Тормоз на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Тормоз на работа
преди: 5 месеца, 16 дни, прочетена 802 пъти
Здравейте, съфорумници! Аз съм едно младо момиче, което се намира в доста гадна ситуация и съм напълно наясно, че не съм единствения човек, който е минавал през това. Става въпрос за постоянни и безпочвени крясъци на работното ми място от определени хора, т. е. от мои колеги. Работя в хранителен магазин, няма да споменавам името му. Вече трети месец съм там и честно казано хубавите ми моменти там са много по-малко от лошите, за съжаление те преобладават. Много бързо ми стана ясно с какви хора работя, дори бих казала доста недобронамерени спрямо мен. Освен това една от колежките си позволи да ме обвини в нещо ужасяващо без то да е истина, по този начин тя ми опетни името по ужасен начин. Две от колежките, в това число и тази, която споменах, постоянно все ме критикуват, карат ме да правя неща, които дефакто те не правят. Имам предвид, че на другия ден това е тяхно задължение, а не мое, когато свършвам работа. Установих, че те чакат всичко наготово, искат всичко да им е свършено, а те като отидат и да си стоят, а да не ви казвам аз какво съм заварвала като съм отивала на работа сутрин. Освен това едната все се прави на шефка (тази, която си позволи да ме обвини в нещо ужасно), а дефакто не е, тя заема моята позиция. Аз вече не ходя с желание на работа, вече изпитвам страх, защото тази жена може да ме обвини в нещо друго, което ще е още по-лошо. Изобщо емоционално съм срината и всичко това ми дойде в повече, вече не работя с желание както е било в определени моменти. С едната колежка уж се бяхме оправили, но беше за кратко, после пак последваха викове и критики. Просто от цялата тая работа оправия няма. Казвала съм и на мой колега добро утро, той два пъти не ми е отговарял, а преди ми отговаряше. Тук просто има нещо гнило и не желая да бъда част от това повече. Там има огромно текучество и персонала просто не достига. След всичко това взех решение да напусна, надявам се нещата да не се протакат повече, достатъчно отлагах, а и дано стане бързо. Мисля че това е най-правилното, което мога да направя в такава ситуация, а и без това бих искала да си намеря по-добре платена работа. Пиша тази история не за да ми дадете съвет, а да кажете вашето мнение по въпроса, дали вие сте попадали в такава ситуация и ако да - как сте се справили с нея. Благодаря предварително и ви пожелавам усмихнат и прекрасен ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 061f9b46e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не трябва да са над теб, на много места хората са такива. Явно и на тях не им харесва. Да не работиш на витрина?
Търси си нещо, на което ти е добре. Тези хора са си нещастни нещастници.

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: e2aff01d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Търси си друга работа, това е решението, има коректни хора.

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 45ad5adca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Женски колективо - неизбежно е такава ситуацията. Единственият ти шанс е, ако започнеш да говориш против някоя от тях, да измисляш реално звучащи интриги и да я накараш да иска да я оставиш на мира. Същото за останалите. Иначе ти ще си жертвата, а те ще се забавляват. Кажи на някоя от другите, че си видяла мъжа на тая най-гадната с някаква по-млада жена. Прегръщал я и се натискал. Дори да подозират измислица, ще се хвърлят да коментират и някоя ще съобщи на злата. Да видиш циркове и вой.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 5473861510
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Бил съм в подобна ситуация в казармата, но там нямаше как да си тръгнеш преди да минат двете години(((((

Справих се като:

1. Стараех се да съхраня вътрешния си мир и да не обръщам внимание на всички безумия, с които се сблъсквах ежедневно

2. С хората, които се държаха зле към мен се държах добре и успях в някои случаи да променя отношението им!

Злото се побеждава само с добро!

 
  ...
преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 7c3e06bebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Попаднала си в грешната среда. Взела си правилно решение да напуснеш, мило и чувствително момиче. Не се тормози излишно, здравето е най-важно.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: c40cee9d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Била съм в твоята ситуация. Когато попаднеш в такава среда на пълни олигофрени имаш 2 варианта- напускаш веднага или когато не можеш веднага ставаш вълк, дори да не ти е присъщо- при никакви обстоятелства не се подчиняваш на истериите на някакви си откачалки: говориш им с равен тон, твърд. От къде на къде, че ти вменяват задължения? Там ти е била грешката първоначално. Когато почнат да викат, директно ги прекъсваш и го обръщаш на майтап. Когато те обидят в прав текст им кажи "Я повтори какво каза, че не те чуха клиентите/началника" или нещо друго от сорта. Обикновено не посмяват повече. Моите простакеси ги оправих още първата седмица. Вече не ме закачат, дори по-скоро внимават точно какво и как ще ми го кажат, за да не изглеждат пак глупави отстрани. Идеята е да демонстрираш непоколебимост и да знаят, че далеч не си ти човека, който ще ги търпи.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 1a0491de10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не трябва показваш, че си слаба. Демонстрирай добро настроение.
На мен ми се е налагало да работя в кухня и стол(не в България). Жените там, разбира се, не бяха вишисти, но някои бяха много мили. Имаше две лоши едната беше шефка, но това не ми го каза никой и тя не не харесваше и се заяждаше с мен. Дори си позволи да ми повиши тон. Показах й, че при мен няма да стане и я заплаши, че ще се оплача на фирмата писмено и повече не опита. След това имах работен инцидент, тя не искаше да попълни протокол за инцидента, но аз го попълних сама. Каза, че в тази кухня никога не стават инциденти. След 2 дена се поля със супа. Беше мека и мила до неузнаваемост. Имаше още една колежка, която се опитваше да се заяжда, но не се получи... Била съм и в друг женски колектив от 10 жени, там не съм имала проблеми.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: b30323ea42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Набелязана си. Въпрос на време е да ли да напуснеш с достойнство или да тв освободят унизително. По-добре първото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker