Магистратура редовно и трудов договор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121575)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Магистратура редовно и трудов договор
преди: 8 месеца, 23 дни, прочетена 615 пъти
Здравейте! Работя от 3 години в държавна администрация, завърших бакалавър задочна форма без проблем докато работя там. Сега искам да запиша магистратура, но тя се води в редовна форма, макар че лекции се посещават събота и неделя. Не се откъсвам от производството, но колегите от човешки ресурси ме отрязаха като ми казаха, че не мога да запиша в редовна форма. Четох закони и никъде не видях това. Касае се само, че нямаш право на платен отпуск за обучение. Знаете ли нещо по въпроса? Просто няма същата магистратура на друго място в задочна форма и ми се искаше да запиша там. Освен това е магистратура, не виждам защо трябва да ми правят проблем, аз няма да отсъствам през работно време, а ако се наложи щв си пускам от моята си отпуска.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 22 дни
hash: a4039cc346
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Глупости! Няма законова пречка да запишеш магистратура, независимо дали работиш в държавна администрация или в частна фирма. Пречката е за работодателя от гледна точка на това, че хипотетично създаваш предпоставка за отсъствия от работа, или дори за напускане на длъжността (ако смятат, че записвайки да учиш някаква различна специалност, ще решиш и да започнеш да я практикуваш след завършването си). Пиша го от позицията на човек в същото положение, а имай и предвид, че аз дори не съм казала, че уча. Не желая излишни коментари. Ходя на лекции извън работно време, в много редки случаи ползвам отпуска, ако има нещо неотложно. Това е личен избор и не могат да те ограничат.
Мисля, че КТ даваше възможност за ползване на платен отпуск за студенти, но се изискваше изрично съгласие на работодателя. Той обаче винаги може да откаже с мотива, че за твоята длъжност не се изисква специалността, която ще учиш, т. е. ако си например счетоводител, а искаш да учиш магистратура предучилищна и начална училищна педагогика.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: ec07e7c293
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не знам как може възрастен човек, при това с висше образование, да пише такива глупости. Никой не може да те спре за каквото искаш образование, в каквато форма искаш. Ако щеш в Швеция запиши редовно. Твой проблем е дали и как ще го съчетаваш.

Вече, ако искаш отпуск за сесия, за дипломна работа; само с разрешение на работодател. Не е длъжен. Обаче в държавната администрация на почти всички им дават.

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: a87668b708
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Явно е нещо специално за държавни служители. Аз тъкмо завърших магистър редовно /вечерни лекции/ и си работех на трудов договор по 8 часа. Че и студентски отпуск за държавния изпит ми дадоха.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 9b9abcf007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Въпрос:

Защо въобще си питал Човешки Ресурси дали можеш да запишеш Магистратура?

Записвай директно - особенно щом лекциите не пречат на работата.

Аз съм карал курсове сутрин преди работа, ходих на работа, вечер съм карал магистратура в ТУ-София и събота и неделя съм бил на CPE (сертификат по английск).

Стига да не ти пречи на работата - действа си.

Какво ги питаш тея каки от ЧР-то. Какво разбират те, че да ти кажат?

 
  ...
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: b5c49df6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, поне до преди 2-3 години нямаше проблем. Аз работих на 8 часа и същото време си карах редовната магистратура в СУ

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: d24cb1d6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторът: Преди мен едно момиче е било в редовно обучение обаче бакалавър и ѝ вдигнали страхотен цирк, когато разбрали. Но тя е отсъствала в работно време. От Инспекцията по труда били видели нейното досие с уверение, на което пишело, че учи, , РЕДОВНО". Та, оттогава имали обеца на ухото и не можело....

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 072980f04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Е тогова, защо ти трябва тяхното одобрение? В събота и неделя правиш каквото искаш. Нещо не разбирам.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: d24cb1d6db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторът: До № 7 - разстоянието от университета до града, в който живея е 300 км. Нужен ми е отпуск, но ако не го получа не знам дали ще успея физически, нямам кола, а с влак пътят ми е 6 часа. Искам да запиша отново там, защото другаде няма същата магистратура, а и изкарах бакалавъра си там и познавам повечето преподаватели, както и те мен, имат добро мнение, защото бях една от най-добрите в курса (бях задочно, ходех за 1 месец на лекции и после на изпити събота и неделя).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker