте на 23 години съм и тази година завърших висшето си образование. Тази година реших да кандидатсвам за Зелена карта но не съм запознат каква е процедурата и какви документи трябва да подам. Ако някои има представа каква е цялата процедура ще му бъда много благодарен. Благодаря за коментарите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 90f2206d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Бро не ти трябва тоя булшет. В страната на неограничените простотии никога не е имало бъдеще за обикновенния човек. Но нека ти обесня процедурата. Завършено средно диплома задължително. Не осъждан. Печеленето е на лотариен принцип. Участват милиони хора от почти цял свят. Някои страни, от които има прекалено много емигранти са изключени от списъка.Но някои. Всички други са в мача. Има хора цял живот играят и никога не са печелили. Ако спечелиш отиваш на интервю в посолството на САЩ и трябва да ги убедиш там, че не си заплаха за САЩ и куп други простотии. От там нататъка трябва ти човек там, който да ти стане гарант пред властите, че няма да се проявиш криминално и да ти усигури адресна регистрация.Аа и да не пропусна билета трябва сам да си го платиш. И какво предлага тая зелена карта едно голямо нищо. Ти пикам на зелената карта.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3a62836c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Мани ги тия лотарии. Най-сигурният начин за зелена карта е:
1. Да имаш достатъчно спестявания.
2. Да те приемат в някой университет в Щатите. Колкото по-престижен, толкова по-добре (въпреки че имам роднина, взел квалификации от т.нар. "community college" там и също успя).
3. Също така да те приемат на работа някъде. Реална позиция с развитие, не чистач или да миеш чинии.
4. И очаквай да живееш доста мизерно, поне в началото.

Идеята е да започнеш със студентска виза, която после да превърнеш в работна такава. Работната виза се издейства с препоръчително писмо от работодателя, че не можели без теб и дрън-дрън. Останалото е просто да висиш там еди-колко-си години и voila! Ей ти зелена карта.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c5c80116b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ще се съглася с мнението на номер 1. Зелената карта е химера. Нищо не дава, само взема. САЩ са страна на неограничените възможности за жителите на някои южно американски бананови републики. Ние сме си в ЕС и имаш свободен достъп до Западна Европа. Америка е много по-различна в отрицателният смисъл. Нито хората, нито икономиката превъзхожда тази тук.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: df9de7e31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз познавам 3 ма които спечелиха.Един от роднините ми спечели залена карта преди 20 години и са доста добре там.С другите двама ходихме на бригада там после подадоха и спечеиха.
Аз лино мисля ,че успях единия път да подам(2010) ,но явно не съм спечелил.
Има си сайт за тая работа.Провери в гугъл там го има , както и информация.Прозорецът за подаване е през есента ,не е през цялата година. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3b9ac8d581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ноември месец се отваря на сайта, завършващ на .gov. Попълваш данни. Всички необходими документи са 1 снимка. Е, ако си наивен може да платиш на посредник да ти свърши същата работа и даже да те излъже, че имаш по-голям шанс.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bf4edbfa60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Освен ако не е чрез лотарията, няма как да кандидатстваш за зелена карта директно. Има изключения (брак с американски гражданин, някои други), но не и за твоя случай.

Можеш да търсиш работа в САЩ и чрез рабородател да кандидатстваш за работна виза. Работна визи има различни, H1B е предпочитаната сред квалифицирани чужденци. След определен период от време престой и работа в САЩ (около пет години, ако не се лъжа) може вече да кандидатстваш за зелена.

Един съвет, не слушай Ганьовците като монголския хан. САЩ е златна мина за европейски кадри, които имат търсено образование. Ти нито имаш студентски дълг, нито страдаш от прекомерно неизплащане на кредитни карти. Това са ти огромни предимства.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3279305bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Познавам четирима, които спечелиха зелена карта и от тях заминаха само двама. Оказа се, че и да спечелиш зелена карта, това не ти дава кой знае какво. Дава ти единствено право на работа и пребиваване 5 г. След тия 5 г. не ти гарантират, че можеш да останеш и трябва нановода кандидатстваш за право на работа или направо гражданство, но ако не си правил престъпления, най-вероятно ще ти дадат. Обаче никой не ти гарантира, че ще си намериш добра работа, никой не ти осигурява и квартира, а заминаването си е цифра. Значи първо заминаваш, това са пътни едни 500 долара. После кацаш там и търсиш къде да спиш поне първите 2-3 дни. Хотел ли, общежитие ли, нещо. Това пак са пари. После тепърва почваш да си търсиш квартира, а те са адски скъпи. В НЙ например едно студио на майната си в някакво гето едва ли не ти е 2000 долара, в Чикаго 1200. Айде да речем, че на първо време ще живееш с някой занизибарец и ще си делите наема, но пак са 600-1000 долара за някаква дупка в съмнителен квартал. Трябва да предплатиш 1 наем и 1 наем депозит. Това са още 1200-2000 долара. После има някакъв срок, в който трябва да си оправиш документите във връзка с работа, пребиваване, сметка да си откриеш, адресна регистрация и т.н. Това си е голяма хамалогия и като не знаеш къде трябва да отидеш, си е проблем. После тепърва почваш да търсиш работа и не си мисли, че от втория ден ще почнеш на супер заплата и на яката работа. Отначало ще работиш нещо от сорта на МакДоналдс, сервитьор и т.н. за минимална заплата. Докато почнеш работа и вземеш първата заплата, ще минат поне месец и нещо - два. През това време трябва да живееш, да си платиш пътните, наема депозита. Това са хич да не е едно 3-4 хил. долара.

После почваш да бачкаш за минимума 7.25 долара на час и като ти удържат данъците, ти остват 6.50 за теб. Това са малко над 1000 долара чисти на месец, при положение, че само наема и то с някой пакистанец в студио в някое гето ще ти е поне 600 долара. С останалите 500 долара макс. трябва да живееш. Ако в скъп град като НЙ, даже след наема няма да ти остава нищо. И ще трябва втора работа поне в началото.

После бачкаш няколко години, учиш езика перфектно, ако трябва и на допълнителни курсове ходиш, приравняваш си образованието или изкарваш някаква квалификация и почваш вече лека по лека да вдигаш стандарта, но това ще стане след 2-3-5 г. и с яко учене и бачкане. Нямам идея как хем се бачка на две места, хем се квалифицира, хем се учи език. Ами не че нещо, ама ти и тука да работиш на 3 места, пак ще живееш добре.

Та в задачата се пита, струва ли да дадеш едни 6 000 лв, за да бачкаш на 3 места и да живееш в гета с пакистанци в една стаичка?

Отделно в САЩ няма задължително социално и здравно осигуряване. Т.е. ако искаш да имаш пенсия някой ден, трябва сам да си плащаш осигуровки. Което си е допълнителен разход. Нямаш право на болнични, нито на платен отпуск. Или май имаше само няколко дни в годината. Почти никакви обезщетения няма при безработица, при нищо. Няма нищо общо със социалната политика в Европа. Общо взето се оправяш сам. Там често можеш да видиш баби на 70-80 г. бачкат, защото нямат пенсия. Здравеопазването също е скъпо и платено. Ако ти се наложи, да се лекуваш за нещо скъпо, теглиш кредити и се заробваш за цял живот. Другия вариант е цял живот плащаш застраховка и се надяваш при нужда тя да може да покрие разходите. Образованието също е скъпо и платено. Ако детето ти някой ден реши да учи, тегли заем и плаща цял живот.

В Европа например държавата ти търси работа, длъжна е да ти осигури някакъв социален минимум, общинско жилище и т.н., ако закъсаш. Длъжна е да ти осигури работа на заплата най-малко като последната. Здравеопазване, образование, всичко ти е безплатно. Имаш обезщетение при безработица и т.н. Изобщо държавата се грижи за теб и от се иска само да бачкаш.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9313d6776d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Златни мина за европейски кадри май ас! Дори начетенетите юпита им скъсват задника от работа. Гонят се почти невъзможни таргети, натоварването е зверско и, ако ти дадат седмица почивка за цялата година трябва да викаш ура. В западна Европа много професии минаха на 4 дневна работа седмица. Минимум месец почивка в годината задължително по закон. Малко да кажеш, че си преуморен и веднага болничен, седиш в къщи гледаш си телевизия и заплата ти върви. Ако работното ти време е до 16ч. на много места хората спират още в 15:30 и пият кафета и си лафят до 16ч. Американския рабовладелец знаеш ли, кога ще те остави всеки ден по 30 мин. извън регламентираната пауза да пиеш кафе за негова сметка? Невър! Много холивудски бози гледате, които са художествена измислица за САЩ. И между другото само една грешка да направиш при попълването за зелена карта и, ако спечелиш веднага те анулирват. За това автора да се обърне към агенции, които извършват тези услуги. По-добрия вариянт е да отидеш като инвеститор в САЩ, и получаваш автомат зелена карта. Но ти трябват сто педесет хилки зелени гущери с доказан произход да декларираш в Американското посолство. Ама със сто и педесет хилки в зелено, може да си започнеш добър бизнес в България, лежерен без много тичане, вечер да си пиеш ракийката на Витоша с Ванчо, Тончо и Ганчо, да се прибереш на време в къщи да си наевеш жената и да си гледаш рахата. А не да слугуваш на тъпите арогантни американци.






Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: df9de7e31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Другият вариянт за гражданство е армията. Добираш се някак до шатите с каквато и да е виза(студентска, работна)Влизаш в първия рекруитмънт център и почваш.
Не ги слушай по-горе дето разправят, че Европа било по-добре.
В САЩ като отидеш, не те питат българин ли си, цигънин ли си, турчин ли си. Питат те какво можеш. И ако го можеш добре, ще те позлатят. Ако ще най-черния от махлата да си.
Друго което е -трябва ти само английски език. А не като в Европа във всяка паланка да говорят различен език.
И трето което е, но не на последно място, можеш да си намираш приятелки без да имат каквито и да е предрасъдъци.
Не като в западна Европа, мацките като разберът, че си българин емигрант работник и да възират. (все едно си не 2ра а 3та ръка човек)
Там хората са отворени и има от целият свят. Успех

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 23480ab43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 8, доста добре си описал ситуацията, само че това е федералният минмум. В Чикаго минималната заплата е 15 долара на час.

Погледни най-елементарните скалдови работи - https://www.indeed.com/q-Warehouse-l-Chicago,-IL-jobs.html

Между 22-27 долара на час са.

Това дотук, и аз си мислех, че САЩ е светая Светая Светих, ама...

-Образованието е непосилно.
-Здравеопазването е най-доброто, но по-добре да не се разболяваш...
-ОГРОМНА престъпност. Искрено би ме било страх за живота ми.
-В САЩ НЯМА задължителна годишна отпуска. Затова и работодателите там дават между 5-10 дни. Като чуят, че в Европа средностатистически е 25 дни и полудяват.

Просто наистина не си заслужават нервите да заминеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker