Проблемна дисциплина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Проблемна дисциплина
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1866 пъти
Здравейте, от 1 година работя като детски учител. Първоначално бях в частна, сега съм в държавна градина. В частната градина децата са малко на брой около 10/15 и дисциплината е лесно овладяема. Но в държавната градина са около 28 деца, дисциплината е трудно децата са големи на 6 години. Аз съм с тях от три месеца, много трудно се случва да ги овладея по време на урок, сън. Често се налага да повишавам тон, но това виждам, че не помага. Как да овладея дисциплината така че да има ред в моята смяна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1e57c5434c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей, аз съм детска учителка от 4 години. В момента съм с 4 група, предполагам и ти. Трябва да си по-строга, направи правила, привличай им вниманието.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 1efce874b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Със сигурност повишаването на тон не е правилния подход.
Правилния начин е да направиш урока така че да е интересен за децата.
За неспящите правилно е да отделиш от спалнята детето което не спи насаме разговаряш с него, като му дадеш задача да рисува или да му покажеш как да сгъва оригами в учебната стая, ако насаме само на теб обещае да пази тишина. Точно на детето което се води беладжия трябва да му обърнеш внимание с добро, за да се научи да те уважава и след това ще видиш как същото дете и по време на урок най много ще слуша, когато те мисли че си на негова страна че си му приятелка ако е послушно.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d23656f03f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   До номер 2, пробвай ти да се грижиш за 30 деца на по 6 години, за да видим как ще дадеш на всяко едно от тях такова внимание! Вие едно дете не можете да възпитате вкъщи, а 30 тръгваш да я учиш!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 50a23d0e74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако искаш да си добър учител, не крещиш, не викаш, не убиждаш. Предлагам ти предаването на тлс супер бавачка. Има и го на български. Изгледай всички епизоди, "хвани" стила й, прилага правилата и децата ще те обожават, а ти ще си спокойна.
Прочети книги за възпитани, пазара е пълен с такава литература. Един от подходите, които се сещам е, когото е тъмно, гасят и палят лампата. Всички млъкват.
https://youtu. be/hk2_99LRmTU
За съжаление в България злобата, простотията, токсични учители съсипват децата. Да не говорим какво неща учите в университета и какви развалини сте вие уметелите, първо смазани от вътрешния климат, второ от нелеката ежедневна работа с деца, които са копие на родители ганьовци.

В България при нас беше ад и в градината и в училище, викове, крясъци, детето ми беше тотално изтормозено. Заминахме за чужбина. На първата седмица ми каза, искам на училище и събота и неделя. Спокойна атмосфера, чинове в полукръг, защото децата трябва да виждат очите, а не гърбовете си и като се обърне интуитивно, защото зад него някой говори, да не получи крясък, обиди и забележка.
Слънчеви, позитивни учители, материала се преподава с мотивация, с игри, всичко е с елемент на радост и забавление.
В детската градина ми направи впечатление тук, как огромното помещение е отделено с няколко къта, двуетажна къщичка, кътове за игра и знаете ли защо, защото не е нужно всички да са заедно. Представете си офис в който работят 30 човека, 8 часа заедно и как е, ако има обособени места, ако щете просто с паравани, за имаш повече лично пространство и уединеност.
Тук това е приложено успешно в детската градина, хем ги наблюдават, хем има уединеност. Изгледай видеа за детските градини по света, много неща ще видиш и ще можеш да предложиш, които са само позитив. В нашето училище една от учителката си води кучето в час, има си легълце, куричка за вода. Това много добре се отразява на децата и на учебния процес. Но в България просто това не се приема, в края на учебната стая зад чиновете има матрак и малките деца, които не са свикнали още със стреса в училище се случва просто да го оставят да си легне. Отпред пред чиновете има в полукръг малки столчета, там сядат, като четатнещо, обсъждат, игрови занимания.
За крясъци, викове и т. н. се сещам единствено за учителка със славянски произход, която за съжаления просто носи манталитета си.
Освен това тек децата са разприделени по групи, но всички врати са отворени и децата, могат сами да решат при коя учителка искат и в кое занимание да се включат. Учат ги на толерантност и комуникация с различни възрасти т. е. от 3 до 7 г. , така няма агресия, напротив помагат си взаимно големите на малките.
Мисли за себе си, в такава атмосфера ежедневно просто ще гръмнеш.
И последно, мой познат учил в чужбина се върна в България и работи в частно училище. Широко скроен, с коренно различен подход. Децата го обожаваха, учеха с желание, дисциплина наложена с ясна правила, но и много любов и знаеш ли какво стана, "изядоха" го останалите учител и средата, вместо да "прегъртат" тази положителна атмосфера, подход.
Честно казано, като слушам за какви крясъци става въпрос, речник, за онази учителка от Бургас, при това с награда как блъскаше едно дете ми се свива душата. И не опира до парите, а до това да си Човек и да имаш сърце. И не забравяй критиката и мачкането не помага, а само мотивацията.
В ТЛС тази бавачка имаше едно табло с черни и червени точки и това толкова ги мотивираше.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d455daaa87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам дали би свършило работа, но чести почивки с физически занимания. Децата преливат от енергия, което е нормално и тази енергия трябва да се изразходва. Ако аз трябва да организирам учебна програма от детска градина до 12. клас, бих сложил 20 мин. занимания с физкултура между всеки един урок.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker