Как мога да започна да се харесвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как мога да започна да се харесвам
преди: 15 години, 8 месеца, прочетена 7956 пъти
Здравейте. Всяка вечер заспивам с мисълта, че утре ще бъда друга, ще бъда по силна и по уверена, а сутринта съм смачкана и без самочувствие. Голям човек съм а не мога да си намеря работа, страхувам се че няма да се справя, че ще бъда смешна в очите на някого..

Работила съм на доста места и винаги изпитвам паника, нощем плача и се обвинявам. След известно време свиквам и съм по спокойна, но докато това стане минавам през някакав ужас. Нямам основание да се тревожа, отговорна съм, не съм мързелива, искам да работя и винаги съм се справяла, просто незнам защо е така.

Неискам да се случва отново. Когато ми предложат работа се стъписвам и отлагам, или направо отказвам. А много искам да рботя, да съм независима и спокойна, да подредя времето си. Как да съм по уверена, какво да правя, как да се заобичам.

Всички казват че съм хубава жена, сега съм студентка и имам потенциял, зная го, а се страхувам. Не съм като нормалните хора, не се чувствам комфортно, все си купувам по някоя дреха, като мисля че това ще ме направи по уверена, че ще се харесам сама на себе си и ще ми бъде леко. Искам аз да се харесвам, да ми е удобно, да ми е спокойно, все се опитвам да подръжавам на някого от приятелите ми, а трябва да си изградя собствена индивидуалност.

Не мога да съм щаслива така. На какво се дължи това, как да си помогна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 8 месеца
hash: a56a0cf16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Практикувай будизъм!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 140bde0a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-трудното в живота е да откриеш себе си, да се приемеш какъвто си и да се опитваш непрекъснато да се усъвършенстваш.Обаче мила няма перфектни хора, разбери го. Ако за малко спреш да се вглеждаш в себе си и се вгледаш в другите може би ще го разбереш. Тъй като и аз съм в твоето положение горе долу предполагам че каквито и съвети да ти дават ще ти бъде трудно да повярваш. Разбери едно обаче хората без самочувствие като теб и мен за съжаление обикновено ги мачкат такива с голямо, а без особено покритие. Такъв е живота, за това горе главата!
Събуждай се с усмивка дори да не виждаш не причина.
Гледай позитивно на нещата за да привличаш позитивни хора! Бъди смела! Успех!
Ако искаш пиши ми!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: ec6d78a31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Искам да благодаря на човека който е оставил коментар 2,ако имаше около мен хора като теб, сигурна съм щях да се чувствам по добре. Имам приятели на които съм споделяла за моето състояние,но те не разбиат и казват че незнам какво искам, някои мислят че не ми се работи а други казват че се чудя какъв проблем да си измисля. Благодаря че ме разбра без да ме познаваш. Зная че това за хората не е голям проблем, чувствам се смешно че се оплаквам, но това не ми дава да живея пълноценно Забелязала съм, че много се възползват от това че съм слаба и си градят самочувствието и увереноста върху такива като мен. Заболявало ме е много.Мислех си че проблема идва от миналото ми. Бях самотно дете, израснах при родителите на майка ми, а тя работеше далече. Още съм сама. Така се чувствам. Имам прител, добър и грижовен, но не разбира как се чувставам. И благодаря пак, тази сутрин наистина е различна и по хубава за мен.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 4b3bf2ace7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки ще ти казва трябва да направиш това и това, трябва да си такъв и такъв, трябва да мислиш така и така.... това трябва, това не трябва... А ти ще си повтаряш искам, но не зная как, искам, но не мога.

Мисля, че ще се справиш с проблемите, ако си изясниш естеството им. Явно единия аспект е психологически. Значи трябват ти умения, мотивация, среда.

Изясни си какво искаш, какво можеш, какво не можеш, с какди хора общуваш, какви цели имаш.
Ако ти е трудно - консултирай се с психолог, психоаналитик, а ако проблема е свързан с някаква депресия и с психиатър.

В специализираните книжарници има много книги от психолози. Мадлен Алгафари, Пиер Дако и др. Просто харесай си нещо и поработи върху себе си. Може в началото да ти е трудно, но ако си решила да откриеш твоя път - няма начин да не го откриеш. Поискай го достатъчно силно и ще го намериш. Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 140bde0a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От №2. Много добре те разбирам. Мен също много хора не ме раэбират и мислят че нямам воля или че съм слабохарактерна или че съм лигла. И аз така всяка сутрен като се събудя и като видя че нищо не се е променило и се отчайвам. Да не мислиш че като ти давам тези съвети аз се придържам към тях. Трудно е, но трябва сами да се справим с това.

№3 е прав. Първо трябва да разбереш каква е работата която ще работиш с удоволствие, тази която ще ти приляга. Със сигурност има такава. И когато я откриеш ще разбереш колко способна си и че има защо да имаш самочувствие. Радвам се че съм ти помогнала поне малко. Продължавай в същия дух!

 
  ...


...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 668acd058b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Погледни в огледалото и се УСМИХНИ....друго няма. Желая успех ;-)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d1c4868928
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм почти на 43, мило момиче, знам за какво говориш, а само човек, който е минал през този "автотормоз", знае за какво става дума... Всеки изминава свой път на развитие, много пъти той и за самите нас е изненадващ... Утре може да се променим, внезапно или постепенно, очаквано или неочаквано, а може да останем и същите.... Аз в общи линии, за тези немалко години, променяйки се, в ядрото си останах същата... И вече смятам, че "ядката" си не можем да счупим, плодът около нея зрее и се изменя, но дълбоко в себе си оставаме същите... Трудно е да се приемем, но трябва да свикнем, че сме такива "трудноприемащи се" и "себевоюващи".... А себеуверените, мисля, че всъщност има нас да догонват... Човек никога не е съвършен, знаейки го, знае истината, незнаейки го, има много неща да научи... Самоувереността, обаче, на другия не бива по никакъв начин да те принуждава да я приемаш и ти като чиста монета! Ти имаш свое виждане за него, така както и той има свое виждане за себе си! ... Това разбрах за себе си и другите на моите почти 43 години, младо момиче! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker