Мразя работата си, постоянно съм под напрежение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Мразя работата си, постоянно съм под напрежение
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1879 пъти
Здравейте,
Миналото лято завърших висшето си образование. Започнах да работя по специалността си няколко месеца по-късно, но само за месец, тъй като колектива беше ужасен(в нашата среда това е най-непредпочитаната фирма за работа, но аз си казах нека да опитам и натрупам малко опит), не издържах и се махнах. След почти година намерих друга работа, уж бях свикнала и бях спокойна, но сега ме преместиха в друг екип и се чувствам ужасно. Ужасно не сигурна в себе си, ужасно на работното място, тежи ми, в главата ми е само и единствено мисълта за работа и нищо друго. Не мога да спя, сънувам неща свързани с работата ми, събуждам се рано, рано сутрин, недоспала с чувство на напрежение, не мога и да ям, ям максимум филийка дневно, често ми се гади и вие свят от напрежение. Вътрешно съм постоянно под напрежение, то не спира дори за миг, мислите ми са само в тази посока. Не се чувствам комфортно в тази работна среда, в тази сфера. Мисля че това може би не е работата за мен, просто не е подходяща за мен, не мога да се справям и затова ми тежи толкова.
Ако напусна как ще се издържам, плащам квартира, сметки, а и следвам магистратура, но ако продължа така със страх и нежелание...
Споделете ако сте били в подобна ситуация как се преборихте, или как бихте постъпили на мое място ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8d51dfa262
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Какво точно работиш? Ако си счетоводителка-нормално да си под стрес, кофти професия. Още по-лошо е, ако учиш магистратура в същата специалност.
Не вярвам да ти плащат кой знае колко висока заплата, че да се тормозиш и измъчваш така

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8556fb229c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   За мен не си струва толкова да си товаря негативно мисълта и нервите с никаква работа. То да не можеш даже и да се отпуснеш след работа, да си починеш, наспиш, да се забавляваш... баси работата.
Търси нещо друго дори да не е по специалността ти, но поне да ти е спокойно.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f8eeb49432
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Вървиш към бърнаут и депресия - вземи мерки сега, за да не пиеш хапчета после.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 95cd3158b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Правила съм психотерапия на много приятелки, които изпадат в криза с нова работа. Винаги съм успявала да ги окуража и са превъзмогвали стреса си. На нова позиция никой не е достатъчно подготвен, все има нещо нова за учене, все има нужда от вписване в колектива. Опитай да се погледнеш отстрани и да се видиш след известно време. Може би, ще се видиш справяща се, уверена с това, което трябва да вършиш. Дай си време за адаптация, а не още от първия ден да си мислиш, че няма да се справиш, да мислиш за трудностите. Дай си време за почивка, за да можеш да се възстановяваш за работа. Храни се нормално, макар и насила. Ако не можеш да спиш, има билкови успокоителни. Все пак, не излиташ в космоса, не е нещо на живот и смърт.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 64af1831e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Търси друго, тази работа си я сложи на ... полагай минимални усилия и междувременно ходи по интервюта. Ако те уволнят, по-добре за теб, ще взимаш по-високо обезщетение от Бюрото по труда.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a3657ed850
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здрасти и добре дошла в света на големите!
Работил съм с години на работни места, където постоянно се гонят крайни срокове, колеги и клиенти седят на "стенд-бай" и ти дават зор да свършиш работата, защото примерно - трябва да им се отпуснат кредити/да си вземат комисионната (ако са колеги). Ако не успееш навреме, се сърдят, че ги бавиш и ги задържаш след работно време, а реално ти оставаш още 2-3 часа след това да осчетоводяваш или да пишеш отчети.
Та така, работата винаги ще си е там. Разбирам много добре притесненията ти, аз също съм си мислил същите неща многократно - ако напусна какво ще стане, как ще се издържам и т.н.
Животът обаче си е твой, опитай се да не допускаш той да те управлява, а ти да си тази, която му е хванала здраво юздите и го направлява. Не всичко е работа, има далеч по-важни неща като здравето, като личен живот.
Като за начало мога да те посъветвам да се опиташ да се храниш по-добре. Дори и насила да е, яж повече, това с по една филийка на ден е далеч от здравословно. Опитай се да медитираш вечер преди лягане, може да те успокои и да изгони негативните мисли и тревогите от главата ти. Може да опиташ и накакъв спорт, с повече аеробни движения (по-динамичен).
Ако работата те натоварва и изцежда - помисли и за преквалификация. Не си посочила в каква сфера работиш, но може да помислиш за преквалификация към ИТ. И тук не говоря само за програмиране - има и други професии в тази сфера. А търсенето на кадри си е все така голямо и няма изгледи да се свие в следващите години.
Успех и не позволявай някаква си работа да те срине духом!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ffd42405b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   То вече на всякъде се гонят големи таргети и аз не знам работа, където да няма стрес. Единствения вариянт е да правиш това, което можеш пък да става каквото ще.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b61d87709f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Единственото решение е да намериш друга работа. Да не е специалността дори. Щом трудно се справяш, намери нещо друго, по-спокойно.А като свършиш магистратурата помисли за чужбина.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0d8db268dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей! Търси си друга работа, преди да станеш като мен. И аз почнах така, уж временно, освен моята работа, поех и работата на една колежка, която напусна. Идеята беше да намерят човек и да го обучат, но като гледам не бързат много и аз вече месеци работя като за двама, без заплатата ми да мръдне. На всичкото отгоре, работата, на вече бившата колежка, е малко по-различна от моята... и сега съм като теб, не спя (или сънувам фактури, отчети, шефове), нямам апетит и за да ида сутрин на работа задължително пия 2 таблетки "мента, глог и валериан". Страхотно!
В момента ударно си търся нова работа, но до тогава ще си пия хапчетата, ще плача тайно в обедната почивка и така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 61074f23f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Да кажеш, че "следваш магистратура" е същото, като да кажеш, че "работиш работа". Докато ги следвате тези магистратури само заради магистратурите, така ще бъде.

Успех!

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d6b529ed8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вървиш към бърнаут (прегаряне), депресия, паник атаки... Все страшни състояния, от които да се вдигнеш е изключително трудно, отнема месеци и то ако намериш правилните методи, а това е трудно и струва скъпо. Махни се от там, ако щеш стани чистачка или продавачка няколко месеца за да размисляш какво и накъде. Ти вече имаш нужда от възстановяване, а след месец, два, три - не искам да мисля каква развалина ще си. Спешно се махни и от това място и от професията за известно време.Успех и бързай!!!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5cd98eabbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Мога да се досетя какво работиш и горе-долу сме в една сфера. За съжаление, в тези професии е така - или бачкаш ужасно много и печелиш много пари, или не работиш изобщо. Изтощавам се до край дори в момента, но си имам цел. Когато събера необходимите ми средства, смятам да стартирам друга дейност, където ще мога да организирам всичко по начин, по който да не съм в такъв огромен стрес. Отговорността е ужасна - срокове, пари, постоянно виси някой на главата ти, звъни ти се по телефона, съобщенията валят във Вайбър. Мога да те посъветвам нещо, което поне при мен намаля стреса. Изключвай си телефона за един час, ще свършиш ужасно много работа, която заради постоянните прекъсвания не можеш. Иначе оправия няма с такава професия, освен ако не си шеф и нямаш още няколко пчелички, които да работят 24/7 и да обират стреса за теб.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8d51dfa262
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Към н. 12-за работа в Счетоводството ли говориш?
Всички в темата сме дали добри съвети на авторката... , остава само тя да се вслуша в съветите ни... , тъжното е, че всички тези съвети са дадени от личен, горчив опит. Радвам се, че аз се освободих от бруталния стрес, на който щях да се обрека до края на дните си, ако не се бях насочила в друга сфера-навреме. Дори, по едно време си дадох сметка, че бях започнала и в новото поле на дейност, да бързам със срокове-което е тъпо и огромна грешка, предвид факта, че сега сама съм си шеф, работя за себе си и определено никой не ми поставя срокове, хората грам не бързат, аз съм тази, която често го прави и като се сетя-ми идва да си ударя един шмар, ха ха, да се посвестя малко, все пак-именно от такъв ад свързан с бързане, срокове, време и прочие-се освободих едно време. Но това са по-скоро механизми заложени в характера на даден човек-аз и в училище си бях притеснена-най-вече да не сбъркам, да не се проваля, да дам максимума от себе си-въпреки, че бях пълна отличничка и си знаех материала за даден изпит-пак стрес на максимум, същото беше и в тъпия университет-докато накрая съвсем изпуших и си казах-край-напускам и го направих:))) Не се чака-за утре, за догодина-действа се на момента, защото след 5 минути може и да не си на тоя свят, никой на никого не дава гаранция -за нищо. Връщайки се назад в спомените-малко ме е яд, най-вече заради стреса... , нямаше да е толкова зле, ако бях по-разхайтена, ха ха, по-неангажирана... Да, обичах да уча, кефех се да взимам стипендия за отличен успех, но стреса-не беше нужен....
Авторката на поста, не каза -за каква точно професия говори, но подозирам, че е Счетоводителка-а това си е брутален кошмар, поне за мен. Затова, като изключим стажовете-не съм работила това никога и Слава Богу, иначе щях да се побъркам на 5-тата минута. Не ги знам как издържат някои хора, които работят в офиси.
Предпочитам за по-малко пари да работя, но сама да съм си шеф:)

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d53c47ba35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Класната ни беше завършила счетоводство в университета, ни вместо това няма и ден стаж като счетоводителка, а предпочиташе да преподава икономически дицпиплини в училище, защото човешките взаимоотношения са и по - интересни. Аз в момента работя в една счетоводна кантора, шефовете са готини, но винаги си има стрес и напрежение особено първите 14 дни от месеца, задачите понякога валят една след друга. Засега стоя, но ще видя като дойде време живот и здраве да имам дете и се наложи да излизам по майчинство дали след това да се връщам или ще търся нещо по - спокойно. Не ми се иска цял живот да съм в постоянен стрес.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker