Съществува ли такава работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Съществува ли такава работа?
преди: 9 месеца, 28 дни, прочетена 870 пъти
Здравейте, не искам вече да работя зад бюро и по цял ден да си мечтая за пътуване в най-различни страни, не искам и да работя само с българи или пък само с каквито и да е, искам абсолютно смесен екип от всякакви държави. Такива има по ИТ фирмите и кол центровете особено, но както знаете там се работи с компютри по цял ден!

1. да има много пътуване
2. да мога да живея навсякъде, дори и в някое село, но:
3. да не е свързано с компютри или машини
4. да работя с хора от най-различни страни
5. да се работи предимно с млади хора
6. да е креативна/артистична

Сещам се за уни преподавател, но точки 2, 3 и 6 отпадат. Въпреки, че лекциите не са на компютър освен ако не са дистанционни, трябва да се пишат научни статии. Много уни преподаватели са с очила, станали късогледи от постоянното взиране. Роднина е уни преподавател и знам, че виси до късно да пише на компютър... Даже, вече професията им не е толкова да са преподаватели, а да се доказват като бълват научни статии (които никой извън науката няма да прочете) и все повече административни длъжности им вкарват. Но пък има пътуване по конференции и преподаваш на млади хора. Z поколението е супер! По т. 6 по-скоро е скучна професия за креативен човек може би, особено писането на научни статии, но пък предлага сигурност, общуване с младите и уж дълги ваканции.

Има ли професия, където човек може да си живее дори в някое село, но като го викнат за проект да пътува до най-различни градове, дори чужбина, да работи с хора от най-различни страни и работата му да не зависи от компютри и техника, да няма никакви машини всъщност? Смях не смях май само моделството отговаря на това (по телевизията даваха за едно момиче, което си живее в Плевен, но ходи да се снима в Токио като моделка, та тя там работи с хора от цял свят) :P или пък пътуващ цирк. А може би водещ на шоу програма на круизен кораб също отговаря? Стюардеса/стюард също, но там чужденците не са твои колеги, а само трябва да ги обслужваш по полетите хаха, като гледам в един екип по полетите повечето са си или все чужденци от съответната държава на авиокомпанията, а в лоу костърите са само българи. Не е и подходяща професия за креативни хора, защото нищо не създаваш като продукт, само обслужваш пасажерите. Да ходя да работя в завод или да бера плодове в чужбина - първото ще е с машини, второто без евентуално, но и при двете колегите ми може и да са по-стари от мен повечето. И няма нищо креативно, креативен човек като мен може и да си пее по цял ден, но сигурно и това ще скастрят, това си е робия. И не можеш да се местиш непрекъснато за работата, все си вързан за един завод или фирма. Моля за идеи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 4dc94f7f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Уницеф виж за някоя позиция или някакъв доброволец трябва да си в някоя друга организация

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 29a5dbe22b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Има разбира се, да работиш за някой отбор на Формула 1, успех!

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: b8f013a10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Тези 5 изисквания са абсолютно несъвместими. Как така хем да работиш на село, хем да нямаш компютър? Как точно ще кореспондираш с хората и ще си изпращаш свършената работа? Щях да кажа, че на село, ако не щеш комп, трябва да работиш с ръцете си - земеделие или някакъв занаят на място, но тогава определено няма да пътуваш и няма да си заобиколен от млади.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 5dee41a81e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Описват професия министър на младежта и спорта

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 599214ccf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   То хубаво си нахвърляла разни неща - няма лошо човек да си мечтае, но дай малко повече информация за себе си?

* какво си завършила и какво можеш да правиш?
* колко чужди езика знаеш?
* какви специални умения имаш?

В смисъл, работа има много, но е точно това - работа, а не почивки и екскурзии, както си мислят много от хората, че като работата им е извън страната и ще са като на екскурзия а няма да бачкат.

Иначе варианти много - ахреолог, научен сътрудиник, биолог, по някоя от организациите за опазване на околната середа и за защита на разни неща - УНИЦЕФ, ЮНЕСКО и т. н., уманитарен работник, дори и разни ютубъри се изхранват като дигитални номади примерно ходят по разни места, снимат, обработват и качват, но такива вече има много, а за да се изхранваш само с това трябва да имаш поне 100-200 хиляди последователи, което не е малко.

пО КРУИЗНИ КОРАБИ - също, но и там се работи по 12 часа често пъти, не е ти да си на круиз и да си почиваш, напротив - обслужващ персонал си и работиш като вол.

Имай предвид, че за такива работи ти трябва перфектен английски, а отделно са и рисковани - често ти искат здравни застраховки, ваксини ако си по някоя екваториална страна и т. н. Не всичко е цветя, рози и пътувания.

Т. Т.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: f06799ade4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Аз пък си мечтая да напусна тая скапана държава, но къде ти...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: 0e600dba93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   3, ако си международен модел пътуваш по ревюта и за снимки само и можеш да си живееш където искаш, включително и на село. Валерия от Ергенът е топ модел в Токио Япония, а живее в Плевен. Естествено, че вече човек не може да не ползва поне социални медии, но реално в работата на актьорите и моделите те не ползват компютри, а играят или позират за снимки, компютърната обработка я върши друг.

5 знам английски и френски, малко испански, а и уча немски.
Умения: пеене, композиране, свиря на няколко музикални инструмента.

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: c5699b05ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Стани шофьор на камион, ще пътуваш много. Първите 5 точки ще са изпълнени поне до някаква степен. Е, не е креативна работа, но пълно щастие няма

 
  ...
преди: 9 месеца, 28 дни
hash: d7d524f52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Всеки човек би искал подобна работа, но е трудно да се постигне. И все пак, едно нещо съм научила до сега, трябва да се положи много труд и тогава се случват нещата.
Примерно, аз дълго време слушах родителите си и следвах техния план за мен с надеждата да използвам ценния им опит да не греша, а да имам хубава работа и щастлив живот. Пропуснах да намеря себе си и идентичността си. След време разбрах, че животът е мой и ако искам да съм щастлива, трябва да намеря призванието си, като го намеря да изградя план как да работя, за да се усъвършенствам в областта, но и да имам доходи и сигурност от друга работа, защото ще съм новак в новото поприще. Сега работя всеки ден върху призванието и върху другата работа, която ме изхранва и ми плаща уроците за призванието.
Съветвам автора да си направи план как да съчетава нещата и някой ден може и да намери работа, която да покрива всички изисквания, които е изброил. Но реалността е, че трябва да положи труд в правилната посока и да намери подходяща среда и контакти, които да са му от полза. Но първо да опознае себе си и какво му се отдава да се занимава.

Успех.

P. S. Пример за по-свободни професии: музикант, примерно пианист или научен сътрудник/ проектен координатор по програма Еразъм .

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: e748ddb99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Имаше една работа в Джобса - някаква техническа поддръжка на нефтена платформа. Три седмици там, после не знам си колко седмици почивка. Пътувания, обучения и т. н. Като цяло ще ти се увиди пътуването за около година. Добре е платена!

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 67c7ef11e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   екскурзовод

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 0e600dba93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Благодаря ви за предложенията, ориентирах се към моделството, защото отдавна искам да се снимам например за рекламни материали на някоя марка коли. Винаги гледам към билбордове и реклами и си казвам "Ето това е. Най-добрата работа! ". Всъщност бих искал да съм актьор или певец, но без гласови данни и с говорен дефект моделството е логичния избор. Само трябва да поддържаш външния си вид и да пътуваш за реклами, плакати и т. н. В чужбина без да знаеш местния език не можеш да си актьор, поне при певците може и на английски да пееш и само да им гостуваш, но като цяло модния и рекламния бизнес е доста по-интернационален.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker