Да се обърна ли към ръководството, че прекия шеф краде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да се обърна ли към ръководството, че прекия шеф краде?
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 887 пъти
Здравейте, преди няколко месеца напуснах работа.

Причините бяха, че прекия ми шеф крадеше от служителите, от мен (управителя на обекта), от фирмата и т. н. Сваляше служителките, търсеше ги в извън раб. време, а те като не го отразяваха, ме караше да ги слагам само нощни смени или искаше да ги освободя. Правеше доста интриги, на мен ми говори лошо за тях, разпореждаше се от мое име, после пък отиваше да си говори с тях за мен и т. н. Тормозеше ме, като 6м. не ми даде почивен ден, не ми даваше да си ползвам отпуските, не ми даваше да се обаждам в София на шефовете за въпроси по работата, щото съм се била "изплагала" и т. н., или се страхуваше да не се изпусна за някоя негова мошенгия явно. Даваше бонуси на приятелите си от охраната от моята заплата, от парите на фирмата и т. н. И още куп лайна е правил, за които няма да ви отегчавам, но това е основото - кражби на пари, на лично време, тормозене.

Превъзмогнах това вече и сега искам да му сипя с големия черпак. Но не знам дали си струва да пиша до имейла на hr-ите в София, които ще се свържат с главния шеф по тези въпроси. Това, което ме спира, е че жена му е в майчински все още, която ще се настани на упр. пост (тя беше на този, но аз го заех след нея, когато забременя). Но той така или иначе прибира 15-20 палки всеки месец от кражби, заплати, бонуси, така че няма да го докарам до просяшка тояга. Не знам дали си струва да драсна този имейл. Не е гаранция, че ще го махнат, но пък може да започнат да го следят изкъсно без да знае и сам да си набие дървото, което ще е по-доброто!

Историята може да ви е позната, понеже писах скоро по този въпрос, но беше за съвети как да изляза от дупката, в която изпаднах. Та, след като вече ми е през онази работа и се ориентирах какво да правя с живота си....
Как бихте постъпили вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 60c6c4495a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Привет,

Аз не бих писала. Вярвам в принципа "човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи". Той сам е затънал в лайна, не се цапай и ти. Има карма и тя е по-лоша от това, което можеш ти да му направиш. Хората се самозабравят и когато паднат от високото, когато си мислят, че са най-велики, тогава най ги боли. Не му слизай на нивото и остави събитията сами да се случат. Така ти ще си с чиста съвест. Лошото се връща по един или друг начин, същото важи и за добрините, които правим. Бъди добър човек и гледай себе си. Съдбата си знае работата и без ти да се намесваш. Това бих направила аз.

Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d7a7edb153
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Давай. Тоя нещастник си го заслужава.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1daef586a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Каква е тази работа, в която някой може да краде по "15-20 палки" месечно без това да се разбере? Иначе напиши до шефовете, но приложи доказателства. Иначе може да му кажат и накрая онзи да те съди за клевета.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d11f3199ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз мисля, че е по-добре за теб да ме правиш нищо, щом имаш колебания - тоест остави на Господ да си свърши работата. Не се съмнявай, че този ще си получи заслуженото, но няма нужда да дойде точно от теб и по този начин. Така ще навлечеш лоша карма и върху себе си. Не че не заслужава.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1d536ff361
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 3:
Отговаря за 8 обекта (казина) в няколко различни града. Когато обект е направил оборот над поставения таргет (почти всеки месец), управителя получава бонус от 2000лв, който се дава от собственика и се изпраща по регионалния (прекия шеф на управителите на обектите), а той ти дава 500-1000лв. В по-големите градове се дават повече пари. Шефа, когато е в града и лично ми е давал парите са били значително повече. А от онзи коренно различна сума и от неудобство не си търсиш останалите пари. Нагъл е щото направо ти дава отворен плик, ароматизиран от неговия парфюм, барабар с банкнотите вътре. Отделно заплатите на управителите на обектите са 5000-6000лв вече, според зависи града, та неговата ще е доста повече, защото е по-отговорна. Отделно като види нов служител, минава и им обира бакшишите, които например аз съм оставила (щото аз не си ги прибирам в джоба, а ги оставям на тях), което е абсолютно забранено. Иска им пари от касите без да казва за какво са, а после инкасо търсят тия пари и като нямаш бележка - плащаш от джобчето си, а оня ни лук ял, ни мирисал, а упр. излиза виновен за всичко.

Прави сте, няма да се занимавам и да падам толкова ниско. Но ми мина през главата, тъй като вече се смениха 4-5 човека на тази позиция след мен за половин година, което е плачевно, а и от къде да знае кой ще го е 'издал'. Благодаря за съветите! Няма да си цапам ръцете с лайна!

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 41df5bed00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Супер коментари, наклонена глава - сабя не я сече. Не прави нищо, точно така, нека ти краде пари и време, нека се държи арогантно и присмехулно, ти си къткай там ден за ден. Изобщо не бих се допитвала на твое място - фирмата има човешки ресурси, държавата има инспекция по труда, а ти имаш не само задължения, но и права.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1d536ff361
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Номер 6:

Здравей, това, което ме възпираше, е че този господин си кореспондира с доста криминално проявени, на които плаща, за да защитават казината от разни хора, които пречат на работата, като им ги изпраща да ги бият. Затова не съм взела мерки все още, защото първо, че не съм от този град, а и второ, че той така си решава проблемите - праща ти хора и те бият до неузнаваемост, после иди доказвай, че е той.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f54a215dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз щях да напиша тоя имейл с пълно описание на номерцата му.
Карма, марма, това са пълни глупости, никаква карма няма да му го върне, ако някой не разкаже какви ги върши.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker