Кофти период в живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Кофти период в живота
преди: 11 месеца, 7 дни, прочетена 962 пъти
Здравейте! Най-вероятно е имало такава тема и от доста други хора, но понеже не успях да асоцирам съдържанието на повечето теми в този раздел с моята случка, ще създам нова такава.
Проблемът е следният : До преди 1 месец работех като шофьор / пласьор на храна. Поради токсична работна среда, състояща се от вечно капризни и мрънкащи колеги, рязко увеличаване на обема на работа, 10-часови смени и впрочее, се принудих да напусна. Сега се оглеждам за друго работно място и ударих жестоко на камък. 80% от обявите за работа в града ми са или за тежък физически труд в големите вериги / строителни борси и т. н... или за позиции, изискващи висше образование за счетоводство, финанси и т. н... а аз нямам такова. Сега някои от вас сигурно ще кажат, че съм капризен, обаче по съвет на родителите ми избягвам работа с тежък физически труд и гледам също така за обяви на непълно работно време (предпочитайки най вече 4-6 часа на смяна), но такива няма никъде при нас към момента. Бива ме за шофьор и имам прилична компютърна грамотност. Не съм мързелив и не чакам наготово от никого, успях да си заделя добра сума за щастие от предишната работа, обаче това не се издържа вече да си стоя вкъщи (особено както живея сам). Гледам в столицата и по морските градове има доста апетитни обяви с добри заплати и не много изисквания, обаче ако не са осигурили квартира няма как да отида там и да плащам минимум 700 лв. наем. Споделете ми, моля ви вашето мнение по въпроса, вие как бихте постъпили? Тези от вас, които са работели сезонно по морето, имаха ли прилични условия за живеене, осигурени от работодателя? Благодаря предварително и поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 6 дни
hash: c368a2f64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Нормално е да търсиш работа на половин работен ден, виж и в чужбина вариант е добър, поне свят ще видиш, важно е да има работа умерено и почивка умерено, така има баланс, деистваи, все ще откриеш нещо подходящо за теб.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: ddb214e0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   По морето има много работодатели (предимно в областта на хотелиерството) които предлагат и квартира, но там пък рискът е въобще да не ти бъде съставен договор, или умишлено да го забавят до края на сезона. Според мен, насочи се към логистика - speedy, econt, etc.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 0337d64ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здрасти, условията по морето са тежки, особено ако търсиш някаква по-лека и неангажирща работа.

По време на силния сеозон - от около 1 юли до 1 септември почти постоянно ще работиш и в най-добрия случай ще имаш по 1 ден почивка в седмицата.

Хубавата страна е, че може да заделиш 2-3 хиляди лева, ако си пестиш по-голямата част от заплатите и имаш осигурена квартира и ядене(това пак е много относително, при мен навремето уж беше осигурена храната, но стигаше колкото за едно наяждане)

Щом те бива като шофьор ВИНАГИ може да се пробваш в една от двете големи куриерски фирми в България(нарочно не им споменавам имената), имат офиси в почти всеки град.

Знам, че точно там шофьорите взимат нелоши пари, да, бачка се наистина, постоянно си на път, но пък без висше да взимаш добри пари си е трудно.

Другият вариант ти е таксиджия. В зависимост от града, слагаш една газова на колата и джиткаш курсове в града.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: b2af597aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз пък напуснах работа след побой. 3 години на легло. При мен е по-лошо пиложението, защоти никой работодател не наема хора, които са били на легло толкова дълго време. Мисля, че за теб има надежда, авторе, защото се търсят шофьори много и има хляб в това! Има много обяви и малко желаещи! За мен това си е страхотна работа, защото можеш да си пуснеш гръцката музика и да усетиш вятъра на отворения прозорец, докато караш! Свобода!

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: f9d5bf62c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На каква възраст си, авторе?
Ще избягам малко от темата, но го пиша, защото го смятам за за наложително. Често мисля за орисията на България. Всеки един индивид се причислява към определен профил, формирал се в страната ни вследствие на всичките политически промени, случили се у нас. Бих искала да те посъветвам да погледнеш малко по-мащабно на нещата.

Ако си т. нар. профил бачкатор (моля те, не го приемай с обида), няма смисъл да продължаваш да се мъчиш в Бг-то. Заминавай директно за чужбина. Там поне ще има смисъл от мъките, защото ще можеш да спестиш нещо. Ако те спира чужбина заради липса на заделен начален капитал, можеш да станеш международен шофьор на тир, да спестиш пари, и тогава да заминеш. Ще се поизмъчиш още 2-3 години (а това е много тежка работа), но поне ще има някакъв смисъл в дългосрочен план. В България си принуден да сменяш работи на по 6 месеца, което особено за мъж, е обричане на провал, липса на стабилност и тн.

Според мен профилът-бачкатор, гастербайтер и тн няма смисъл да се мъчи в България, като може да работи същото в Европа, но поне да има смисъл от всичките му мъки. Вече нещата за уредилите се на държавни служби в Бг-то или някакви отделни специалисти като IT, само за тях има някакъв останал смисъл да са в Бг. Всичко останало е робство и не си заслужава мъките.

В Европа няма да е лесно също, но като ги сравниш, на едното място е тиня и кал, а на другото има някаква систематизираност на работните процеси, ще имаш сигурна работа или поне винаги ще намираш лесно нормално работно място, ще ти се плаща в евро, което евентуално за в бъдеще можеш да похарчиш в Бг, ако поискаш, а ако не, да живееш един приличен стандарт в евро страна, с отзивчиви и нормални хора. Естествено ще ги има гетата и пренаселените квартири, но не очаквай, тръгвайки от нулата, да си намериш комфорта така бързо. Поне за чужбина в дългосрочен план можеш да постигнеш някакъв стандарт, докато в Бг с такава тип дейност, е почти невъзможно.

И най-пагубното е че в България манталитета на хората затормозява изключително много, и само това е достатъчна причина човек да поеме такъв риск.

Ps този съвет е написан от човек живял и работил дълги години както в чужбина, така и в България, и затова мога да дам много обективна оценка. За справка, в този момент съм в Бг, но обмислям отново местене в чужбина (тъй като връщането в Бг се оказа разочароващо и грешка) и честно казано, дори 'загубеното време' с местения и прочие пак не е такава загуба, като го съпоставя с опцията да продължавам да живея с кочинката наоколо. Излишно е да споменавам политическата обстановка към настоящия момент, колко скандална е и тя самата... Та така, погледни по-мащабно на проблема си и мисли в по-дългосрочна перспектива е моят съвет. И разбира се, приемай съвети и винаги пречупвай през собствените си възгледи, няма как ние да знаем как точно е ситуацията ти, чужбина може да не е най-доброто решение за теб самия, но е хубаво да чуеш различни мнения и после да решиш кое е най-доброто за теб. И все пак дори да не те познавам, спрямо това, което си написал, чужбина изглежда като един добър вариант.

Поздрави и успех

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 513a477e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   "капризни и мрънкащи колеги" ох не знам какъв съвет да ти дам, и аз съм в същата ситуация, но това определение ми хареса и ще си го взема за моята работа.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 998ce07670
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   , , Учи мама за да не работиш, , Тая приказка чувал ли си я? Българска е и е много вярна. И в България и в чужбина, нямаш ли добро образование ще си бачкатор и те чака тежък физически труд. Бил съм в чужбина две години куриер на пратки. Също е 10 часови работни смени без почивка. Лятото е ад в жегите, еле пък в кабината не можеш да пуснеш климатика, защото имаш на всеки 3 минути стоп. Зимата студ. Ако пък си в някое предприятие нормите са убийствени. На смени здравето ти се разбива. В чужбина натоварването е много по-голямо. Злобните колеги и тука си ги има. Има един трети вариянт, а той е да имаш свой бизнес. Нямаш шеф на главата и злобни колеги. Но отговорностите и рисковете са повече. За мен си малко мамино детенце и още не те е очукал живота. Всеки иска да е тарикат и да изкарва много парички без много да се напряга, но не всеки има акъл за това. Прецени си възможностите трезво и се примири в крайна сметка. Не може всички да са тарикати. Трябва да има и кой да прави баничките и да носи стоката.












Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 475e0f773b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към 7, съгласен съм с повечето, което каза без думата “тарикат”. Не бих казал, че човек, който си изкарва парите по честен начин и внася висока стойност в обществото е тарикат. Тарикатите са мошеници, далавераджии. Говориш за каймака на обществото, топ 10% най-много. Те си вадят парите без много зор или направо други им ги вадят вместо тях, но това не е измама, а честни търговски взаимоотношения.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 82f0d04a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До Чингис Хан - Скандинавеца : Ти да не би да си врачка, та определяш дали авторът е мамино детенце и не знам си още какво? Човекът ясно е написал, че не е мързелив и му се работи. Проблемът при него е намирането на подходяща работа. Ти ако искаш и 16-часови смени карай в чужбина, никой не те е спрял. Между другото да те светна, че познавам хора, които завършиха висше образование степен магистър и работят нещо съвсем различно от специалностите си. Познавам и такива, които са без висше и вадят повече пари от тези с висшето. Така че тази приказка, , Учи мама, за да не работиш" беше валидна през социализма. Сега при всеки човек всичко зависи от индивидуалните му възможности. Авторе, пожелавам ти успех! Наблюдавай сайтовете за работа всеки ден и дано изскочи нещо подходящо!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 573d2d9f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   По курортите осигуряват храна и настаняване.
В столицата ако отидеш за начало ще си делиш наема с някой друг. За сам човек е непосилно. Има за чужбина сезонна работа колкото искаш, все е за предпочитане пред това да стоиш на мама и тати. А и като заделиш пари ще имаш време да търсиш и да се ориентираш.
То и за вишисти много има работа. Има за стринка, чинка и подобни.
Прости не изпадай в отчаяние. Зависи и в какъв град си. Нвкои геадчета направо депресират-никакво развитие, само пропадняци останали.
Горе главата, не се залежавай.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: b5c723b60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Защо не станеш международен шофьр? Няма да имаш колеги на главата. Особено ако си вътрешно в Европа. Имам съсед така 15 години работи, натрупа пари, купи си къща в едно село и си отвори малко магазинче с маси отвън. Работи си за себе си и пее. Трудно му беше все сам в кабината, ама имаше смисъл. Заплатите сега даже са по-високи. Може с и до 5000евро на месец да стигнеш

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 82f0d04a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   До 11 : Май се сещам за кого говориш. Познавам въпросният човек и добре че е отворил магазин в селото му, защото е единственото място, откъдето човек да си купи нещо там. Той ми беше разказал че вече няма да пътува никъде с камиона, тъй като от магазина му остават чисти 2500 лв. за него след покриването на всички разходи. Съжалявам иначе, че този ми коментар не беше баш по темата, обаче реших да потвърдя мнението ти и да.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker