Вечен карък - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Вечен карък
преди: 9 месеца, 7 дни, прочетена 1252 пъти
Не съм високомерна, нито нагла, нито перната през устата. Не съм и лицемерна, подла, връзкарка - нагаждачка, но си патя точно от такива, вече 3 пъти подред.
Отивам на интервю, всичко точно, после започва пробния период, случва се системно да сме по две новопостъпили и два пъти подред, другата влиза под кожата на шефа/шефката и изхвърлят мен на края на пробния период.
С третото работно място беше ужас. Другата нова веднага се сдуши с приятелка на шефката и ми отровиха живота…Бях на почти едногодишен договор, гаврата беше абсолютна.
Към края на договора се явих на интервю за друго място и буквално се разревах. От нерви.
Не разбирам с какво предизвиквам подобна неприязън?
На мравката път правя, но ме изритват три пъти подред по особено отвратителен начин.
Всичко ли в този живот става с връзки? !?
Ако караш по каналния ред, все изпикано камилче ли си оставаш? !
Стигнах дотам да си мечтая да работя в изцяло мъжки колектив…

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 5ce2258f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Нищо грешно не правиш освен че още вярваш че хората са добри. Според мен Господ нещо иска да ти подскаже, че не си на правилното място за теб и за това се случва така. Не се отказвай да се бориш, но единствено за работа която би ти доставяла удоволствие а не заради самите пари.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: cb014584e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Точно понеже си много добричка и змиите само това чакат. "Тая наивница ей сега ще я сдъвчем и изплюем".

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: ff9d89ea73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да има такива хора. На мен миналата година ми се случи нещо подобно. Започнах работа в една спедиторска фирма и нямах представа какво е защото досега винаги съм работила, като Офис мениджър и шефката ми обясни, че имат много работа и двете колежки не смогват и затова им трябва още един човек, Интервюто мина много добре и на следващата седмица започнах, като очаквах понеже въобще не знаех за какво става въпрос, колежките да ми показват и направо съжалих, че започнах. Понеже те бяха много невзрачни дебели и неподдържани, а аз постоянно с рокли, с токчета, нагласена и направена. Явно от чиста женска завист вместо да ми показват и обясняват те си работиха двете и правеха нещата заедно, а на мен абсолютно нищо не ми обясняваха и аз седях, като неудошевен предмет (въпреки, че нито съм се карала с тях, нито сме били в лоши отношения, а се разбирахме и говорихме). Тъй, като беше лятото шефката отиде на море за две седмици и ме остави изцяло на тях, а те нито ми обясняваха, нито ми показваха нещо. След, като се върна шефката ме накара нещо да направя и аз й казах, че не знам как. И тя се учуди как за близо месец нищо не мога да правя, обясних й, че никой нищо не ми е показал, а тя каза, че лъжа. Следователно си изгради мнение за мен, че съм тъпа даже ме нареще "куха лейка" естествено бих си камшика, но ме хвана яд, че си загубих времето. Оттогава, когато кандидатствам за работа си избирам позиция само за един човек, а не да сме 2, 3 колежки и естествено вече когато съм на работа общувам предимно с мъжете в офиса и избягвам колежки. Така, че авторке ако имаш възможност си избирай позиции за един човек т. е да си единствена, която се занимава с дадена дейност и избягвай да общуващ с жени колежки в работата. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: b6ec89dc2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   В себе си трябва да промениш това да поставяш ясни граници. И ако бъдат прекрачени драстично, да си тръгнеш. Не може човек вечно да търпи такова отношение.

Имай предвид, че в България работливите и съвместните пречат на схемите и далаверите на шефовете си.

Кажи ни повече. Много е кратка историята.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: e3b4037f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбрахме каква не си, а какви умения имаш? Квалификацията ти съответства ли на работното място? Вършиш ли си съвестно работата?
Иначе интриганти има навсякъде, просто ги игнорирай и си върши работата.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 0c54fae4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В борбата за добра заплата по време на капитализъм се използват прийоми на сближаване с прекия началник особенно когато има конкуренция за даденото работно място. И това не се нарича връзки а борба! Разбира се винаги можеш да победиш подмазвачите ако блеснеш като най-добър в работата си кандидат, но и за това са нужни доста усилия.
Не знам какво наричаш канален ред, но всичко което си описала е канален ред, в борбата за добро място побеждават упоритите

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 48d4371c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Това са знаци, че не си на правилния път. Мислила ли си за смяна на попрището изцяло, т. е. да работиш нещо съвсем различно. Ако сега работиш нещо в офис например да го смениш с нещо друго?

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 48ba84a29b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Истината е, че когато си прекалено добър хоратя ти се качват на главата и започват да играят всички видове хора до като не кажеш баста! . И недей да си мислиш, че в мъжки колектив положението е по-добре. За предпочитане е, обаче и там и ги има тия курвенски номера. Пред теб ти се усмихва, пред другите те реди. Работил съм с такива лицемери мъже, в почивката като някакви тетки клюкарстват за други колеги и колежки за личния им живот по-най долен начин. И съм чувал как стари работници подковават началника да уволнява нови колеги, само защото просто не го кефи даден човек. Съвета ми е или започни нещо свое, или работа без колектив. Такава, която е индивидуална.

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 83dcc92716
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако не се поправиш все така ще е. За съжаление ти си грешната. Това е борба за оцеляване. Като в джунглата. Не си ли нахакана и подлизурка(друг начин няма), до тук си. Тия са били отракани, веднага са пуснали език на шефката. Ако имаш 1, 2 гладни дечица да те чакат и някой друг кредит, набързо ще се ориентираш. Има време ще се научиш.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: cb014584e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Смени държавата.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 34063f47ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Благодаря за отзивите.
Първите две работни места бяха абсолютно неподходящи, но имахме нужда от втора заплата в къщи и затова търпях.
Цензът ми изобщо не предполагаше подобна на третата работа, но тя пък взе, че ми допадна. Смея да твърдя, че бях добра.
Клиентите ни (всякакви фирми) бяха особено доволни от представянето ми. Така се започна със злобните погледи и подмолни игрички на онази, която с връзки остана на постоянен договор.
Шефката се оказа безхарактерна и податлива на чужди влияния - така както в началото ми каза, че имат нужда от лъчезарен и кадърен човек като мен в колектива, така се обърна на 180 градуса седмици след като онази злобарка ме натопи пред нея.
Бяхме три допълващи се отдела в едно предприятие. Аз определено си имах приказка с колегите - всичките бяха кадърни и сериозни, работливи и настроени за диалог.
В моя отдел имаше само един мъж и не спряха да го плюят.
Пряката ми началничка, която всъщност ме нае, се оказа прогонена от гадната шефка - просто се махна от нашата агенция, но остана в предприятието. Веднага след нея напусна и я последва дясната й ръка, след тях и колегата - тримата най-кадърни набързо се ометоха. Не се и зачудих защо, то си беше ясно. Дошлата преди 2г шефка направи чистка по собствено осмотрение и най-кадърните изчезнаха.
Колегата ми каза, че след сума ти години в агенцията, вече нищо не било същото. Да съм си търсела нещо друго пряко свързано с ценза ми, да не стоя при разни кобри. Той дето е толкова сдържан се изпусна да говори така.
Това е в общи линии.
Може би наистина съдбата ми дава знак, че точно тази работа не е за мен.
За мъжкия колектив - с колегите контактите бяха песен. Наистина свестни момчета. С двама от тях се видяхме семейно извън службата, беше приятно. Но персоналът трепери пред онази дето коли и беси. Направо ужас. Наистина нямах нужда от подобен цирк.
Не бих работила сама, имам нужда от добри колегиални отношения, мъжете определено са създадени за това, винаги съм се разбирала безпроблемно с колеги, няма номера и игри.
Засега удрям яко на камък в търсенето.
Дано има промяна.

авторката

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: a82f8e68b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До 10

Всичко това се случва в лицемерния Запад :-) където завърших висше.

авторката

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 2d74714dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   На Запад или В България на всякъде е едно и също. Ако искаш да работиш в колектив и за началник, ще трябва да се научиш да бъдеш точно като хората, които плюеш. Трябва да се научиш да пускаш езици на шефа, и да са мазниш и спреятеляваш със силните в групата. Иначе ще си бъдеш вечния карък и за напред.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: ce97038936
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И при мен е абсолютно същият сценарий. Живея в Германия, ако това има значение.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 79cfe48d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   12 ами в офисите е така, ти какво си очаквала. Аз за 10 години смених сигурно 7-8 работни места, очаквайки различен резултат.

И в БГ да си пак ще са такива, само че няма и да са лицемерни, направо ще си те солят на поразия в офиса и ще се чудиш откъде ти е дошло злобното коментарче.

Точно от запада, но предполагам и в БГ е така една латинка джаз певица каза, че нея са я приемали.

Ерго хората на изкуството са от друга мая, защо не пробваш да правиш нещо с изкуство, може там да са по-свестни? А и едва ли някога си мечтала да работиш в някакъв сив и скучен офис на компютър по цял ден, повечето хора го правим защото ни втълпяват в главите, че само това е почтена и истинска работа, а е точно обратното - това е робия.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 79cfe48d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   12 ами смени държавата с бивша соц, мен на ръце едва ли не ме носеха колегите и шефовете ми в Братислава.

Да, имаше токсични хора и там, но никой от тях не беше словак, бяха, о изненада - сръбкиня, грък и двама западняци.

Най-добрите колеги и шефове, които съм имал са словаци, дори и българите не могат на пръстите да им се намажат.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 0e70c20e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не мисля, че някога ще подгъзувам на когото и да било.
Отървах се от скапания им колектив, честно.
Онази, която ме натопи, вече се изпокара с хора, които просто не може да отстрани - на постоянен договор са.
Отвратителна харпия.
Далече от такива, не мога да вирея в обсега им.

Има хора, които ще оценят трудолюбието ми, всеотдайността, така както и професионализма ми.
Не губя надежда.
Ще пиша пак ако/като ми се отвори парашута!

Изобщо не бива да се заблуждаваме, че на Запад всичко е идеално.
Заминах да следвам веднага след езиковата гимназия и не съм работила в България затова нямам почва за сравнение - вие кажете.
Тук са прикрити завистници и в общи линии - посредствени, коне с капаци.
Още не мога да повярвам за Тина Търнър - не знаеха нищо за нея. А за Оскарите пък, да не говорим. Просто не ги интересува - ограничено, консуматорско общество.
Но има и много свестни хора, за които бих работила.
Да видим докога ще се мъча преди да ги открия? !?

авторката

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 7b04bf1d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Наистина не виждам полза от злъчни коментари, запазете си ги за вас.
Най-добронамерено попитах, не е нужно да се заливаме с такива непоносими дози негативизъм.
Не работя офис работа на компютър, а съм в непрекъснат контакт с хора от всякакви фирми (на живо и по телефон), точно това ми харесва и там ми е силата.
Затова като те видят, че се справяш и са доволни от теб, злобите те смачкват.
Тук има огромни групи чехи - непрекъснато са заедно, празнуват и се веселят, но само помежду си.
Влязох в групата заради приятелка-българка, омъжена за чех. Запознали са се в Прага като студенти, после идват да работят тук. Тя беше следвала в Чехия и говореше чешки, той пък - перфектен български.
Като те опознаят и допуснат до себе си, разбираш колко всъщност сме близки!
Повечето работеха като компютърни специалисти, а жените им си гледаха семействата.
По повод на работата, продължавам да търся в същата насока, не е само една единствена фирма в държавата.
Но определено ми е ясно, че сме различни и няма да е лесно.
Но да стана лицемерен егоист като тях, за да успея, това няма да го бъде.

авторката

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 79cfe48d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   17 така е, но ти сигурно работиш в някаква канцелария или офис. 90% от офисните хора по фирмите малко или много са коне с капаци, дори и в България.

Ето пример от България - аз говоря на мои колеги за екскурзии по Скандинавия, Централна Европа, Испания, Португалия, но ме гледат като ненормални. Повечето си знаят само Гърция за почивка и туй то. На опера не ходят, защото слушат чалга и гредат бозави риалити по телевизията.

Ако работеше нещо в изкуствата или в модна агенция (но като актриса, певица или модел) щеше пак да има токсични хора (там его-тата са огромни), но пък ако си отдаден веднага се забелязва и ти излиза име на човек, с който се работи лесно. Точно защото повечето певци, музиканти, актьори и модели не може да се разчита и са вятърничави.

И нещо повече - хората в изкуството обикновено са по-либерално настроени, от многознайковците, работещи в офис, на които само претенциите им са огромни, но са токсични колеги.

Не знам какво си завършила, но се опитай да нетуъркваш с хора със собствен бизнес и хора от по-свободните сфери, изкуствата. Те са по-широкоскроени като цяло.

Виж Люси Дяковска - ако беше работила в завод, някаква рекламна агенция зад бюро или в офис мислиш ли, че щеше да е нещо? Като източно европейка щяха да я изгърбят с най-гадната работа, докато си повишават местни, но тя си прави изкуството и не й пука. Значи дори в Германия в музикантските среди можеш да пробиеш и ако си българин. Друг пример е Мария Бакалова, която са я забелязали като моделка още в Скандинавия.

Всъщност не е само в изкуството - много успешни бъргари в чужбина са университетски преподаватели, защо не помислиш за докторат?

И няма да е зле да споменеш коя е държавата, че да ти дадат хората специфични съвети.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 79cfe48d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Има и други примери освен Люси Дяковска и Мария Бакалова. Христо Явашев - Кристо. Явно за хората на изкуствата и науката в чужбина е по-добре, за тези в заводи може би също заради парите, но ако ще си бачкатор в офис по-добре си ела в БГ. И тук ще е унижение и още по-ниско заплащане, но поне ще си сред свои. Ако някъде има щастлив българин в корпоративна среда в чужбина, то или е в друга страна от бившия соц блок като Чехия, Словакия, Унгария и пр., или е отишъл направо от тук на висок пост в същата фирма, в която е бил в България. Или работи в посолството ни. Съгласен съм, че масовия западняк е много ограничен, по лични впечатления в бившите соц страни са си по-осведомени.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 14 часа
hash: 6dd160e60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   20 години живея и работя на запад. Още си млада и нищо не знаеш. Сменил съм двадесет работи. Само с качества няма да минеш, ако не подгъзуваш на шефа. На всякъде където съм бил е имало разни диви селяни където са на главни позиции и се имат за божества и, ако не им се кланяш и възхваляваш изхвърчаш. Реално и той до като е стигнал до там се е кланял на други преди него. Думата работник, идва от раб, което значи роб. Гледай българският филм, , Маргарит и Маргарита, , на края сцената където кметът Неризанов дава урок на негов служител как се , , връзват връзки на шеф, , за да разбереш как функционира и матрицата в живия живот.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 603144f3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Виж, н 21, ясна ми е играта, но пусто, не мога да се пречупя.
Гледала съм филма, отвратителна, гадна действителност, явно не е само минало, а настояще и бъдеще.
Не мога да се гавря със собствената си съвест. Видях как тези, с които уж се разбирах (странно, все жени), бързо ми обърнаха гръб след като ме изхвърлиха. Пичовете само останаха. И пряката ми шефка, която също прогониха. Тя ми помага със съвети.
От над 20г съм тук. Зарязах докторантура, защото ми писна. Омъжих се, отгледах две деца и отскоро се сблъсквам с гадната действителност на професионално ниво. Отврат.
Понеже не съм и първа младост, още по-голям зор ще видя.
Но въпреки всичко, държа на принципите си и убивам с пренебрежение като ми ги оплюват директно в лицето. После си ходя безработна, но поне си знам, че подлизурковци от всякакъв пол в живота си не ща. Всички се обърнаха като фурнаджийски лопати, чак ми се гадеше, че даже не се и прикриваха. Буквално избягах, егати напредналия Запад, особено в гадното двуличие бият рекорди.
До 20
Не бих мола да си вадя хляба нито с изкуство, нито с външност. Увяхващ цвят съм вече, а киното и музиката са ми за собствено удовлетворение, не за професия.
Ти ако имаш талант и външност, давай.
На мен ми остава опцията преводач на свободна практика, че съм спец по езиците.

авторката

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 79cfe48d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22 сбъркала си като си отказала докторантурата. Сега, подлизване и интриги си има и в университетите, но там поне имаш по-големи ваканции през които да не виждаш досадната част от колегите си, от друга страна имаш повече автономия и свобода, която никоя фирма не дава. И ако не се бориш да ставаш декан или там както водят началниците няма чак толкова да ти влизат с интриги и заяждания. И е доста по-сигурна работа.

Понеже казваш, че ти е късно за изкуство и смяташ, че не става да работиш с външност това е другият ти добър избор - да запишеш докторат или да станеш уни преподавател без него ако е възможно (в някои страни може).

В чужбина въобще не е оферта да работиш в офис на някоя фирма, там е яко гърч, много бързо ми се изясни това. То и в БГ е гърч всъщност да си във фирма, но там си има и ксенофобия.

Уни преподавателите в чужбина по-добре живеят от редовия корпоративен офис служител. И само за университет съм виждал да пишат "Чужденците и жените са особено поощрени да кандидатстват" в обява за преподавател в университет. И то в Германия, дето във фирмите са ултра ксенофоби. Хората в университетите са по-либерални и като цяло по-малко ксенофоби от тези в частните фирми. Ти по цели два показателя се класираш за diversity - диверсификация на персонала, хем си жена, хем чужденка.

Да, може и да си нещо на свободна практика, но да ти кажа да зависиш от клиенти и да нямаш сигурност не е за всеки, сама си прецени дали няма да ти липсва сигурността. Университета дава сигурност като всяка фирма, дори повече може би, но дава и повече свобода.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 79cfe48d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   И кажи коя е държавата, недейда да я щадиш, нека знаят и другите какво представляват! Мисля си, че ми звучи като Франция, Германия, Нидерландия, Англия.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 5617a01014
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Държавата не е важна. Гадният Запад, това е.
Много ми се ще да си грабна шапката и да се махна.
Писнало ми е от посредствен и лицемерен блудкаж около мен.
Със сигурност е вярна приказката за професионалната реализация на чужденКите докторантКи, но не знам. Имах страхотен ръководител, женен за полякиня. Почина докато си пишех моите работи и се сринах.
Българите, с които следвах, се изнесоха още докато учехме.
И от тази липса, на оная липса, се прибрах и аз.
Беше ад тогава. Майка ми ме натири буквално да се връщам обратно, докато още имах валидна виза. Доста време мина и ми натресе, че ме били пратили тук, за да ги измъкна и тях.
Наивна съм си, наивна си останах.
Иде ми да си грабна багажчето и да се забия на първата дивотия пред очите ми. Като Исландия, гейзери, красоти. Дивотия до шия, спокойствие.
Тук нещо ми страда душата. Затова моят дом си е моята Трепост, но май вече наистина стигам прага на толериране на простотията около мен.
Нищо не идеализирам. Просто нещо ми липсва.
Безвъзвратно загубено ли е, не знам. Страдам си по нещо.
Сега с простотиите около работата, съвсем си казах “Аз мога ли…. или не мога? ”
Имам две близки приятелки - германка и унгарка. И трите сме омъжени за местни.
Видях промяната. Германката разви биполярно разстройство, унгарката стана хаплива материалистка точно като мъжа си.
И моята майка хапе, че много съм се променила. Еми как да не съм. И пън да си, с тези тук изкрейзваш.
Работата се появи като капката, с която всичко преля.
Докторантура?
Иде ми да се гръмна.
Това е.

авторката

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 79cfe48d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   25 има значение, защото дори между западните държави разликите са огромни. Сигурно е Холандия, Белгия или Франция.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker