Щасливи ли са програмистите и тийм лидерите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Щасливи ли са програмистите и тийм лидерите?
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1691 пъти
За тийм лидерите в международни компании говоря. Да, много добре платени са като за България, но тийм лидерите вършат и много работа, между чука и наковалнята са. Програмистите пък повече и от тях си скапват очите и кръста, повечето слагат очила, лещи или си правят операция за корекция на диоптъра. И едните и другите са просто добре платени наемни работници, реално нямат кой знае колко повече свобода от редови офис служител на 1500 лева, просто повече могат да заделят за коли, телефони и имоти, което е добре, но я вижте как живеят магнатите и СЕО-тата на големи компании. Яхтени партита, събирания и приеми, голф игрища, казина, имоти в различни места по света...лукс, класа и престиж непознати за повечето програмисти и тийм лидери, че дори и някои дребни мениджъри в аутсорсинга.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 56e56b7fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Работят много. Това знам. Не съм програмист, клиент съм им.
Дали човек може да бъде щастлив с 9 етажа шефове на главата и вързан като куче за монитора си...е нещо доста относително. Влизал съм в офис...който е буквално хале, разделено на квадратчета с ниски прегради и във всяко квадратче работи по един човек пред компютъра си. 350 на единия етаж и 300 на горния. На всеки етаж по една тоалетна с 4 кабинки.
Не бих могъл да съм щастлив на подобно място. За каквито и да е пари.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9e19f74071
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Ми аз съм щастлив. Бачкам от 2 години в сферата в една от най-големите компанни в градът ми (не е София). Водя се mid. Взимам си доста прилични пари за провинцията в сравнение с тези, които взимат в София за същото нещо. Общо взето повечето хора си мечтаят за такава заплата, така че не мога да се оплача. Да не взимам 8-9 бона, но съм доволен и на това. Ако не ми харесва винаги мога да стегна куфарите за София и да си увелича заплатата с едни 30-40%. Как си скапвам кръста не знам, имам си удобен стол на който стоя в офиса. Ти като гледаш филми в леглото на лаптопа авторе дали не си скапваш кръста повече? Очите отдавна съм стигнал до заключението, че аз съм от онези изключения, които не могат да си ги скапят от компютъра. 12-13 години съм играл и от скоро учил всеки ден по поне 10 часа на компютъра, тъй че ако нещо щеше да им става отдавна да е станало... Нямам никакви проблеми с очите, прегледал съм се. Нося само очила против синя светлина от скоро, водят ги че уж помагали...

Щастлив е доста абстрактно нещо и е различно за всеки човек. Един ще е щастлив ако работното място му е до гъза или още по-добре remote. Друг е щастлив ако взима 15 бона заплата. Трети е щастлив ако работи с опитни и приятни колеги... така че...


Аз съм щастлив, защото работя това, за което съм учил и искал, а когато се занимваш с нещо за което гориш, то престава да бъде работа. Щастлив съм, защото взимам достатъчно добра заплата да мога да не се притеснявам дали мога да си купя това или онова като отида в магазина. Щастлив съм защото имам приятни и отзивчиви колеги. Защо са ми фирмени партита на яхти, голфове, казина и т.н.? Аз съм от бедно семейство и нещата, които имам днес са моята мечта, превърната в реалност. Това което съм днес и което имам е това, за което съм мечтал като по-малък. Не съм си мечтал за яхти, ламборгинита, казина, милиарди.... Мечтал съм за един спокоен, стабилен и щастлив живот и го имам, значи съм щастлив. Мечтал съм да имам хубаво семейство и го имам. Какво повече мога да искам? Останалото е просто его...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9e19f74071
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Към по-горният ми коментар реших да добавя какво ме прави тъжен/депресиран като програмист. Тъпо ми става от това, че нещата които правя нямаt смисъл. Какво искам да кажа ли? Ами една седмица след като аз съм създал нещо ново,гениално,уникално вече ще има някой с по-ново,по-готино, по-уникално подобие.. Ето това е доста демотивиращо, тъй като реално правя нещо и знам че утре вече няма да е най-актуалното и никой няма да го помни. Ако си само за парите едва ли ще ти е проблем, има доста такива колеги в което няма лошо, това си е реално просто една работа и никой не трябва да се вманиачава в нея.. Аз обаче съм от другият отбор и за мен това е едно безкрайно приключение в което всеки ден научавам нещо ново и искам да съм по-добър от вчера. Такива като мен доста се демотивират от нещата изброени по-горе :D

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 707668bb56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Питаш, ако някой е добреплатен, дали може да е щастлив, ако над него има шеф, който е по-богат. Ако мисли като теб, никога няма да е щастлив, защото винаги ще има някой с повече, независимо от позицията.

А до въпроса - ами как да ти отговроя? Аз знам, че повечето ниско платени работници, които едвам свързват двата края, доста често имат проблем с теглото, със стреса, със здравето, с алкохола ... ТОва не е, защото "бедните са тъпи", а защото редовния недостиг на средства, въпреки положен труд и прочие, има ужасяващ ефект върху психиката на човек. От това, програмистите и мениджърите в големите компании, малко или много са защитени.

П.П - Какво общо имат казината с щастието? Влизал ли си някога в казино? Аз щастие на такова място не съм виждал.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1cd7543adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   работиш ли на работно време, това автоматично значи че не си щастлив! Който каквито доводи да ми изкара, това е самата истина.

Може да си пораснал в някоя фирма, може да си доволен от заплащане, но налага ли се да ставаш сутрин рано че да ходиш някъде си за чужда кауза, заеби..

Никой не смята времето за ходене до работа! Час дневно, 5 часа седмично, това е почти още един работен ден.
Е питам аз. Може ли да си щастлив, ако пилееш толкова време??

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 104ab3390e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами няма нищо лошо човек да мечтае за яхти, приеми, екзотични екскурзии, лъскави коли и т.н. Много вредно е мнението, че скромността краси човека. От такова робско мислене се докарах да взимам под 1500 лева бруто в София!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: d2cf5dd8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не ти разбрах въпроса... Как сравняваш персонал без ръководни функции, спрямо такъв - с ръководни, не ми е ясно... Определено да си шеф е най-добре, но до тия позиции се докопват определени хора и специфични качества (да го наречем). Рядко става с учене или работа. Който му се работи, програмирането е поне добре платено. Вече, дали да се издигаш там... според мен - не. Защото няма да станеш наистина шефче, само ще се нагърбиш с повече работа и отговорности, за недостатъчно повече пари. Но това си зависи от фирмата. Ако фирмата ти дава някакъв дял в нея - има смисъл. Но за някой лев повече заплата...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: dcec7bdccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 3 - Точно! Повечето хора живея с илюзята, че работата им е "важна", а самата работата се върши не за пари, ами за "чест и слава". Разни пък ги избива на противоположната крайност и си мислят, че защото са научили нещо, минали са ендо интервю и ходят на работа, сега някой трябва да им дава купчини с пари, за да си вземат яхти.
Заключение - хората сме масово идиоти и трябва да се научим, да преценяваме реално нещата, а не да годиним разни хвръчащи неща, като идеята за "персонално удовлетворение на работа" или "турпането на милиони с работа". Общо взето - работата е нещо, което се прави, за да се изкарват пари за оцеляване. Ако някой иска нещо повече - да стане артист или да си прави сосбтвен бизнес.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9788e70a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми стани и ти CEO, само който не е правил бизнес мечтае да има бизнес и си мисли, че е толкова лесно и после яхти, вили и плажове. Ама той успеха за една нощ, който всички виждат отнема 10-15 г. къртовски труд.
Аз от 10 г се въртя като на шиш, за да се измъквам от ситуации, които никой мой служител дори не може да си представи да съществуват, проверки от нап, липс на пари, додавам свои, лишавам се от куп неща и тн. но на хартия съм милионер, защото оборотите на фирмата ми са по няколко милиона на година, пък реално ку.рец ;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 73325b9c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз станах тийм лийд преди 3 год и от 1 год съм “дребен мениджър” и ми харесва засега. Работата ми е по-отговорна, доста повече неща правя, но и делегирам неща на хората под мен. Усещам лек неприязън от тях може би, защото за 3 год. ме повишиха два пъти и май ме смятат за любимец на директора или нещо подобно, но нямам някакво по-различно отношение към тях. На оперативки с другите мениджъри и директора водим по-близки разговори от преди и научавам нови неща. Заплатата ми се вдигна и при двете повишения с около 7%, което не е много, на друго място ще взимам повече ако се преместя. Имам 5 седмици платена отпуска, другите имат по 4.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 104ab3390e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 само усещаш ли или ти и казват, защото в моята фирма често мениджърите ги правят на гъз. Ако се чудиш - вляха се хора от други сфери като бивши фризьори пострадали заради коронакризата. А както знаеш фризьорите са устати и не си мълчат.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: edb33120e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 7 - Тясна специализация от рано. Даже и да не е много рано, предлагам нечовешки grind и яко зубрене, но временно. Повярвай ми, с 10% повече усилия, минаваш 80% от конкуренцията. С 25% повече усили си вече в топ 10%. А ако си там, вече играта е до комуникация, връзки, договорки и добро плануване. И не, не говоря за soft skills. Тея са за HR-а по интервютата.

Тогава можеш да имаш добри пари. Идеята е да си key hire. Можеш и за акции да претендираш, но аз лично се научих, че да взимаш повече пари е по-добре, защото колкото и да са обещаващи компаниите, рядко ще попаднеш в следващият Нетфликс или Тесла. Винаги натискай за бонуси. ВИНАГИ! Екстра кеша се инвестира и това е. Ако имаш идеяа за някакъв бизнес, дори да е странична дейнсто, супер!

Тея, дето били нещастни, щото трябвало да си вдигнат задника от леглото сутирнта - ами пичове, проблемите са други. Хората са работели и са се трудили откакто свят светува. Дали е било, да гонят огромни зверове и да бера плодове, дали са копали каот ненормални, за да изкарат по 1/15 от сегашната продукция, дали са били някакви управляващи, вечно борещи се за конторл - винаги е имало работа и стрес. Приемете този факт и се стегнете, става ли?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: a4a07172a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До авторът - много сме нещастни. Работим реално по 80-100 часа на месец за 5 цифри, често от вкъщи или в офиси, дето ни хранят и поят с хубава храна, топличко е, коелгите са мирни и спокойни, дават ни 1001 екстри - то не са карти за фитнес, то не са служебни телефоини, комоютри, мониторо, столове, бюра, намалени полети, огромни намаления във всички магазини, вауюери за по 2-3000 лева за дрехи ...

БАХТИ И НЕЩАСТНИЦИТЕ СМЕ! БРАТ! Рева с крокодилксите си сълзи! Животът ми е толкова лесен, че съжалявам само, че не напуснах гиманзията още на 16, за да започна първата си работа, ами слушах родителите и карах по "традиционният метод".

Айде 10:30 е, имам работа до ъм ... мммм 14:30 и после съм свободен да правят квто ми е кеф за до понеделник. Но знеш ли - сега се сетих - много исках да се кача в Джи класата и да отида на сафари с частния самолет в Африка .... Ама нямам ни Джи класа, ни частен самолет. Вай вай ... колко нещастно ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker