Фалити на много бизнеси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Фалити на много бизнеси
преди: 10 месеца, 3 дни, прочетена 843 пъти
Здравейте, прави ми впечатление колко много фалити има последните няколко години

Говоря специално за София. Да, действително покрай локдауните имаше голям спад на бизнеса, но в крайна сметка нали няма ограничения вече повече от 1 година?

Даже в центъра на София, където има огромен наплив от хора страшно много фалити станаха последните години, дори на топ улици като 'Витошка' и 'Дондуков' или централната част около Пиротска.

На Витошка някой ако си сопомня магазините отпреди 4-5 години, вероятно вижда, че почти всички бизнеси са нови там, т. е. предишните са фалирали.

Гледам, че освен фалиралите, има и много, които са явно на издихание, работят с непълно време, оставили са бележка с номер и 'звъннете', а някои просто минават само онлайн, защото явно не могат да си позволят да плащат за фиически магазин.

Споделяте ли наблюденията? Според мен хората доста си ограничиха разходите последно време, промениха си доста навиците на потребление, дори в супера се изкупуват почти само стоките с намаление, явно е КРИЗА.

Въпросът е, че според мен като цяло няма да има нов 'бум' на бизнеса като чели влиза целия свят в период на стагнация.

Май най-полезни ще се окажат най-практичните професии и бизнеси без които хората не могат - хлебари, баничари, ел. тенхници, ВиК и т. н.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 2 дни
hash: 579d8c3b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Влизаме в рецесия просто. Споделям наблюденията ти, защото и аз минавам от там всеки ден. Хората са свили харчовете, заради инфлацията и сега само, който намали той ще продаде. Нормално е, и това ще мине след няколко години. Да му мислят тия с кредитите. Не злорадствам, но така стана и 2008г.

 
  ...
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: 0a43c6dd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Как да не купуваш храни само на намаление, когато нарочно повишиха цените, когато държавата започна да им дава помощи? Имаше скандали за кашкавалите например - от мандрите обясняваха, че им ги продават на една цена, онези от магазина я вдигат 4 пъти, ами ти какво очакваш, да пълним гушата на милионерите собственици още повече ли? Само промоции и бойкот на идиотите от магазините.
По принцип този номер с намаленията в кавички е специфичен за някакви ниши, например на аудио системи, където пазарът е малък и затова печалбите не са големи, но покрай промоциите можеш да си купиш качествена техника на нормални цени, но да прилагат това при храните е направо подсъдно.

 
  ...
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: c220b90c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хората искат нови магазини, едно и също бързо омръзва, защото животът бързо минава, трябва да си адаптивен, това е правилния път в живота, а относно намалението, те са класика, готино е да има добра работа и добра заплата, така всеки ще пазарува и без намаление. Криза е имало, от как свят светува, важното е, да има златна среда за работа и почивка и винаги да се разчита на пари на заем, докато имаш налични, защото са необходими в даден момент, след като мине момента не ти трябват, ясно е.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 1 ден
hash: 3655e38d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   За да фалира някой обикновено има повече от 1 причина. Лошо управление на бизнеса/финансите, лошо отношение към персонала и т. н.
В България след 1989 куцо, кьораво и сакато се зае да прави бизнес, без грам да имат познания в тази област и естествено бързо фалираха. Да не говорим и за простовутата алчност и как всеки си мисли, че за 1 година ще стане милионер и съответно съдираха по 10 кожи от гърба на клиента, а към персонала се отнасяха като към роби. И съответно накрая и едните и другите избягаха и следва фалит. Защото за да е успешен един бизнес трябва труд, не става с надути цени и никакво обслужване. А нашите по Витошка масово това правиха. Накупили евтини дрешки по пазарите в Турция, домъкнали ги тука, сложили цени като в Париж и вече си мислят, че народът ще се изтрепе да купува, щото е от Витошка. Е, да де, ама хората се усетиха, че 2 улици по-надолу същата блуза е на половин цена. И нашия велик бизнесмен всеки месец едвам събира пари за наема. А после откриха и МОЛ овете и всички тръгнаха да пазаруват там и Витошка съвсем се изпразни, останаха само няколко кафенета, H&M (те са верига и цените им са еднакви), офисите на мобилните оператори, май 1 или 2 големи книжарници и в общи линии това е. Няма ги вече бутиците с надутете цени, който му е потръгнало се е преместил в МОЛа, останалите са затворили.
Нормално е, на това му се казва пазарна икономика и само някои успяват и то с доста труд и лишения, останалите затварят и това си е в реда на нещата. То ако беше толкова лесно да станеш милионер, никой нямаше да работи за заплата.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 028e4fc33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Номер 4, много фирми и заслужават да фалират, дори само заради отвратително отношение към работещите в тях. Човешкият фактор е най-важният, според мен, но иди го обяснявай на алчни и арогантни шефчета. Някои наистина си го просят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker