Заразна ли е беднотията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Заразна ли е беднотията?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1813 пъти
Имам чувството, че с какъвто се събереш на работа, такъв ставаш. От доста време работя в аутсорсинга, не сме ИТ-та, а административни дейности и повечето от хората са доволни на трохите, които им се подхвърлят. Никой не желае да напуснем и да си отворем собствен бизнес, например да отворим заведение. За мен това е един мното тъжен коловоз. И какво ако един ден станеш тим лидер или мениджър в такава фирма, пак няма голям смисъл - таргети и други глупости, за да правиш някакво си шефче в чужбина още по-богато. Много по-хубаво е да си на добра позиция в община, министерство или да си имаш собствен бизнес. Имам чувството, че като съм заобиколен от хора с робска психика и аз започнах да ставам такъв. Плащат ни 1500 бруто и то в София!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 12408bf9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не отчиташ факта, че не всички стават за бизнесмени. Не отчиташ и, че бизнеса също си има недостатъци и изобщо не ти гарантира, че изкарваш повече от 1500 лв, даже нe ти гарантира, че ще си на нулата всеки месец.

Да, за някои хора е добра алтернатива, защото ги бива в това. За други не е добра, защото освен да си загубят спестяванията и да затънат в дълогве, друго няма да псотигнат. Хората сме различни и всички ставаме за различни неща - някои да си бачкат от 8 до 5 и да си чакат заплатката, но да са спокойни и да не се напъват и стресират, защото това ги прави нещастни и обезсмисля многот пари. Други пък затъпяват при такъв живот и искат нещо по-динамично, развиващо и т.н. Трети са Илън Мъск и Бил Гейтс, четвърти не могат да търпят нищо друго освен да са монаси в отдалечена планина. Ти като бъдещ бзнесмен прекрасно трябва да знаеш, че хората са различни, добри са в различни неща и предпочитат да купуват различни неща. Това ще ти помогне да си формираш по-добре екипите и да таргетираш и раззделиш по-добре аудиторията, като на различните фрупи им предлагаш най-добри продукти според индивидуалността им. Ако всички бяхме бизнесмени, тогава работниците щяха да са богатите, защото нямаше да има кой да бачка.

А между другото бизнесът е много надценено понятие и повечето хора си мислят, че почти винаги е успешен и после едва ли не само стоиш и прибираш едни пари.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 109cd64858
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Мда, за съжаление типичното Ганьовско мислене... Само бизнеса отваряш, и готова работата... Трудно да обясниш на хора които не са се дори чели за тия неща как работи пазара. А то не е сложно - търсене и предлагане. Въпросът не е само да успееш да предложиш нещо, а дали има търсене, и то такова каквото надхвърля текущото предлагане. В България конкретно, търсенето е доста ниско, щото е бедна държава, и има застаряващо пенсионерско население. На това население му трябват няколко хранителни магазина, няколко аптеки, няколко магазин втора употреба и общо взето е задоволено. Капитализмът принципно, не е някаква магична система която прави всички богати. Напротив, сложен процес е, който си страда от собствените проблеми. Ако питаш мен, те са не по-малко от тези на комунизма. През комунизма поне, всички ядяхме хляб от брашно, и сирене от мляко. Днес сме на такова дередже, че дори храната ни е боклук. Проблемът е, че ако ни го направят както навремето, и с желаната от "бизнесмените" печалба, ще разберем колко по-бедни сме и от през социализма... Да се вдигне стандарта на живот изисква демографски, политически, културни процеси, които тук просто ги няма.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c2002492fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   То не е задължително, да имаш бизнес, който е 100% твоя собственност и ти да трябва физически да ходиш там и прочее.
Аз, ако нямах задръжки от чисто религиозно естество, щях да се занимавам много сериозно с инвестиции в акции и облигации, понеже, без да се хваля имам акъл за това нещо.
Трябва да четеш, трябва да мислиш и трябва да си с правилен mindset, за да не очакваш някакво скоростно забогатяване.
От тия 1500, по 300 да вкарваш на месец, след 5 години, ще си доста по добре и ще можеш да отделяш все повече време на проучване за възможностти и все по малко да работиш като бачкатор.
Разбира се трябва да диверсифицираш в различни активи, особено в началото, когато нямаш опит.
Давам ти пример с един Револют, благодарение на който с 2 клика, можеш да купиш акции, крипто и т.н.
Много тарикатско. Разбира се, сигурно има и по добри приложения от това, ако говорим за комисионните, но е някаква сигурна стартова точка.
Дет се вика, богат се става, не когато работиш за пари, а когато парите ти работят за теб, а за да постигнеш това, ти трябва знание - най ценния актив на тоя свят.
Пожелавам ти успех, само вмятам, че да даваш пари на заем с лихва е грях, да даваш(инвестираш) пари чакайки изгода също е грях.
Не, не съм религиозно кукуриго. Поне не все още.
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4f11ca6631
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Тези със заплатките по 1000лв нето в София са офис-позициите (офис-планктон) и са предимно за млади хора под 30г.

Те най-малкото не са още семейни и тези пари са им за дрехи, цигари, гориво и джобни, с които да поддържат работата за 1000лв на Софията...

Харчат заплатата си за статусни дрехи и вещи, с които да изглеждат все едно взимат не 1000, а поне 4500лв нето заплата като ги погледниш отстрани...

На повечето ниски позиции са така - работят, за да изглеждат лъскави в очите на околните, а не за да инвестират, да се развиват или да отворят собствен бизнес. Чакат си заплатката на еди-си-кое число и мислят какво да си купят от мола.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1746b161ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Зависи от мисленето на всеки отделен човек. В повечето предприятия, където съм заемал някаква длъжност (от редови нископлатен общак до главен проектант) съм виждал и двата типа мислене на моите съратници. Едни са били с пораженческо мислене и настроени, че за нищо не ги бива и трябва да си кротуват, да търпят ниски заплати, лоши условия на труд, незаплатена извънредна работа, викове, обиди и прочее. Те се сравняваха с най-ниските заплати в България и се самоуспокояваха, че тяхната е - да речем - едни 10-20% по-висока от минималната работна заплата. Начинът им на мислене бе: "Ще си кротувам и ще се радвам на трохите, защото има много по-зле от мен!"... Други, обаче, са отстоявали правата си, не са допускали някой да им повиши тон, изисквали са достойно заплащане за ценния им принос към работодателя, напускали са при нарушаване на договорните им отношения от страна на ръководството и са имали желание за бъдещо развитие. Някои станаха и частници/свободнопрактикуващи след това, тъй като имаха по-високи цели за живота си и бяха убедени, че могат да ги постигнат с подходящ подход.

Ако някой ти каже "Не можеш да направиш това, не си годен за онова!", това може да ти подейства по два начина, в зависимост как си устроен като човек:

а) Или си безволеви човек и се оставяш друг да дава тон в живота ти и да ръководи мисленето ти;

б) Или си борбена личност, вярваща в способностите си, с нагласата за постоянно развитие и постижения, които да ти носят вътрешно удовлетворение.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6a9f405049
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За 1500лв спах по казината като охрана,докато не осъзнах че си пропилявам годините на вятъра.Смених работата и сега взимам 2500/3000лв

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1cfbb14d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Относно заведенията, познавам поне няколко човека, които фалираха, защото си мислеха, че този бизнес е леж и яж. Хората учат за това години и пак не е гаранция за успешен бизнес...ама хайде, мързи ме да обяснявам, има интернет.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4beb6f6d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   7 в Америка ако мислеха като теб никога нямаше да задминат Европа и да станат най-великата сила. Човек трябва да рискува. Ако никога не рискуваш след години пак ще си в някакъв офис в аутсорсинга.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a236768ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Каква Америка те гони, гледал ли си Кошмари в кухнята…

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e74b81a53f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Номер 8, те в Америка средностатистическите американци почти не мислят. И в Европа, и в Америка т.нар. " средна класа" са здраво хванати в примката на капитализма, тоест си финансов роб на богатите.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c7efd6a6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 8 - САЩ не са първа световна сила, защото "са рискували и им потръгнало", а защото излязоха де факто победител от две поредни световни войни, а след втората казаха на Европа, да си праща златото при тях, защото доларчетата били по-хубави - фантазията изкара около 25 години. От там насетне е лесно - просто обираш световните учени, концентрираш капиталите в няколко индустрии в СВОЯТА СТРАНА и ако се появи конкуренция, буквално я изкупуваш. Аз съм бил в няколко технологични гиганта, които станаха американски.

И да, точно лекомислените правят масивните грешки. Ресторантьорството не да вземеш една кръчма, готова, разработена и с печалби, а счетоводителят да ти се обажда и да ти казва, колко парички ще получиш на сметката. Гледай бай ти шеф Манчев, как обикаля из кръчмите и виж за какво иде реч. Даже го предлагам като начален курс в "как да НЕ правим ресторант".

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 425071b307
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стига с тези заведения. В бг вече има прекалено много кръчми, кафенета, ресторанти...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f886133b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   То всеки иска да завърти бизнес, ама като наеме служител на 2000 лв и счетоводителя му като прави нарежданията за плащания в началото на всеки месец, и мераклията прихълцва :D
Не е само до искане. Един служител ти е дефакто -3000лв всеки месец, тоест трябва да имаш гарантиран приход поне 8000 за двамата. Това в сферата на IT.

Ако смяташ да развъждаш поредните работещи бедни, не мерси.
България няма нужда от такива бизнесмени.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ab73e96a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторе, а замислял ли си се, че тези пари могат да ги устройват твоите колеги? Защо и те трябва да мислят като теб. Виж ти какво искаш, остави другите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker