Не мога да се скатавам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121480)
 Любов и изневяра (29781)
 Секс и интимност (14400)
 Тинейджърски (21914)
 Семейство (6485)
 Здраве (9617)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7317)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18596)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да се скатавам
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1189 пъти
Здравейте. Работя като барман в един хотел и имаме и други задължения - оправяне на стока, събиране на чаши по секторите, разнасяме стока на баровете и куп други. Работата е там, че аз не мога да се скатавам. Просто не ми идва отвътре да го правя, като повечето ми колеги го правят. Има куп много работа за вършене и вместо да се скатавам като другите, аз я оправям работата. Не мога да оставя не оправена задача.. Имаме по 30м. почивка, а аз си взимам само по 10-15м от нея, а другите даже над 30м.. просто не ми идва отвътре да го правя, макар че заплатите са ниски и донякъде това ми дава повод да се скатавам, защото не съм по различен от другите, но не мога.. трябва всичко да е свършено, за да ми олекне на душата. Не знам така е и с вкъщи. Ако имам задачи, които трябва да направя, не мога да ги оставя за следващия ден. Всичко трябва да стане в един ден и да е перфектно. Примерно имам много мизерни и мръсни колеги, които работят и винаги почиствам след тях.. просто не ми е на душа да оставя нещата с краката нагоре... Характера ли ми е такъв, аз ли нещо съм развален... Не знам. Когато почнат да ми викат примерно, става ми супер гадно и на другия ден трябва да бъда още по - перфектен, като междувременно другите изобщо им е през онази им работа..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 73660ee8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Намери си друга сериозна, оценена и адекватна работа, където ще си вършиш задълженията като хората, ще ти харесва работата и ще бъдеш оценен. Барманството и като цяло работата в тоя сектор не е работа, а хамалогия! Тва ти го казва бивш барман. :)

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 7bcc8f61c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Това твое качество е много хубаво и би било още по-хубаво, ако шефовете ти го оценяват. Добре свършената работа винаги си личи, както и си личи кой полага усилия. Ако в тази фирма се правят, че не го забелязват и те използват, бягай някъде, където ще бъдеш оценен.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: b878f4a0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ооо аз съм същата и големи проблеми имах заради това с колеги и работодатели. Колегите прехвърляха всичко на мен, работодателите съответно товарят като да си муле щом видят, че можеш и не мислят, че в момента, в който ми писне и си тръгвам без обяснения, а те ще трябва да наемат трима за да свършат моята дотогава работа.
За това, пък и защото по принцип не обичам да ме командват, уверих се, че не съм за работа в екип защото аз върша работата на екипа, започнах да работя само за себе си.
Хвърлям се по принцип в различни посоки, не мога да се занимавам само с едно нещо. Шефове не трая вече, мързеливи използвани като колеги също няма как да имам.
Ще ти пати главата докато работиш за други. Поне се преквалифицирай за не толкова тежка работа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1d1cae6e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 3 добре го е описала.
Аз се опитвах и не видях нищо насреща. Няма да си давам зор, обаче за хора, които не го оценяват. Вашето е по-добро, че не можете да се скатавате, защото другото е гадна работа. Така ако уцелите работодател или работа, поне ще вървите напред. Но аз съм си казал, че като ми се скатават с парите, с инвестиция в мен, да ми подобрят знанията и уменията и т.н. и не им се дават пари, защо аз да давам всичко от себе си? За да изкарам нечии пари, а аз да обера трохите?

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5abe8c0811
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз бях като теб преди, сега вече не ми пука и съм доста по-добре. Истината е, че ако се раздаваш за шеф, никога няма да ти го признаят. Даже некадърниците и скатавкаджиите ги държат на работа и често ги повишават, а тия които са си гледали съвестно работата са най-накрая на хранителната верига. При една по сериозна издънка и те изхвърлят и набързо забравят колко си допринесъл за фирмата. Човек си струва да се раздава на сто процента, само ако работи за себе си. Но не и за шеф.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 910d2be795
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм същия като характер, но както хората преди мен вече са писали - това не се цени и по-специално не се цени у нас. Имах един период от няколко години, в който шефовете ми бяха чужденци от Западна Европа и там положението беше съвсем друго. Работеше се просто прекрасно с тях. От всичко останало съм направо отвратен, но пък мисля, че всичко това ми беше доста полезно, защото се научих да си ценя времето и труда. Продължавам да си върша съвестно работата, но не полагам никакъв извънреден труд, ползвам си цялата отпуска, както трябва да бъде и може би най-важното - не си нося проблемите от работа вкъщи. Преди мислхех за работа 24/7. Ползвах само десетина дни отпуска в годината и то на 2 пъти, като през това време пак мислех за работа. Сега стане ли 17:00 часа си тръгвам и загася ли компютъра изобщо не мисля за работа. Чуствам се просто прекрасно. Съветвам и всички останали да си вършат съвестно работата, но да не позволяват да се злоупотрябява с тях. Все пак семейството е много по-важно от работата и пропуснатите моменти никой няма да ви ги върне, нито пък може да ви ги плати.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker