Работа в чужбина - но как и каква? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в чужбина - но как и каква?
преди: 9 месеца, 1 ден, прочетена 644 пъти
Здравейте, завърших в чужбина, доста пари пръснахме за моето обучение, а беше доста трудно там, там се учеше яката, но никаква полза. Специалността ми тогава беше много рекламирана, но се оказа не много перспективна, освен ако не започна свой бизнес, но затова защо ми е диплома реално? ! А и чувствам, че не съм готов още за бизнес, но и не искам да работя и за някакви злобни канцеларски шефчета. И изобщо мразя офис, дори по интервютата се потискам от обстановката - сивите мокетчета, компютрите, безкрайните редици с бюра и постоянно тракащите на клавиатури работни пчелички.

Да, в аутсорсинга лесно се намира работа, но има и голям психически тормоз, и по цял ден да вися на някакъв компютър и на бюро не е моето. Това е много вредно за очите и психическото здраве. Познавам ИТ-та и дори те, въпреки многото повече пари са като облъчени от тези екрани, в свободното си време повечето дори телевизия не гледат, защото им е писнало от екрани. Но, така е, че аз съм пристрастен към висенето в телефона и в Нета. А и дори да не вися в свободното време, то като на работа седя по 8-10 часа никаква полза, пак ме заболяват очите. Имам протектор на екрана, антирефлекторни очила и не знам си какво, но диоптърът ми постоянно се влошава. А като бях безработен и не ползвях компютри с месеци освен 1-2 дена в седмицата да пращам сивита ми спаднаха диоптрите.

Замислям се за работа в чужбина, но там в офисите не харесват българи много-много. Другият вариант са бачкаторски професии, но там съвсем човек ще се чувства сякаш е роб и отношението било отвратително. И е трудно без да знаеш добре език. Остават ми само 2 варианта - да изкарам докторат и да преподавам в университет (на английски) докато уча местния език в свободното време. Но и преподавателите май вече твърде много висят на компютри, не знам дали има университети, които биха ме взели ако изискам минимално време на компютър. Всъщност ако ползвам компютър в библиотеката на уни-то за доклади и научни трудове, а вкъщи не използвам Нет може и да се получат нещата, но пък така няма ли да изпускам важни неща?

И другият вариант е нещо с изкуства. Музикант съм и знам, че музиката е универсалния език. Познавам музиканти в Германия и те не се оплакват от дискриминация. А дори не знаят добре немски, пеят основно на английски и немски на ухо и си имат публика и участия. Повечето работят по пиано барове.

Също така, понеже искам да стана и актьор, чух, че моделите в чужбина правели добри пари, това е добър вариант за мен, защото може и да си живея в България, но да си имам агенция в чужбина и да пътувам само по работа в най-различни страни да снимам реклами примерно. Щях да падна като видях какви пари се правят - 1000 евро за 1-2 дена снимки поне и дори агенцията ти поема билета и хотела! Дори видях обява за реклама на шампоан - 5000 евро хонорар за 2-3 дена снимки или 10 хил лева! Че аз за тези пари се трудя 6-7 месеца по ок. 20 дни на месец по 8 часа минимум на компютър, разваляйки си очите. Чудя се дали да не се пробвам да си намеря такава агенция? Е не е като да си актьр, разбира се, но докато не науча местния език добре никой няма да ме вземе за актьор, макар, че мога да наизустявам реплики на езици, които не знам добре, от пеенето ми остана като умение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 12 часа
hash: 47fd0ccb7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не мога да повярвам, че толкова неориентирн мрънкянлик е завършил в чужбина и мечтата му накрая е да стане актьор. Не, че не можеш да станеш всякакъв, но би трябвало до 25 години да си правил нещо в някаква посока.

 
  ...
преди: 9 месеца, 11 часа
hash: 6bd30cdd07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Мисля, че имаш някакъв психически проблем, никой не пуска толкова теми като теб, не е нормално това нещо. Що не опиташ да поговориш със специалист, вярвам, че ще ти помогне! След като нашите съвети не ти влияят особено, какъв е смисъла да пускаш поредната тема за едно и също нещо? !

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 часа
hash: fd9bc8bb3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторе, така като чета какво пишеш си спомням за моите мечти като бях на 12 да бъда модел, певица и актриса. Това са чисто детски разсъждения, а вероятно си на 25 години и нагоре. Как очакваш да отидеш в чужбина и да станеш модел и да получаваш 1000 евро за една сесия? Първо, трябва да си дете на някой известен или популярен актъор, певец или модел и самият ти да имаш популярност. Всичко става с връзки в този свят. Вторият начин е да имаш невиждани до сега черти на лицето и да се различаваш с нещо. Аз съм живяла и съм работила в чужбина и съм кандидатствала в над 20 агенции и са ми казвали, че съм красива, но не се различавам по нищо с останалите красиви жени. Искат да имаш необичаен външен вид, а не да си красив. Гледах каталозите за модели и имаше жена едното око кафяво, другото синьо и не са лещи, а това е рядък вид човешки белег. Имаше хора със странни носове, белези, кожа на петна или така нареченото витигло или нещо подобно се наричаше. Не става така както ти го мислиш. Осъзнах се навреме и започнах нормална работа по образованието си. Недей да летиш в облаците. Това с музикант и модел си го избий от главата. Едно на ръка, че в чужбина мразят българите и не виждам кой ще те допусне. Пробвай се да станеш музикант тук, ако си добър ще вадиш хубави пари.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: fc191af2ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   3 не мразят българите навсякъде, има държави, където нямат лошо мнение.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: fc191af2ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   3 ти си част от матрицата, не всеки може да работи в офис, както и не всеки става за доктор или адвокат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker