Казус с НОИ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121548)
 Любов и изневяра (29807)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Казус с НОИ
преди: 7 месеца, 2 дни, прочетена 563 пъти
НОИ отказват да признаят, че имам постоянно пребиваване в България, защото съм работил около 6 години в Нидерландия. Дълбоко се съмнявах в компетнтността на служителката от териториалното поделение в дълбоката провинция, в която живея аз и родителите ми. И реших да изчета регламентите 883 и 987. При положение, че Холандия са отказали да признаят постоянно пребиваване там( и с право, защото никога не съм кандидатствал за такова там), България също отказва да признае постоянното ми пребиваване тук следва логичния въпрос дали Елон вече не е колонизирал Марс и постоянното ми пребиваване да е на Марс. Прочетох тези европейски регламенти, които България е подписала и поела ангажимент да спазва, и там пише че само чл65 не достатъчен за определяне на постоянно пребиваване, а трябва да се допълни с член 11 от 987, при липса на съгласие от държави членки, за да се изясни къде е жизнения интерес, което включва къде са роднините, какъв е жилищния статус и къде, и още ред субективни фактори. Написах молба в четири страници, където описах, че жизнения ми интерес е в България, че Холандия ходя заради по-висока заплата, с която подпомагах родителите ми които живота свари безработни две, три години преди пенсия. Тук работа няма никаква, освен работа с тежки трупи или шиене за 700лв нето. Всичко се приватизира едно време от хора на Костов и сега има монопол на заплатите да не са повече от минималната. Описах, че имам и приятелка с която искаме да създадем семейство тук в България, че за в бъдеще искам да устроя живота си тук, и още много други неща. Представих и документ за прекратяване на адресната регистрация, с който доказвам, че нямам жилище там, нито собствено, нито под наем. Как бих могъл да имам постоянно пребиваване на улицата, не ми е ясно. Първия път служителката отказа да входира тази молба, звъннах в НОИ София, и ми казаха че е длъжна да я входира. След малка караница го направи. Вече знаех, че не е толкова некомпетентна, колкото си мислех а действа съботиращо, защото бях свалил съдебни практики, където съдът навсякъде се произнася, че само един по-продължителен престой не е достатъчен да се обяви постоянно пребиваване в другата държава. Оказа се, че и тя си ги имаше вече и си ги е чела. Въпреки че твърди че е "последна дупка на кавала", това са "нови указания" и прочие, не мисля че това сваля отговорността от нея и целенасочения съботаж, който ми прави. Каза ми" в крайна сметка може да си потърсиш правата в съда". Разноските по това дело, кой ще ги плаща ако изгубят-данъкоплатеца. Трябва ли така с лека ръка да пращат хората да да си са търсели правата в съда. В момента спряхме производството, но тя вече беше проектирала отказ, който всячески се опитваше да мотивира. Очаквам отказ и дело. Ако ме пратят на дело и го спечеля, мога ли да заведа дело за тяхната некомпетентност и да искам тази служителка повече да не заема този пост, или няма смисъл да се боря срещу държавата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 2 дни
hash: cf1bb73221
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Винаги има смисъл да се бориш срещу абсурдите на държавата!
Явно наистина тази... кокошка нещо се е заяла с теб.
Живея почти две декади в чужбина и имам постоянен адрес и в България. Същото е и с мъжът ми.
Тука като отидем да си подновяване лични карти, искат постоянен адрес в Бг. Изобщо... Абсурдистан.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: b12d1a88ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Защо трябва да доказване постоянно пребиваване пред НОИ, това не става ясно. Защо и кому е нужно.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 870709c591
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Давате непълна и едностранна информация. Добре, вие къде прекарвате повече от 6 месеца в годината? В Холандия или в България? Нямате ли адресна регистрация в Холандия? За постоянно ли се връщате или продължавате там да работите? Откъде идва объркването на служителката? Къде плащате осигуровки и от кога?
Жизненият интерес се доказва, ако примерно кандидатстване за холандско гражданство. Иначе постоянния адрес е този на който прекарвате повече от 6 месеца годишно. Ако става въпрос за възстановяване на осигурителни права, не би трябвало да има проблем ако в продължение на 6 месеца плащате осигуровки в България.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 0ce7f082c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   О автора:Номер 3: нямам адресна регистрация в Холандия, защото след приключването на договора ми, напуснах квартирата и се зарекох да не се връщам. Прекарвал съм значителни периоди в България, две от години по около 5 месеца, но не са 6, заради няколко дни. Никога не съм кандидатствал за холандско постоянно пребиваване, винаги съм ходил уж за кратко, отказвал съм добри позиции за работа, защото винаги в главата ми е било да си се прибера в България. И сега такъв сериозен отпор още при първи ми сблъсък с институция, че чак на дело ще ходя.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: c8928a97be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Тя от сЪботяните ли е!? Пише се "сАботирам", от "сАботаж"!
Дано моблата ти е по-грамотно написана...

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 22 часа
hash: cd864f40e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пиши email на НОИ на централно ниво и ще ти отговорят на въпросите. Правил съм го няколко пъти. Предполагам няма да са някои локални и незнаещи. Е единият път ми отговориха формално сякаш питам друго нещо, но може да пробваш.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 часа
hash: 86e797cce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не към НОИ трябва да се обърнеш, а към НАП. На сайта им има информация при какви условия се считаш за местно лице и къде ти е центърът на жизнените интереси. За какво дело говориш, няма нужда от такова, особено както си неподготвен от законова гледна точка. Ако те мързи да прочетеш, обърни се към адвокат.

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 часа
hash: 3927611786
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Присъединявам се към коментар 2!

За какво е всичко това? - не става ясно от темата ти!

Ти българин ли си?

Ако отговорът е да, за какво ти е да доказваш постоянно пребиваване? И то пред НОИ?

За личен лекар ли, за какво?


(Такива въпроси за пребиваване в България обикновено са за чужденците и касят отдел Миграция към МВР. )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker