Това знаци ли са, че съм на грешния професионален път? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Това знаци ли са, че съм на грешния професионален път?
преди: 9 месеца, 18 дни, прочетена 768 пъти
Някой беше казал, че е глупост или лудост да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат. Мерилото за интелекта било умението да се променяш.

Може би е така.
Аз може би не се вглеждах в знаците, защото не вярвах в знаци и такива неща.
Завърших икономика. Още при първата работа, която щях да започна отивайки на първия работен ден стъпих на крива плочка и си опръсках официалния панталон. Така се ядосах, че сметнах, че не е добър знак и се обадих, че се отказвам да започна. И от този момент ми тръгна само на карък на всяко работно място. На работата, която в последствие започнах в една рекламна агенция работих наколко месеца без заплащане докато не се усетих да си тръгна. Последваха доста други работни места, дори в някои много известни големи международни компании. И все има нещо като карък - я злобни шефове, ако те са свестни колегите ще се заяждат.

Започнах да се замислям дали причината не е, че не следвам моя път, това което ми е отредено? Щом в един момент само мисълта за офис, който и да е офис и да седиш на компютър те докарва до паник атака, значи просто не е моето?

От друга страна пробвах с плахи стъпки да се занимавам и с изкуство. Още от първия път сякаш ставаха нещата и то без да се напъвам така както в офис дейностите. Няма да споменавам детайли за да запазя анонимност, но дори ми платиха повече от колкото заслужавах при по-малко работа. И хората, с които работих бяха доста дружелюбни, за разлика от повечето, които срещнах по разни офиси. Дали това не е пак вид знак, че това е моето поприще, как мислите? Защо да продължа да сменям фирми от офис в офис очаквайки друг резултат като ще е пак същото? !

Ще ви помоля ако има хора тук, които са променили рязко своя път с рязка смяна на кариерата да пишат вдъхновяващи истории. Чудя се защо пък да не опитам, в най-лошия случай винаги мога да се върна да работя в някой офис, те няма да избягат?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 6f067e4b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Да

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: dbcdefe2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз съм един такъв човек-с рязка смяна -учих едно, работя-това, което ми е на Сърце. Ще разкажа и повече, но първо ти авторе-поне кажи с какво точно изкуство си пробвал да се занимаваш? Чудно ми е и предполагам-не говориш за рисуване на ръка на картини, а пак някакви графики и чертежи на компютър, затова реших да те питам...

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 986e6b1548
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нищо не ти пречи да опиташ ново поприще, но аз лично не бих позволила суеверието да ръководи изборите в живота ми. Има лоши дни, както и по-добри такива. Всяко работно място (стига да е коректно в заплащането и осигуровките) има предимства и недостатъци. При повтаряща се дейност, дори да е изкуство и да ти се отдава, има и неприятни задачи и неблагоприятни моменти. Следвай интуицията си, все пак моделът "проба-грешка" може да засегне всичките ни избори в живота. Изкуството не е много добре платено в България, така че се замисли за позицията към която си се насочил и доходите от чисто практична гледна точка. И е абсурдно да не започнеш работа просто защото си си изпръскал панталона.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: d8323db043
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей, на всеки се случва да сменя работа, докато си намери точното място, не е лесно, не е приятно.. , но учим ценни уроци така. Сама казваш, че в областта на творчеството, се чувстваш по -добре, ако можеш да изкарваш средства с това, действай, но помисли и от практична гледна точка, самоосигурявай се да ти върви стаж. Много хора работят това, което не иска, поради много причини, едни заради кредити, други защото считат, че там им е сигурно... важното е къде човек се чувства полезен и къде трудът му се уважава

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: e850c6e9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Животът е твърде кратък за да работим с години нещо, което не ни харесва, така, че ако висенето в офис не е твоето, давай смело и следвай мечтите си.
На 40 съм и почти успях да сбъдна моята.
Е, вече ми е късно да стана стюардеса, но пък работя на летището и въпреки безумния график, съм много по-щастлива отколкото когато работех от понеделник до петък в офис.
Не прави моята грешка, последвай мечтите си на 20-30, защото на 40 понякога е късно.
Успех!

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: faeacc475f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   2, не нещо подобно. Пробвах и това, но не ми хареса. Писна ми от компютри. Дали ще пиша рипорти или ще правя графика все изисква компютър и много седене на бюро. Става въпрос за актьорство.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: faeacc475f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   3 Знам, но аз смятам да емигрирам.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 133f58734a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Когато прочетох за плочката която те е изпръскала, и оттам ти е тръгнало на зле, реших че се шегуваш. Но после видях че не е така, ами ти сериозно си си втушил нещата. Приятелю, как досега не си разбрал, че животът ти е в твоите ръце единствено? Какви знаци, какви суеверия, усещаш ли че ни питаш с една дума - как да ми е по-лесно? Станай и се стягай, каквото и да се захванеш, винаги ще имаш нужда в него от широта на духа, от смелост. Ако си решил, че вселената ти е дръжна с нещо и ще ти дава знаци - още не си узрял достатъчно като човек. Смело напред!

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: faeacc475f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   8 не съм си внушавал нищо. Или просто хората, работещи в офис са предимно от злобния, гаден тип дето ще топи колегите си и ще слухти за грешки.

И ИТ-тата с големите пари и те са прикрити и не толкова злобички, всъщност няма значение сферата - един човек работили в офис на заплата явно става злобен, поне повечето са такива.

А като бях в Киноцентъра да снимаме повечето хора си бяха свестни, никой не трепереше, че можеш да му вземеш мястото. А уж актьорските среди били токсични, не, в един офис е много по-токсично.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker